Benedek, Bence, Miklós2023. március 21., kedd
Kultúra

Programajánló május 28-tól

National Geographic Magyarország

a hétvégi Gyermeknap számos időtöltési lehetőséget kínál a kicsiknek. Azért a nagyobbak sem maradnak ajánlatok nélkül. Lássuk a hétvége és a jövő hét programkínálatát!

Gyermeknapi programajánló

2010. május 28. – május 30. Mesés Várjátékok – Gyermekfesztivál
A szervezők egy interaktív barangolásra, a középkort idéző mesék, és gyermekkori álmok világába invitálják a látogatókat. Meseszínház, bábjáték, lovagi- és mesterség-bemutatók, középkori játszóházak színesítik az egész napos programot. A várárok vendégfogadó és kézműves vásár várja az érdeklődőket. Közreműködők: királyok, királynék, királylányok, királyfik, nemes urak, mesterek és a köznép, valamint lovagok, manók és sárkányok.
Csipkerózsika klasszikus meséje adja a keretét a gyermeknapi rendezvénynek, felsorakoztatva az álmok, mesék birodalmának összes szereplőjét, a történelmi környezetben.
Helyszín: Diósgyőri vár, 3534 Miskolc, Vár utca 24.
Internet: http://www.diosgyorivar.com/, www.miskolc.hu,

2010. május 28. – május 30. Vakáció Fesztivál Révfülöp
Már pénteken kezdetét veszi ez a gyermeknapi rendezvény, melynek keretein belül a gyerekek lovas kocsikázhatnak, lovagolhatnak, a Balatonon sétahajókázhatnak, különböző érdekes vetélkedőkön, versenyeken, karaoke show-n vehetnek részt, valamint különböző bemutatókat tekinthetnek meg. A látványosságok között szerepel mazsorett felvonulás, betyárbemutató, táncbemutató (néptánc, hastánc, moderntánc), tűzoltó bemutató, rendőrségi bemutató és tűzzsonglőrök. A rendezvényt kézműves foglalkozások, állatsimogató és hagyományőrző népi játékok színesítik. A rendezvény pénteken 15 órakor veszi kezdetét és vasárnap 18 óráig tart.
Helyszín: Vakáció Üdülő – Révfülöp, Kossuth L. u. 18.
Internet: www.vakaciotabor.hu

2010. május 29. BKV GYEREKNAP
Már szombaton a Budapesti Közlekedési Zrt. (BKV) gyermeknapi programokat kínál a gyerekeknek és szüleiknek. A BKV gyereknap című rendezvényt a kelenföldi villamos kocsiszínben tartják 10:00-től 17:00 óráig. A hagyományos gyermekprogramok mellett szakmai kalauzolással egybekötött kocsiszín látogatást is szerveznek. A rendezvény helyszíne ezen a napon a Batthyány térről félóránként induló nosztalgia villamossal is megközelíthető
Helyszín: Budapest XI. kerület, Bartók Béla út 137.
Internet: http://www.gyermekvasut.hu/bkvgyereknap2010-05-29.html

2010. május 29. – május 30. Városligeti Gyermeknap
A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Fővárosi Önkormányzattal közösen immár 20. alkalommal rendezi meg kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvénysorozatát a budapesti Városligetben. Idén is gazdag programmal várják a kilátogatókat. Lesz itt mászófal, kalandpálya, foglalkoztató és kreatív sátor, arcfestés, valamint a szülők számára is szakmai tanácsadás.
A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesületét 1990 májusában alapították a hannoveri szervezet mintájára és támogatásával. Célja a fizikailag és értelmileg sérült, az árva és más rászoruló gyermekek felkarolása, életkörülményeinek javítása, jövőjük megalapozása.
Helyszín: Budapest, Városliget
Internet: http://www.babaret.hu/

