Egy könyv a csokoládéról

Már az ősi amerikai népcsoport, a maják is ismerték, fenséges ital formájában fogyasztották. Ez a kakaó!

Fotó: Profimedia
Amit viszont imádunk – hallatára is összefut a nyál a szánkba, akár még emlékek is felidéződnek – no ez már a csokoládé. Alapanyaga természetesen a kakaó, és a hozzávalók végtelen sora (töltelék, mogyoró, gyümölcsök…) teszi még vonzóbbá ízlelőbimbóinknak.
Filep Kata és szerzőtársai új könyvükben bemutatják a csokoládét az alapanyagtól kiindulva. Megismerkedhetünk a kakaó kalandos útjával az ültetvényektől a csokoládékészítő műhelyekig, közben pedig kis kakaótörténeti áttekintést is kaphatunk az ősi maja kultúrától a spanyol hódítókon át napjainkig.
Az elmélet után jöhet a gyakorlat! Például: Miért is jobb, ha vízgőz felett olvasztunk csokoládét? Miért figyeljünk az optimális hőmérsékletre? Azt is megtudjuk a szerzőktől, milyen szerszámokra van szükség az otthoni csokoládékészítéshez, és aztán jönnek a trükkök, no és a fantasztikus receptek. Készíthetünk házi csokit, csokoládés italokat és süteményeket, melyekből nem hiányozhat a csokoládé.
A könyv egyben a Cookta.hu első kiadványa is, melyben a Cookta.hu Aranykanál-receptverseny díjnyertes csokoládés receptje is szerepel.
Filep Kata: Nagy csokoládékönyv