Gedeon, Johanna2024. március 28., csütörtök
Kultúra

Programajánló június 2-től

National Geographic Magyarország

Ezen a héten a Nemzeti Vágta és Könyvhét mellett 2 olyan esemény is van, amely megkerülhetetlen. Az egyik Trianon 90. évfordulója június 4-én, illetve a június 5-i Környezetvédelmi világnap.

2010. június 2–6. Nemzeti Vágta 2010 – Nyeregbe Magyarország!
Ismét megrendezésre kerül Magyarország legnagyobb tömegeket megmozgató, és legizgalmasabb lovas eseménye. Június 5-én, az előfutamok lezajlását követően megint lezárják a Hősök terét, hogy azt egy teljes hétvégére lóversenypályává alakítsák. A homokban az ország különböző településeinek lovai és lovasai vágtáznak majd egy gyönyörű huszárszablyáért és a közel 30 milliós fődíjért. A lovas verseny mellett számos programot kínál a rendezvény. Így lesz a Műcsarnok melletti parkolóban lesz. Országkonyha, a benevezett települések helyi különlegességeit bemutató vendéglátóhelyeivel. Bemutatkoznak az ország gasztronómiai fesztiváljainak jeles képviselői. A Műcsarnok mögött felépül egy Honfoglaló és egy Huszártábor, ahol az ide látogató gyerekek az adott történelmi korszakok tábori életét ismerhetik meg, játékos honfoglaló, illetve huszár kiképzésen vehetnek részt és akár pónin is lovagolhatnak. A Szépművészeti Múzeum melletti liget felé eső parkolóban lovas kocsi és lószerszám kiállítás tekinthető majd meg. A Hősök terén, az emlékmű mögött felállított színpadon napközben, a pályatakarítási idők alatt, illetve a futamok közötti szünetekben kulturális programok, fúvószenekarok, népzenészek lépnek fel, míg esténként „Országtáncházat” tartanak.
Helyszín: Budapest, Széchenyi Pályán az 56-osok terén (előfutamok), illetve Hősök tere.
Internet: www.vagta.hu

2010. június 3–6. XII. Eperfesztivál
Már csütörtökön elkezdődik Tahitótfaluban az idei eperfesztivál, amely mára a Szentendrei-sziget legnagyobb kulturális, szórakoztató eseményévé nőtte ki magát. A fesztiválon a gyümölcsé lesz a főszerep. A programok között szerepel eperlekvár főzés óriás üstökben, epertorta-evészet, eperszüreti felvonulás. A vendégeket eperpálinkával és eperborral kínálják. A rendezvényt fogathajtó verseny, néptáncbemutató, koncertek, bál és tűzijáték is színesíti.
Helyszín: Tahitótfalu
Internet: http://www.tahitotfalu.hu/img/programok/2010/20100604_eper.jpg