2010. május 29. – május 30. Gödöllői Sport – Gyermeknap
Gödöllő városa szombaton és vasárnapon is számos programmal várja a gyerekeket és szüleiket. Szombaton városi futóverseny, színházi előadás és filmvetítés lesz. Helyszín: Gödöllő, Táncsics Mihály úti Sportcentrum 9:00 – 14:00.
Vasárnap a Gödöllői Királyi Kastély, Díszudvar és környéke ad otthont 10:30 –17:00 közötta gyermeknapi rendezvényeknek. A programok között szerepel vásári bábjáték, fúvós és ütős koncert, valamint fellépnek iskolai színjátszó csoportok és lesz küzdősport bemutató is. A gyermekek számára kézműves és múzeumpedagógiai foglalkozásokat szerveznek. „A kastély gyermekszemmel” tárlatvezetések gyermekek számára 12 és 14 órakor indulnak, melyre a belépődíj gyermekek számára 900Ft, felnőttek számára 1.800Ft. Rossz idő esetén a vasárnapi programok a Lovardában és a Kastélyban lesznek megtartva!
Helyszín: Gödöllő, szombat: Táncsics Mihály úti Sportcentrum, vasárnap: Gödöllői Királyi Kastély, Díszudvar és környéke
Internet: www.kiralyikastely.hu

2010. május 30. MINIMAX Gyermeknapi Vándorcirkusza a Vasúttörténeti Parkban!
A szervezők idén cirkuszi hangulatot varázsolva várják a kisebbeket és nagyobbakat gyermeknap alkalmából. Lesznek bohócok, zsonglőrök, kötéltáncosok, oroszlánszelídítő és bűvész. Számtalan játéklehetőség: zsonglőr iskola, falmászás, trambulin, cirkusz oskola, gólyalábazás, páros ugráló kötél, bogozódás, mocsárjárás, dobozdobálás, bohóctelke, hordólovaglás. A cirkuszi mutatványok mellett kézműves foglalkozásokon lehet részt venni, és fellép az Apacuka, a Kolompos és a Buborék együttes. A rendezvényen bemutatkozik a Minimax Varázslatos Iskolabusz.
A rendezvény napján a Nyugati pályaudvarról ingyenes Minimax Expressz vonatok közlekednek a helyszínre az alábbi időpontokban:
Nyugati pályaudvarról a Vasúttörténeti Parkba:
9:40., 10:40., 11:40., 13:40., 14:40., 15:40., 16:40., 17:40.
Vasúttörténeti Parkból a Nyugati pályaudvarra:
10:10., 11:10., 13:10., 14:10., 15:10., 16:10., 17:10.
Helyszín: Vasúttörténeti Park, Budapest Tatai út 95. 10:00-17:00 óra között
Internet: http://www.mavnosztalgia.hu/hu/menu/72

2010. május 30. Gyermeknap a Gyermekvasúton
Mint minden évben, a Gyermekvasút és a Gyermekvasutasokért Alapítvány, idén is megrendezi hagyományos: Gyermeknap a Gyermekvasúton c. programját. A rendezvények helyszíne Hűvösvölgy állomás és annak közvetlen környéke. A gyerekeket 10:00-től 18:00 óráig hupikék törpikék, bábszínház, zenés játékok, alkotóház, játszóház, ugrálóvár, óriás távirányítós versenyautó-pálya és állatsimogató várja. A színpadon egész nap gyermekműsorok lesznek láthatók. Látogatható lesz a Gyermekvasutasokért Alapítvány modellező szakkörének kiállító terme. A szakkör bemutatja terepasztalait, vitrinben kiállított modelljeit és makettjeit, vasúti relikviáit, valamint LGB méretarányú, számítógépes vezérlésű óriásmodell összeállítását. A gyermeknap alkalmából összeállított ideiglenes hajtánypályán lehetőség lesz kipróbálni a Gyermekvasút kézi hajtányát. Gyermeknap alkalmából a tizennégy éven aluli gyermekek díjmentesen utazhatnak a Gyermekvasúton. Vasárnap a vonatok a szokásos nyári hétvégi menetrend szerint közlekednek. A hagyományos személyvonatokon kívül a gőzvontatású nosztalgiavonatok és a nosztalgia motorvonati szerelvény is közlekedik.
Helyszín: Budapest, Gyermekvasút, Hűvösvölgy állomás és környéke
Internet: http://gyermekvasut.hu/gyermeknap2010-05-30.html

