100 csoda – próbáld ki a jövőt!

A National Geographic is partnere a 100 csoda kiállításnak, ami azt igyekszik bemutatni milyen is lehet az életünk 10 vagy akár 20 év múlva.
Divat, szépségápolás, lakberendezés, környezetvédelem: hazai trendek, melyek aztán a világon is meghatározóvá válhatnak. Aki a 100 csodát ismeri, belekóstolhat, hogy milyen lesz a jövő. A 100 csoda kiállításon kiderül milyen lesz az életünk 10 vagy akár 20 év múlva. Megoldások, melyek a mindennapi életünket érintik, jelentőségükbe mégsem gondolunk bele.
Bemutatunk most néhányat, melyek már a megvalósítás szakaszában vannak, sőt vannak olyanok is, melyeket már bárki kipróbálhat, és főként a nők életét könnyítik, változtatják meg.
Organikus kozmetikumok
Magyar fejlesztők felvették a harcot a világ nagy laboratóriumaival. Az alapanyagok régóta ismertek, ránctalanító és bőrfiatalító hatásúk azonban kevésbé: sütőtök, rozmaring, mandula, sárgabarack, kakaó, máriatövis. Gyovai Viola másfél évtizedes fejlesztésen van túl, mára pedig forgalomba is került az első, a legszigorúbb nemzetközi előírásoknak is megfelelő, magyar bio-kozmetológiai termékcsalád.
![]() |
|
Mangalica kutatás
Mangailcát nem csak enni, tartani is trendi. George Clooney birtokán nevelte őket, sőt a legelőkelőbb New York-i és tokiói éttermekben is megtalálható a Magyarországról származó mangalciák húsa. Koleszterin szintje alacsonyabb, íze pedig lágyabb – vallják a hozzáértők. Ennek ellenére az 1990-es évek végén kihalás veszélyeztette a fajtát, amit a Tóth Péter vezette génbank mentett meg.
Lila kukorica
Peruban az egyik legkedveltebb élelmiszer a lila kukorica, azonban Magyarországon nem sikerült honosítani. Idáig. A lila kukorica az egyik legegészségesebb zöldség: több antioxidáns található benne, mint sok hazai vörös gyümölcsben. Készíthető belőle kenyér, tea és főzelék is.
szobainas