2010 június 3–7. 81. Ünnepi könyvhét és 9. Gyermekkönyvnapok
A magyar irodalom és könyvkiadás egész Európában páratlan rendezvénye, az Ünnepi Könyvhét idén 81. alkalommal kerül megrendezésre. Nincs a kontinensen még egy olyan, a nemzeti kultúrára és az anyanyelvi irodalomra koncentráló, a szerzőket és az irodalmi műhelyeket népszerűsítő könyves rendezvény, amely 1929-es alapítása óta folyamatosan megrendezésre kerül, s amely az ország minden számottevő városára kiterjed, s ahol az élő magyar irodalom szinte minden alkotója az ünnepi napokon dedikáló asztal mellé ül, s találkozik olvasóival. A könyvhetet szervező Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése mindvégig híven ragaszkodott, ragaszkodik ma is az alapító, Supka Géza-i tradícióhoz, eredeti javaslatának minden lényeges eleméhez. Az elmúlt két évtizedben is megőrizték a könyvhét eredeti helyszínét, a Vörösmarty teret, s idén a Váci utcával és a Deák Ferenc utcával kiegészült központi helyszínen a hazai és határon túli, döntő többségükben irodalmat, magyar szerzőket megjelentető kiadók 152 pavilonból kínálják újdonságaikat, s csak ezen a helyszínen több mint 1000 dedikálásra is sor kerül. A könyvhétre, s a rendezvényhez immáron kilenc éve szervesen kapcsolódó Gyermekkönyvnapokra közel 400 könyvheti újdonság jelenik meg. A szervezők és a több mint 250 hazai és határon túli könyves cég mindent elkövet azért, hogy méltóan ünnepeljük meg az irodalmat, alkotóikat és könyves műhelyeiket. A központi helyszínen két színpadon estébe nyúlóan irodalmi műsorok, pódiumbeszélgetések, könyvbemutatók, felolvasások zajlanak, s a társművészetek képviselői, zenészek, zenekarok, neves színészek népszerűsítik az irodalmat, szórakoztatják a közönséget. Idén kialakítanak egy Könyvheti Olvasóklubot, ahol a könyvbarátok kikölcsönözhetik a könyvheti köteteket, s nyugodt körülmények között olvashatják azokat. Június 5-én, szombaton a Vörösmarty téren Könyvek Éjszakája lesz, az egész teret megvilágítják, és az írók késő éjszakáig dedikáló asztalok mellett várják híveiket. A kiállítók és a szervezők is játékos, szórakoztató, bohém programok sorával várják az érdeklődőket, lesz utcabál, tánc, zene, móka, kacagás.
Helyszín: Budapest, Vörösmarty tér , de az ország legnagyobb vidéki városaiban és környező településein könyvheti rendezvények várják az irodalomszeretőket, Balatonfüredtől Miskolcon át Debrecenig, Nagykanizsán át Zalaegerszegig.
Helyszín: www.unnepikonyvhet.hu/index3.html

2010 június 3–12. X. Pécsi Országos Színházi Találkozó
A Pécsi Országos Színházi Találkozó a magyar színházi élet legnagyobb és legkiemelkedőbb eseménye. A versenyprogramba az adott évad legjobb produkciói kerülnek – egyszemélyes válogatás alapján – köztük a határon túli magyar nyelvű színházak előadásai is. A versenyprodukciók száma korlátozott, összesen 12-14 nagyszínházi, kamaraszínházi, illetve stúdiószínházi előadás kerülhet színre. A versenyprogramok különböző díjazottjairól három zsűri, a szakmai, a színész – és a közönség-zsűri dönt. A versenyprodukciók mellett kb. 160 -170, ún. OFF-program (Országos Fesztivál melletti Fesztivál) kerül megrendezésre. A Pécsi Országos Színházi Találkozó, a POSZT 2001-ben azzal a szándékkal indult útjára, hogy minden évad végén – mintegy összegzésként – egy versenyprogram keretében bemutassa a magyar színházi élet éves „termésének” legjavát, egy szubjektív válogató szemüvegén keresztül. A fesztivál lényege, „szíve” – a versenyprogram. Ám „lelke” az a – ma már a város 32 helyszínén zajló – mintegy 200 egyéb rendezvény (off program), amely a színházi találkozónak igazi fesztiválhangulatot biztosít. A POSZT ideje alatt igazi összművészeti seregszemle zajlik a város különböző kulturális, művészeti intézményeiben, az utcákon, tereken, a különböző műfajok jeles képviselői mellett a művészeti egyetemek, főiskolák legtehetségesebb hallgatóinak bevonásával.
Helyszín: Pécsi Nemzeti Színház, Pécsi Harmadik Színház, Tettyei Szabadtéri Színpad, Káptalan utcai Szabadtéri Színpad, Janus Egyetemi Színpad, Uránia mozi, Kultúrkert. A részletes program és helyszínek az internetes honlapon találhatóak.
Internet: http://poszt.com/main.php?lang=HUN&disp=main