2010. május 30. TOLLE Gyermeknap, Szekszárd
Szekszárdon vasárnap 10:00 – 18:00 között a Prométheusz parkban, a Babits Mihály Művelődési Ház és a Művészetek Háza által kerül megrendezésre a TOLLE Gyermeknap, melynek során a gyerekeket rengeteg programmal várják. Koncertek és színpadi előadások, kézműves foglalkozások, légvár, ugrálóvár, játszóház áll egésznap minden kicsi és nagyobb rendelkezésére. A TOLLE Tejbárban délelőtt 10 órától 12-ig, majd délután 15 órától 16:30-ig finom friss tejjel és más termékekkel lehet felfrissülni.
Helyszín: 7100 Szekszárd, Prométheusz park
Internet: www.babitsmuvhaz.hu

Program nagyobbaknak

2010. május 6-tól az Epona Spanyol Lovasiskola a Budai Vár Oroszlános Udvarában
Őszig minden héten, csütörtökön, pénteken és szombaton sötétedéskor (20 óra körüli időpontban) az Epona Spanyol Lovas Iskola gála előadást tart a Budai Vár Oroszlános Udvarában. A spanyol magasiskola magyarországi meghonosítója a Borsó család, akik idén egész estés gálaműsorral gyönyörködtetnek 16 magasan képzett andalúz lóval. 2009-ben volt hetven éve annak, hogy 1939-ben megalapították a Magyar Királyi Testőrség Spanyol Lovas Iskoláját, ahol a legtehetségesebb lovasok különlegesen nehéz feladatokra idomították lovaikat és rendszeresen látványos bemutatókon kápráztatták el tudományukkal a nagyközönséget, többek között a Budai Várpalota területén éppen az erre a célra épült lovardában. Jegyek a helyszínen kaphatók.
Helyszín: Budapest, Budai Vár Oroszlános Udvara
Internet: www.epona.hu, http://www.lovasok.hu/index.php?i=35284

2010. május 27. – május 29. RENEXPO Central Europe
Negyedik alkalommal kerül megrendezésre Budapesten Magyarország energetikai szakkiállítása, a RENEXPO Central Europe, amely a jövőre koncentrálva felvonultatja azokat az innovatív energetikai megoldásokat, amelyek mindannyiunk számára elengedhetetlenné váltak, kiemelve a megújuló energiák és energiahatékonyság témakörét. A rendezvényre 120 kiállítót, 4000 látogatót és 300 konferencia résztvevőt várnak.
A kiállítási témák sora a bioenergiától kezdve a nap- és szélenergián át a geotermiáig és a hőszivattyúig terjed. A rendezvény kiemelten foglalkozik az energiahatékonysággal és a hulladékból származó energianyeréssel. Az elektromos és energiahatékony közlekedési eszközök bemutatása újdonságként szerepel a rendezvény témakörei között.
Helyszín: Budapest, Hungexpo Vásárközpont C csarnoka és környezete.
Internet: www.renexpo-budapest.com/

2010. május 28. Bűn, bűnhődés, büntetés című konferencia
A Magyar Történelmi Társulat Egyháztörténeti Tagozata és a Miskolci Egyetem Történettudományi Intézetének szervezésében tartandó konferencián számos neves előadó, többféle nézőpontból közelíti meg a címben felvetett témát. A rendezvény védnöke: Dr.Várszegi Asztrik OSB, Pannonhalmi főapát
Helyszín: Budapest, ELTE Történettudományi Intézet Könyvtára
1088 Budapest, Múzeum krt. 6-8. I. em.
Internet: http://www.tortenelmitarsulat.hu/hirek/pdf/20100528_mtt.pdf

