Márton-napi gasztronómiai hétvége a szentendrei Skanzenben
Nagyszabású gasztronómiai programsorozatot szervez a hét végén a szentendrei Szabadtéri Múzeum a Szent Márton napi hagyományok felelevenítéseként, a vendégek új borokat és különböző libaételeket kóstolhatnak meg - közölte a skanzen sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.
Patkó Györgyi elmondta: a borkultúra fellendítésére a programot megelőzően szakmai rendezvényt tartanak borászoknak. A nagyközönséget szombaton és vasárnap várják a kisalföldi és az alföldi tájegység épületeinek színhelyén, ahol az idei borok mellett népi étkeket – ludaskását, ropogós libatöpörtyűt, kemencében sült kenyérlángost kínálnak.
A vendégek megízlelhetik a Márton-napi csemegéket, így a sült almát és a sült gesztenyét is, a gyerekeket pedig táncház, színházi előadás várja. A kézműves bemutató keretein belül a kicsik egyebek mellett megtanulhatják a tollsíp készítés csínját-bínját is. A jászárokszállási fogadóban a Kalászi Tambura Zenekar bordalokat ad majd elő.
Vasárnap a gyertyamártással, az írótoll készítéssel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, fellép a Maszk Bábszínpad és ismét lesz borkóstoló – összegezte a sajtóreferens.