2010. június 4. Kárpát-Haza Temploma szentelési ünnepsége Verőcén
1920. június 4-én délután fél ötkor írták alá az I. világháborút lezáró trianoni diktátumot. Kilencven éve szétdarabolták Magyarországot, de az elszakított nemzetrészek ma is őrzik magyarságukat. A Kárpát-Haza templom felépítése bizonyságil szolgál arra, hogy hittel, szeretettel és összefogással a magyar nemzet visszanyerheti önbecsülését és hajdan volt dicsőségét. 2010. június negyedikén magyar idő szerint délután fél ötkor nemzetünk egységét hirdeti majd minden harangszó. A templomszentelést a Duna Televízió 14.50-től 16.35-ig élő adásban közvetíti. A műsor címe: Trianon 90 – Trianon-megemlékezés Verőcén. Részletes program a honlapon.
Helyszín: Verőce, Lósi-völgy. Kezdete: 14 30.
Internet: http://www.karpat-haza.hu/node/75

2010. június 4–6. VII. Református Zenei Fesztivál
A 2004-ben indított Református Zenei Fesztivál ugyanazt a szándékot és gondolatot hordozta és hordozza ma is: megőrizni, megmutatni református zenei kincsünket, kultúránkat a jelen és az utókor számára. A tradicionális egyházi zsoltárok, énekek, kórusművek és hangszeres darabok mellett lehetőség nyílik népzenei gyökereink és a mai modern zenei megfogalmazások bemutatására is. A Református Zenei Fesztiválhoz kapcsolódó kiegészítő programok a Magyarországi Református Egyház nélkülözhetetlen társadalmi, szociális, egészségügyi, irodalmi, oktatási, tudományos, képzőművészeti és természetesen hitéleti munkáját mutatják be.
Helyszín: Budapest, Bakáts tér, Kálvin téri református templom, Ráday utca
Internet: www.perifericrecords.com/, www.kultucca.hu

2010. június 4–5–6. VII. Mátra 115, 88, 55 közösségi teljesítménytúra
Várnak a mátrai csúcsok, vár az erdő, várnak a rendezők az ellenőrzőpontokon. Hétvégén teljesítménytúrára invitálják a szervezők a túrázás és a terepfutás szerelmeseit egyaránt, Magyarország egyik legszebb és legkeményebb erdei terepére a Mátrában. A legelszántabbak teljesíthetik akár a 115 km-es távot is, de rövidebb 88 km-es és egy 55 km körüli résztáv is.
Pénteken teljesítménytúrázó és terepfutó batyus bált szerveznek 19 órától a Kisnánai várban.
Rajt: június 5. 7:00 tömegrajt a Kisnánai várból. Bővebb információ a honlapon.
Helyszín: Mátra, Kisnánai vár
Internet: http://www.matra115.hu/

2010. június 4–6. Országos Öko Expo és Bio Fesztivál
Országos Öko Expo és Bio Fesztivál Gárdonyban az ország első öko strandján, mely a tudatos kiállítók és látogatók nyári rendezvényeként várja ismét látogatóit. Alternatív Nobel-díjas vendégekkel és számtalan változatos, színes programokat kínálnak az érdeklődőknek az ország ez idáig egyetlen ÖKO strandján, a gárdonyi Sport Beachen. Az első nap ingyenes!
Az érdekfeszítő bio-, öko-, egészség témakörökhöz kapcsolódó előadásokon lehet részt venni.
Szó lesz a komposztálásról, a természetes újrahasznosításról, valamint gyakorlati bemutatót tartanak a nyílászárók utólagos szigeteléséről is.
A szakmai és felvilágosító előadások mellett a szervezők gondoltak a kiseebbekre is, így lesz: Felhővadászat – Paszulykergető – Tintaló Cirkusz – Paprika Jancsi Csúzlizdája – Régi idők játékai – Bábakukucs – Öko Játszóház. A gyermekprogramok mellett lesznek zenés előadások, koncertek is.
Helyszín: Gárdony, Sport Beach
Internet: www.biotar.hu/latogatok_programok.htm