2010. május 28. – május 30. TOKAJI BOROK FESZTIVÁLJA
A szervezők idén is nagyszabású rendezvénnyel készülnek a tokaji bor ünnepére. A fesztiválon a kiállított borokat nemcsak megtekinteni, hanem kóstolni és megvásárolni is lehet. Résztvevők: Tokaj-Hegyalja emblematikus pincészetei. A méltán híres borok mellett sajt és pálinka bemutatót is tartanak.
Aki a borkóstolásból már kivette a részét, az a helyi kézművesek, népi iparművészek, népművészek bemutatóit tekintheti meg, valamint széles gasztronómiai kínálatból választhat.
A fesztiválszínpadon három napos színvonalas műsorral várják a látogatókat. Az előadók a népzenétől, a könnyűzenén keresztül a klasszikusig szolgáltatják a „talpalávalót”. A programok között szerepel bor receptverseny, pincérfutás, majorett bemutató. A vásári forgatagot tovább színesíti a tiszai halászléfőző verseny, a flasztervonat, borhajó programok, illetve a tokaji vártúra. A fesztiválhoz kulturális programok és kiállítások is kapcsolódnak. Így megtekinthető Virók Csilla és Iskander Bageth szír származású magyar fotóművész “Évszakok” kiállítása a Paulay Ede Színházban festőművész. Petrás Mária moldvai csángó énekes mázas kisplasztikáinak kiállítása a Tokaj Galériában. Rehorovics Anita festőművész kiállítása a Tourinform Tokajban
Koncertek:
Május 28.-án pénteken este 19 órakor A Zongorista és Én” – ZSÉDA műsora a Paulay Ede Színházban.
Május 29-én, szombaton 15 órakor Kóka Rozália székely mesemondó és Petrás Mária moldvai csángó énekes műsora a Tokaj Galériában.
Május 29-én, szombaton este 18 órakor MARICA GRÓFNŐ a European Operett társulat előadása a Paulay Ede Színházban.
Május 30-án, vasárnap este 18 órakor “Népszerű zongoraművek Chopin születésének 200. évfordulóján” Pless Attila zongoraművész koncertje a Zsinagógában.
Helyszín: Tokaj (helyszínek a programoknál, illetve az ismertető weboldalakon)
Internet: www.nyitottpince.hu , http://www.boraszportalok.hu/index.php?p=cikk&id=1907

2010. május 28. – május 30. Tatai Patara 1597
Az elmúlt esztendőkben Tata 1597. évi nagy ostromának évfordulóján a ZO-FI Rendezvényszervező Iroda és a helytörténet-kedvelőkből alakult Pálffy Kompánia kulturális hagyományőrző közösség szakmai és civil szervezetek támogatásával egy új rendezvényt hozott létre Tatai Patara 1597 címmel. A kezdeményezés célja az volt, hogy Tata város természeti és épített környezetéhez, történelméhez jól illeszkedő, turisztikai és kulturális értelemben is figyelemre méltó eseménnyel idézze fel Tata török kori életét, történelmi eseményeit. Pénteken az 1597-es események tiszteletére állított emléktábla koszorúzására kerül sor 17 órakor a várban. A seregek 20 órától színpompás fáklyás felvonulás keretében vonulnak az Országgyűlés-térre, ahol zenei és tánc produkciókat is láthat a közönség.
Szombaton 10 órától a hazai török kori katonai hagyományőrzés leglátványosabb vízi és szárazföldi csatajeleneteivel, valamint korabeli vásári-bazári forgataggal várják a látogatókat. A főkapu elleni patara – támadás 17 órakor indul. 20 órától a várban győzelmi mulatságot rendeznek. A közönséget az esti rendezvényen résztvevő katonai hagyományőrző csoportok korabeli zenével, tánccal ünneplik meg győzelmüket. A rendezvény vasárnap gyermeknapi hangulatú történelmi matinéval zárul, melynek főeseménye a Kivagyi című vitézi próba az Eszterházy téren. Délután hagyományos gyermeknapi programokkal várják a családokat a várudvarban.
Helyszín: Tata, Váralja utca
Internet: http://zo-fi.hu/tataipatara/

2010. május 29. – május 30. Ludovika Fesztivál
Magyarország első katonai hagyományőrző fesztiválja. Ingyenes családi rendezvény. A Honfoglalástól-napjainkig- katonai hagyományőrző csapatok látványos bemutatói. Szombaton és vasárnap reggel 9-tõl este 19-ig egész napos programok a parkban. Kézművesek, gyerekprogramok, tábori konyha. Szervezők: Józsefvárosi Önkormányzat és Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem.
Helyszín: Budapest, VIII. kerület Orczy-park,
Internet: http://www.jozsefvaros.hu/hir/195/ludovika_fesztival_az_orczyparkban/

Pécsi ásványbörzék
Ezen a hétvégén Európa Kulturális Fővárosában két helyen is ásványbörzét szerveznek.
2010. május 28. – május 29. között a XIII. Európai Bányász-Kohász Találkozó Nemzetközi Ásványbörzéje kerül megrendezésre.
Helyszín: Expo Center Pécs, 7600 Pécs Megyeri út 32.
Időpont: 2010. május 28. – május 29.
Internet: http://www.minerals.hu/index.php?m=calendar&lang=hun

2010 május 29. – május 30. között a Glück Auf! Nemzetközi Ásványbörzén pedig több tucatnyi kiállító ásványok, ékkövek, ékszerek sokaságát mutatja be és kínálja eladásra, cserére. A rendezvény szombaton 10-től 19 óráig, míg vasárnap 10-től 17 óráig tart nyitva.
Helyszín: Pécs – Nagy Lajos Gimnázium sportcsarnoka.
Időpont: 2010. május 29-30.
Internet: http://www.minerals.hu/index.php?m=calendar&lang=hun

2010. május 29. Nyílt Nap a Fővárosi Vízműveknél
Az év 364 napján csak kevesek léphetnek be azoknak a létesítményeknek a területére, ahová a Fővárosi Vízművek dolgozói. Ezen a napon azonban ez másképp lesz. 10-től 16 óráig lehet megtekinteni a főváros legnagyobb víztárolóját, illetve fel lehet menni a két éve átadott, egyedülálló építészeti megoldásokat megvalósító Budafoki Víztorony kelyhébe. A 3000 köbméter vizet befogadó kehely hatalmas tömege ellenére is lebegőnek, súlytalannak tűnik, mivel törzse nem súlypontja alatt helyezkedik el. Méretei impozánsak: a látogatók negyven méteres magasságból csodálhatják meg a Nagytétényi-fennsíkot és környékét.
E különleges nap résztvevőit interaktív munkagép- és szerelvénykiállítás, valamint csőszerelőjáték is várja. A nap fő attrakciói azok a látványos bemutatók lesznek, melyek keretében mindenki megtapasztalhatja, hogy mi történik, ha egy gépjármű nekitolat egy tűzcsapnak. A nem mindennapi műsor kezdési időpontjai: 10.30, 11.30, 13.00 és 14.30.
A Budafoki Víztorony a 7-es főútról, közösségi közlekedéssel pedig a Kosztolányi Dezső térről induló 150-es autóbusszal közelíthető meg. Május 29-én 10.00 és 16.00 óra között, félóránkénti turnusokban juthatnak be a kilátogatók az egyébként látogatóktól elzárt víztoronyba.
A gellérthegyi Gruber József víztároló medence építését 1980-ban fejezték be. A létesítmény a budapestiek folyamatos vízellátásában játszik fontos szerepet: a nappali időszak fokozott vízigényét az éjszakai időszakban feltöltött tároló segít kielégíteni. 80 000 köbméter vizet képes tárolni a Gellérthegy gyomrában. A látogatók csak a május 29-i Nyílt Napon csodálhatják meg a földalatti csarnok vízben tükröződő 106 oszlopát, a medencéhez vezető úton pedig megismerkedhetnek egy vízveszteség-elemző mérőkocsival és különböző érdekes műszerekkel is. Az érdeklődők a Sánc utca és Orom utca sarkán található bejáratnál 10-16 óra között, félóránkénti turnusokban juthatnak be az egyébként látogatóktól elzárt víztárolóba.
Internet: http://www.vizmuvek.hu/showcontent.php?chid=677#

2010. Május 29. XII. Bükk – Aggtelek kerékpártúra
Útvonal: Bükki Nemzeti Parkból az Aggteleki Nemzeti Parkba, Szilvásváradról az aggteleki Baradla-barlangig. A túra 12 településen és védett területeken halad keresztül, útközben kultúrtörténeti és természeti értékek érintésével. Aggteleken játékos vetélkedő, nyeremények és ingyenes barlanglátogatás várja a kerekezőket. Részletes program és jelentkezés a lenti internetes oldalakon.
Internet: www.bnpi.hu, www.anp.hu

2010. május 29. – június 6. GEOPARK HÉT a Novohrad-Nógrád Geoparkban
Az Európai Geoparkok Hálózatának kezdeményezéséhez csatlakozó színes rendezvénysorozat a palóc vidék gazdag földtani örökségét, a földtani folyamatokat és az öreg kontinens geoparkjait mutatja be a nagyközönségnek. A változatos előadásokat, filmvetítéseket, kiállításokat és vezetett túrákat csoportos foglalkozások valamint meghirdetett versenyek egészítik ki a szlovák és magyar oldalon egyaránt. A részletes program az internetes oldalon megtalálható.
Internet: http://ipolytarnoc.kvvm.hu

Ősi kardokat találtak egy görögországi sírban

Ősi kardokat találtak egy görögországi sírban

A bronzból készült fegyverek a mükénéi civilizációhoz köthetőek.