2010. június 4 – augusztus 22. Depero a futurista – Magyar Nemzeti Galéria
A Magyar Nemzeti Galéria június 4-től augusztus 22-ig mutatja be az olasz futurista, Fortunato Depero (1892–1960) festő, reklámgrafikus és formatervező életmű-kiállítását. Megtekinthetjük papírmunkáit, színes kárpitjait és reklámterveit (többek között a Campari cég, a Vogue és a Vanity Fair reklámterveit), valamint a művész pikto-plasztikus színházi kísérleteivel is találkozhat a budai várba látogató közönség.
A Depero munkásságát bemutató olasz anyag mellett egy közel 60 alkotásból álló magyar válogatás is látható lesz A futurizmus hatása a magyar avantgárd művészetben címmel. Sok más művész mellett Bortnyik Sándor, Tihanyi Lajos, Uitz Béla, Schadl János, valamint Kádár Béla és Scheiber Hugó művei kerülnek bemutatásra a tárlaton. A művek többsége a Magyar Nemzeti Galéria festészeti és grafikai gyűjteményéből származik, de hazai magángyűjteményekből néhány, eddig még nem látott darab is szerepel majd a kiállításon.
Helyszín: Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, Budavári Palota, C épület földszint.
Internet: http://www.mng.hu/sajtoszoba/depero_press

2010 június 5. Programok a Környezetvédelmi Világnap alkalmából
Június 4-én 10-14 óra között a Dél-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség és a Környezetünkért Közalapítvány közösen Környezetvédelmi Világnapot szervez! Közreműködnek a Budai Városkapu Általános Iskola diákjai.
Az egész napos programok során a látogatók megismerkedhetnek a pécsi természetvédelmi szervezetekkel. Ezek mindegyike bemutatkozó, ismeretterjesztő anyagokkal és a gyerekek számára játékos feladatokkal készül. Céljuk, hogy a lakosság és a néha távolinak, elérhetetlennek tűnő hatóságok, szervezetek közelebb kerüljenek egymáshoz.
A rendezvény keretein belül fajáték bemutatót és játszóházat tartanak a Pécsi Zöld Kör standjánál. Olyan természetes anyagokból készült játékszereket mutatnak be, melyek elcsábíthatják a tv elöl a gyerekeket, ötleteket adhatnak a szabadidő közös eltöltéséhez.
Helyszín: Dd-KTVF udvara, kertje, Pécs, Papnövelde u. 13.

Június 4-én délelőtt 10 órakor nyílik meg Rideg Ferenc bronzdiplomás fotóművész a „Természet és az ember” című fotókiállítása a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság aulájában.
Helyszín: Székesfehérvár, Balatoni út 6.

Június 5-én délelőtt 10 órakor az Egri Lokálpatrióta Egylet faültetést és környezetszépítést szervez a lakótelepen. A legaktívabb résztvevők egynyári virágokat kapnak.
Helyszín: Eger, Vallon u. 1-11. sz. társasház mögötti parkfelület.

Június 5-én Nyíregyházán a Térségi Hulladék–Gazdálkodási Kft. a környezetvédelmi világnap alkalmából hulladékgyűjtő akciót szervez. Azok a városlakók, akik behozzák a különválogatott papír-, műanyag-, üveg-, fém-, elektronikai – hulladékokat, és a kiürült italos, karton – dobozokat, jelképes ajándékot vehetnek át.
Helyszín: Nyíregyháza, Korányi F. u. 3. sz. alatti Hulladékudvar

2010. június 5. „Hódító hód” kenutúrák Gemencen
Június első hétvégéjén kezdődik a kenutúra szezon a Duna-Dráva Nemzeti Parkban. Az első kenutúra június 5-én lesz a Vén-Dunán, majd ezt követően három további alkalommal ugyanitt, és kétszer a Ferenc-csatornán lehet kenuba ülni és élményekkel gazdagodni. A túra során a kenukkal bejárják a vadregényes Vén-Dunát, mely alig több mint száz évvel ezelőtt
a Duna fő ága volt. Megismerkedhetnek a területen élő hódok életmódjával, megcsodálhatják a folyóparti ártéri erdőt, és az itt élő vízimadarakat. Fekete gólyát, barna kányát, kis szerencsével a látogatók réti sassal is találkozhatnak. Az egykori folyóág végén, egy nagyobbacska szigeten megpihenve, majd azt megkerülve indul vissza a túra kiindulási pontjára. A maximális létszám 20 fő, előzetes bejelentkezés szükséges!
A túra indulási helyéről és az időpontról a jelentkezők a túra előtt néhány nappal kapnak értesítést. Túra hossza: 8 km (a Ferenc-csatornán 5 km), időtartama: 3 óra. Részvételi díj: 1500 Ft/fő.
Túra időpontok a Vén-Dunán: Túra időpontok a Ferenc-csatornán:
2010. június 5., szombat2010. július 10., szombat
2010. június 20., vasárnap2010. augusztus 14., szombat
2010. július 3., szombat
2010. augusztus 7., szombat
Helyszín: Duna-Dráva Nemzeti Park
Internet: www.ddnp.hu

2010. június 5–6. Koronázási Hétvége a gödöllői kastélyban
A gödöllői Grassalkovich-kastély 1867-ben, koronázási ajándékként került Erzsébet királyné és I. Ferenc József használatába. Erre – a kastély életébe jelentős változást, második virágkort hozó – eseményre emlékeznek minden évben a koronázási szertartás felelevenítésével, kellemes, hétvégi családi programokkal.
Programok között szerepelnek színházi előadások (bábjáték, mesejáték, vásári komédia, operett gála), ünnepélyes díszőrség váltás, íjász verseny, dámalovas bemutató. Mindezeket kiegészíti a folyamatosan igénybevehető, hintózási lehetőség a Kastélyparkban, pónilovagoltatás, hagyományőrző népi játékok, tárlatvezetés gyerekeknek, kézműves foglalkozások, valamint a kézművesek és iparművészek vására.
A napközbeni színpadi előadások, valamint számos egyéb program ingyenesen látogatható.
Helyszín: Gödöllő, Gödöllői Királyi Kastély
Internet: www.kiralyikastely.hu

2010. június 5. XIII. Aquincumi Költőverseny és II. Aquincumi Dalnokverseny
2010. június 6. „Halottak titkai Aquincumban” című előadás
Az Aquincumi Múzeum egyre népszerűbb előadás-sorozatának újabb darabjára kerül sor vasárnap a múzeum Szentendrei úti kiállító épületében, Lassányi Gábor régész és Bernert Zsolt antropológus tolmácsolásában.
A mai Óbuda területén az elmúlt másfél évszázadban több ezer ókori sírt tártak fel a régészek. A nagyközönségnek szóló, ismeretterjesztő előadáson ezeknek a feltárásoknak néhány eredményét mutatják be az előadók. Szó lesz az ókori rómaiak túlvilágképéről, a temetkezési szokásokról, a sírokban talált kincsekről és egyszerű használati tárgyakról, valamint a sírrablók gyomorforgató „szakmájáról”.
Helyszín: BTM Aquincumi Múzeum 1031 Budapest, Szentendrei út 135., I. em. Orgona terem. Az előadás a múzeum belépődíjáért látogatható!
Internet: www.aquincum.hu

2010. június 5–6. PORT.hu Bringavásár
Ezen a hétvégén nagyszabású Bringavásár lesz a Vasúttörténeti Parkban a PORT.hu támogatásával. A rendezvény célja, széles kerékpáros kínálat bemutatása és speciálisan kedvezményes vásárlási lehetőség biztosítása a látogatók számára. A 2 napos rendezvény (mely során a Vasúttörténeti Park is megtekinthető) belépőjegy nélkül, ingyenesen látogatható. Fontos megjegyezni, hogy a Bringavásár nem foglalja el a Vasúttörténeti Park teljes területét, így az ingyenesen látogatható napokon a szabadtéri részek, a játszótér és az ódon vonatok megtekintése mind a családok hétvégi programját színesíthetik. Helyszín: Budapest, Tatai út 95. Nyitvatartás: 10-18-óráig.
Internet: www.bringa.hu, www.mavnosztalgia.hu