Ősi árkokra bukkantak egy mezőn

Ősi árkokra bukkantak egy mezőn

A gyűrűs árkok funkciója nem egyértelmű, jelen esetben talán állatokat tarthattak a helyszínen.

Az első vaslady

Az első vaslady

A párizsi Notre-Dame székesegyház tűz utáni felújításakor derült ki: már a 12. században alkalmaztak vasalásokat az épület megerősítéséhez.

Dögevés vezethetett az emberi nyelv ősének születéséhez

Dögevés vezethetett az emberi nyelv ősének születéséhez

Az ELKH Ökológiai Kutatóközpont (ÖK) Evolúciótudományi Intézetének munkatársai Szathmáry Eörs akadémikus, az intézet kutatóprofesszora irányításával a nyelvet megelőző protonyelvi képesség evolúciójának számítógépes szimulációjával megállapították, hogy az előnyelv akár közel kétmillió éve, a nagyvadak tetemeinek csoportos vadászata közben is kialakulhatott.

Hihetetlen kincseket őriz Közép-Európa egyik legrégebbi levéltára

Hihetetlen kincseket őriz Közép-Európa egyik legrégebbi levéltára

Vajon mi lehet a feladata egy magyar levéltári delegátusnak Bécsben? Mitől olyan különleges a levéltári munka?