2010. június 5–6.-án Egészségliget a Városligetben
Idén hatodszor kerül megrendezésre, az Egészségliget Budapesten a Városligetben. Az egészségügyi statisztikák szerint Magyarországon sok betegség – különösen a szív- és keringési, a daganatos betegségek – súlyosabb lefolyásúak és gyakrabban végződnek halálozással, mint az európai átlag. A tavalyi rendezvényen a mért adatok alapján a vérnyomás-, látás-, hallásvizsgálatokon résztvevők egynegyedének eredménye eltért az egészséges szinttől. Ez bizonyítja a szűrővizsgálatok fontosságát.
Az Egészségliget az egészséges életmódhoz kapcsolódó számtalan rendezvénytől abban különbözik, hogy nemcsak hirdeti a helyes út választását, hanem konkrét segítséget ad. Az Egészségliget a szűrővizsgálatokat egy helyre viszi azért, hogy minél több embernek legyen lehetősége kellemes körülmények között minél többet megtudnia saját szervezetének egészséges vagy éppen attól eltérő állapotáról. Természetesen ez olyan program, ahol a gyerekek és a szülők is sokféle információt, szórakozási lehetőséget, játékot és a szervezők szándékaiszerint egészségüket szolgáló termékeket találnak.
Helyszín: Budapest, Városliget, 10-18 óra között
Internet: www.egeszsegliget.hu/eliget/eliget.main.page

2010. június 5–6.-án XIV. “Borsodi Fonó” Nemzetközi Folklórfesztivál
Immár tizennegyedik alkalommal megrendezésre kerülő Borsodi Fonó Nemzetközi Folklórfesztivál a Kárpát-medence népművészetét, népzenei világát, táncait, valamint a népzenei alapokon nyugvó világzene legjobb magyar produkcióit mutatja be, eredeti módon összegyúrt formában. A felső várban kialakított fesztiválhelyszínen ízes ételek, egri és tokaji borok, csapolt sörök, valamint koncertek és táncházak várják a közönséget. A kézműves utcában a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület kézműves bemutatóin ismerhetjük meg a kosárfonás, a szövés a korongozás, a bőrmívesség, vagy a kovácsolás mesterfogásait. Fellépő zenekarok: Ghymes, EtnoRom, Csík zenekar, Kerekes Band és még sokan mások.
Helyszín: Diósgyőri vár
Internet: http://www.diosgyorivar.com/

2010 június 8. „Nagy-Britannia és Trianon” című előadás a Magyar Történelmi Társulat szervezésében. Előadó: Jeszenszky Géza, egyetemi magántanár, Corvinus Egyetem.
Helyszín: ELTE BTK, Kari Tanácsterem, Múzeum krt. 4/A. Kezdés: 17 óra
Internet: http://www.tortenelmitarsulat.hu/hirek/pdf/20100608_mtt.pdf

Rejtett, ősi alagútrendszert találtak Izraelben

Rejtett, ősi alagútrendszert találtak Izraelben

A felszín alatti folyosókat rejtőzködésre használhatták a Bar Kohba-felkelés idején.

Ezeréves korcsolyát találtak

Ezeréves korcsolyát találtak

A Csehországban feltárt lelet ritka bepillantást nyújt a középkori emberek találékonyságába és mindennapjaiba.

Bronzkincsekkel teli ősi sírokat találtak Kínában

Bronzkincsekkel teli ősi sírokat találtak Kínában

Egy tükör, egy tányér, egy harang és más leletek kerültek elő.

Megtalálták Nagy-Britannia Pompejiét

Megtalálták Nagy-Britannia Pompejiét

A több ezer éves település ritka betekintést nyújt a bronzkori mindennapokba.

Gyönyörű falfestményeket találtak egy egyiptomi sírban

Gyönyörű falfestményeket találtak egy egyiptomi sírban

A 4300 éves nyughelyben felfedezett festmények hétköznapi jeleneteket ábrázolnak.

National Geographic 2024. márciusi címlap

Előfizetés

A nyomtatott magazinra,
12 hónapra

18 780 Ft

Korábbi számok

National Geographic 2010. januári címlapNational Geographic 2010. februári címlapNational Geographic 2010. márciusi címlapNational Geographic 2010. áprilisi címlapNational Geographic 2010. májusi címlapNational Geographic 2010. júniusi címlapNational Geographic 2010. júliusi címlapNational Geographic 2010. augusztusi címlapNational Geographic 2010. szeptemberi címlapNational Geographic 2010. októberi címlapNational Geographic 2010. novemberi címlapNational Geographic 2010. decemberi címlapNational Geographic 2011. januári címlapNational Geographic 2011. februári címlapNational Geographic 2011. márciusi címlapNational Geographic 2011. áprilisi címlapNational Geographic 2011. májusi címlapNational Geographic 2011. júniusi címlapNational Geographic 2011. júliusi címlapNational Geographic 2011. augusztusi címlapNational Geographic 2011. szeptemberi címlapNational Geographic 2011. októberi címlapNational Geographic 2011. novemberi címlapNational Geographic 2011. decemberi címlapNational Geographic 2012. januári címlapNational Geographic 2012. februári címlapNational Geographic 2012. márciusi címlapNational Geographic 2012. áprilisi címlapNational Geographic 2012. májusi címlapNational Geographic 2012. júniusi címlapNational Geographic 2012. júliusi címlapNational Geographic 2012. augusztusi címlapNational Geographic 2012. szeptemberi címlapNational Geographic 2012. októberi címlapNational Geographic 2012. novemberi címlapNational Geographic 2012. decemberi címlapNational Geographic 2013. januári címlapNational Geographic 2013. februári címlapNational Geographic 2013. márciusi címlapNational Geographic 2013. áprilisi címlapNational Geographic 2013. májusi címlapNational Geographic 2013. júniusi címlapNational Geographic 2013. júliusi címlapNational Geographic 2013. augusztusi címlapNational Geographic 2013. szeptemberi címlapNational Geographic 2013. októberi címlapNational Geographic 2013. novemberi címlapNational Geographic 2013. decemberi címlapNational Geographic 2014. januári címlapNational Geographic 2014. februári címlapNational Geographic 2014. márciusi címlapNational Geographic 2014. áprilisi címlapNational Geographic 2014. májusi címlapNational Geographic 2014. júniusi címlapNational Geographic 2014. júliusi címlapNational Geographic 2014. augusztusi címlapNational Geographic 2014. szeptemberi címlapNational Geographic 2014. októberi címlapNational Geographic 2014. novemberi címlapNational Geographic 2014. decemberi címlapNational Geographic 2015. januári címlapNational Geographic 2015. februári címlapNational Geographic 2015. márciusi címlapNational Geographic 2015. áprilisi címlapNational Geographic 2015. májusi címlapNational Geographic 2015. júniusi címlapNational Geographic 2015. júliusi címlapNational Geographic 2015. augusztusi címlapNational Geographic 2015. szeptemberi címlapNational Geographic 2015. októberi címlapNational Geographic 2015. novemberi címlapNational Geographic 2015. decemberi címlapNational Geographic 2016. januári címlapNational Geographic 2016. februári címlapNational Geographic 2016. márciusi címlapNational Geographic 2016. áprilisi címlapNational Geographic 2016. májusi címlapNational Geographic 2016. júniusi címlapNational Geographic 2016. júliusi címlapNational Geographic 2016. augusztusi címlapNational Geographic 2016. szeptemberi