National Geographic 2023. márciusi címlap

Előfizetés

A nyomtatott magazinra,
12 hónapra

16 500 Ft

Korábbi számok

National Geographic 2010. januári címlapNational Geographic 2010. februári címlapNational Geographic 2010. márciusi címlapNational Geographic 2010. áprilisi címlapNational Geographic 2010. májusi címlapNational Geographic 2010. júniusi címlapNational Geographic 2010. júliusi címlapNational Geographic 2010. augusztusi címlapNational Geographic 2010. szeptemberi címlapNational Geographic 2010. októberi címlapNational Geographic 2010. novemberi címlapNational Geographic 2010. decemberi címlapNational Geographic 2011. januári címlapNational Geographic 2011. februári címlapNational Geographic 2011. márciusi címlapNational Geographic 2011. áprilisi címlapNational Geographic 2011. májusi címlapNational Geographic 2011. júniusi címlapNational Geographic 2011. júliusi címlapNational Geographic 2011. augusztusi címlapNational Geographic 2011. szeptemberi címlapNational Geographic 2011. októberi címlapNational Geographic 2011. novemberi címlapNational Geographic 2011. decemberi címlapNational Geographic 2012. januári címlapNational Geographic 2012. februári címlapNational Geographic 2012. márciusi címlapNational Geographic 2012. áprilisi címlapNational Geographic 2012. májusi címlapNational Geographic 2012. júniusi címlapNational Geographic 2012. júliusi címlapNational Geographic 2012. augusztusi címlapNational Geographic 2012. szeptemberi címlapNational Geographic 2012. októberi címlapNational Geographic 2012. novemberi címlapNational Geographic 2012. decemberi címlapNational Geographic 2013. januári címlapNational Geographic 2013. februári címlapNational Geographic 2013. márciusi címlapNational Geographic 2013. áprilisi címlapNational Geographic 2013. májusi címlapNational Geographic 2013. júniusi címlapNational Geographic 2013. júliusi címlapNational Geographic 2013. augusztusi címlapNational Geographic 2013. szeptemberi címlapNational Geographic 2013. októberi címlapNational Geographic 2013. novemberi címlapNational Geographic 2013. decemberi címlapNational Geographic 2014. januári címlapNational Geographic 2014. februári címlapNational Geographic 2014. márciusi címlapNational Geographic 2014. áprilisi címlapNational Geographic 2014. májusi címlapNational Geographic 2014. júniusi címlapNational Geographic 2014. júliusi címlapNational Geographic 2014. augusztusi címlapNational Geographic 2014. szeptemberi címlapNational Geographic 2014. októberi címlapNational Geographic 2014. novemberi címlapNational Geographic 2014. decemberi címlapNational Geographic 2015. januári címlapNational Geographic 2015. februári címlapNational Geographic 2015. márciusi címlapNational Geographic 2015. áprilisi címlapNational Geographic 2015. májusi címlapNational Geographic 2015. júniusi címlapNational Geographic 2015. júliusi címlapNational Geographic 2015. augusztusi címlapNational Geographic 2015. szeptemberi címlapNational Geographic 2015. októberi címlapNational Geographic 2015. novemberi címlapNational Geographic 2015. decemberi címlapNational Geographic 2016. januári címlapNational Geographic 2016. februári címlapNational Geographic 2016. márciusi címlapNational Geographic 2016. áprilisi címlapNational Geographic 2016. májusi címlapNational Geographic 2016. júniusi címlapNational Geographic 2016. júliusi címlapNational Geographic 2016. augusztusi címlapNational Geographic 2016. szeptemberi címlapNational Geographic 2016. októberi címlapNational Geographic 2016. novemberi címlapNational Geographic 2016. decemberi címlapNational Geographic 2017. januári címlapNational Geographic 2017. februári címlapNational Geographic 2017. márciusi címlapNational Geographic 2017. áprilisi címlapNational Geographic 2017. májusi címlapNational Geographic 2017. júniusi címlapNational Geographic 2017. júliusi címlapNational Geographic 2017. augusztusi címlapNational Geographic 2017. szeptemberi címlapNational Geographic 2017. októberi címlapNational Geographic 2017. novemberi címlapNational Geographic 2017. decemberi címlapNational Geographic 2018. januári címlapNational Geographic 2018. februári címlapNational Geographic 2018. márciusi címlapNational Geographic 2018. áprilisi címlapNational Geographic 2018. májusi címlapNational Geographic 2018. júniusi címlapNational Geographic 2018. júliusi címlapNational Geographic 2018. augusztusi címlapNational Geographic 2018. szeptemberi címlapNational Geographic 2018. októberi címlapNational Geographic 2018. novemberi címlapNational Geographic 2018. decemberi címlapNational Geographic 2019. januári címlapNational Geographic 2019. februári címlapNational Geographic 2019. márciusi címlapNational Geographic 2019. áprilisi címlapNational Geographic 2019. májusi címlapNational Geographic 2019. júniusi címlapNational Geographic 2019. júliusi címlapNational Geographic 2019. augusztusi címlapNational Geographic 2019. szeptemberi címlapNational Geographic 2019. októberi címlapNational Geographic 2019. novemberi címlapNational Geographic 2019. decemberi címlapNational Geographic 2020. januári címlapNational Geographic 2020. februári címlapNational Geographic 2020. márciusi címlapNational Geographic 2020. áprilisi címlapNational Geographic 2020. májusi címlapNational Geographic 2020. júniusi címlapNational Geographic 2020. júliusi címlapNational Geographic 2020. augusztusi címlapNational Geographic 2020. szeptemberi címlapNational Geographic 2020. októberi címlapNational Geographic 2020. novemberi címlapNational Geographic 2020. decemberi címlapNational Geographic 2021. januári címlapNational Geographic 2021. februári címlapNational Geographic 2021. márciusi címlapNational Geographic 2021. áprilisi címlapNational Geographic 2021. májusi címlapNational Geographic 2021. júniusi címlapNational Geographic 2021. júliusi címlapNational Geographic 2021. augusztusi címlapNational Geographic 2021. szeptemberi címlapNational Geographic 2021. októberi címlapNational Geographic 2021. novemberi címlapNational Geographic 2021. decemberi címlapNational Geographic 2022. januári címlapNational Geographic 2022. februári címlapNational Geographic 2022. márciusi címlapNational Geographic 2022. áprilisi címlapNational Geographic 2022. májusi címlapNational Geographic 2022. júniusi címlapNational Geographic 2022. júliusi címlapNational Geographic 2022. augusztusi címlapNational Geographic 2022. szeptemberi címlapNational Geographic 2022. októberi címlapNational Geographic 2022. novemberi címlapNational Geographic 2022. decemberi címlapNational Geographic 2023. januári címlapNational Geographic 2023. februári címlapNational Geographic 2023. márciusi címlap

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, erősítsd meg a feliratkozásod az e-mailben kapott linkre kattintva!

Kövess minket