címlapNational Geographic 2016. októberi címlapNational Geographic 2016. novemberi címlapNational Geographic 2016. decemberi címlapNational Geographic 2017. januári címlapNational Geographic 2017. februári címlapNational Geographic 2017. márciusi címlapNational Geographic 2017. áprilisi címlapNational Geographic 2017. májusi címlapNational Geographic 2017. júniusi címlapNational Geographic 2017. júliusi címlapNational Geographic 2017. augusztusi címlapNational Geographic 2017. szeptemberi címlapNational Geographic 2017. októberi címlapNational Geographic 2017. novemberi címlapNational Geographic 2017. decemberi címlapNational Geographic 2018. januári címlapNational Geographic 2018. februári címlapNational Geographic 2018. márciusi címlapNational Geographic 2018. áprilisi címlapNational Geographic 2018. májusi címlapNational Geographic 2018. júniusi címlapNational Geographic 2018. júliusi címlapNational Geographic 2018. augusztusi címlapNational Geographic 2018. szeptemberi címlapNational Geographic 2018. októberi címlapNational Geographic 2018. novemberi címlapNational Geographic 2018. decemberi címlapNational Geographic 2019. januári címlapNational Geographic 2019. februári címlapNational Geographic 2019. márciusi címlapNational Geographic 2019. áprilisi címlapNational Geographic 2019. májusi címlapNational Geographic 2019. júniusi címlapNational Geographic 2019. júliusi címlapNational Geographic 2019. augusztusi címlapNational Geographic 2019. szeptemberi címlapNational Geographic 2019. októberi címlapNational Geographic 2019. novemberi címlapNational Geographic 2019. decemberi címlapNational Geographic 2020. januári címlapNational Geographic 2020. februári címlapNational Geographic 2020. márciusi címlapNational Geographic 2020. áprilisi címlapNational Geographic 2020. májusi címlapNational Geographic 2020. júniusi címlapNational Geographic 2020. júliusi címlapNational Geographic 2020. augusztusi címlapNational Geographic 2020. szeptemberi címlapNational Geographic 2020. októberi címlapNational Geographic 2020. novemberi címlapNational Geographic 2020. decemberi címlapNational Geographic 2021. januári címlapNational Geographic 2021. februári címlapNational Geographic 2021. márciusi címlapNational Geographic 2021. áprilisi címlapNational Geographic 2021. májusi címlapNational Geographic 2021. júniusi címlapNational Geographic 2021. júliusi címlapNational Geographic 2021. augusztusi címlapNational Geographic 2021. szeptemberi címlapNational Geographic 2021. októberi címlapNational Geographic 2021. novemberi címlapNational Geographic 2021. decemberi címlapNational Geographic 2022. januári címlapNational Geographic 2022. februári címlapNational Geographic 2022. márciusi címlapNational Geographic 2022. áprilisi címlapNational Geographic 2022. májusi címlapNational Geographic 2022. júniusi címlapNational Geographic 2022. júliusi címlapNational Geographic 2022. augusztusi címlapNational Geographic 2022. szeptemberi címlapNational Geographic 2022. októberi címlapNational Geographic 2022. novemberi címlapNational Geographic 2022. decemberi címlapNational Geographic 2023. januári címlapNational Geographic 2023. februári címlapNational Geographic 2023. márciusi címlapNational Geographic 2023. áprilisi címlapNational Geographic 2023. májusi címlapNational Geographic 2023. júniusi címlapNational Geographic 2023. júliusi címlapNational Geographic 2023. augusztusi címlapNational Geographic 2023. októberi címlapNational Geographic 2023. novemberi címlapNational Geographic 2023. decemberi címlapNational Geographic 2024. januári címlapNational Geographic 2024. februári címlapNational Geographic 2024. márciusi címlap

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, erősítsd meg a feliratkozásod az e-mailben kapott linkre kattintva!

Kövess minket