Angéla, Petronella2023. május 31., szerda
Kultúra

Programajánló június 9-től

National Geographic Magyarország

A hét programjai közül kiemelkedik a Nemzeti Parkok hete. Ezen kívül lesz még operafesztivál, sör- és csülökfesztivál, de múzeumi szombat és informatikai előadás is.

2010. június 8–13. Csabai sörfesztivál és csülökparádé
Már hagyományosnak lehet tekinteni a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádét, amelyen számos sörgyártó képviselteti magát és népszerűsíti a legújabb termékeiket, illetve a már ismert és megszeretett márkákat is. A rendezvény céljai között szerepel a kulturált sörfogyasztás megteremtése és népszerűsítése, Békéscsaba város idegenforgalmi kínálatának bővítése, a nemzetközi kapcsolatok erősítése, valamint gasztronómiai különlegességek bevezetése. A látogatók mintegy harminc fajta sörrel ismerkedhetnek meg, és a sörhöz kiválóan illő csülökről sem feledkeznek meg a szervezők. A rendezvényen ételkészítési bemutatókat tartanak a Békés megyei Gasztronómiai Team olimpiai érmes mesterszakácsok és szakácsmesterek részvételével.
Helyszín: Békéscsaba
Internet: www.csabaisorfesztival.hu

2010. június 9–13. Balaton Bike Fest
Minden idők legnagyobb magyarországi bringás fesztiváljának második alkalommal ad otthont Balatonfüred és Tihany. A kerékpározás szerelmesei egy tucat bringás program közül választhatnak, a résztvevők több szakág versenyeinek, túráinak és bemutatóinak lehetnek részesei. Az események több ízben – a Balaton közelségének jóvoltából – vízi produkcióval párosulnak, mint a mountainbike-kajak duatlon és a water-jump. Szerepel még a kiírásban maraton, dirt, trial, országúti kritérium, XCO, downhill, Balaton kerülő túra és csillagtúrák.
Helyszín: Balatonfüred, Tihany
Internet: http://www.balatonbikefest.com/2010/

2010. június 9–20. „Bartók + Európa” X. Miskolci Nemzetközi Operafesztivál A Miskolci Nemzetközi Operafesztivált 2001 óta rendezik meg nyaranta, világhírű operaénekesek és operaegyüttesek részvételével. A fesztivál az elmúlt nyolc évben nemzetközileg is elismert, magas színvonalú kulturális seregszemlévé nőtte ki magát.
A fesztivált „Bartók + … Operafesztivál”-nak is hívják, mert a Bartók név mögé minden évben más zeneszerző, stílus vagy zenei kör kerül, aminek révén érdekes összetett zenei élményben lehet részük a zenekedvelőknek. A Miskolci Nemzetközi Operafesztivál nem csak operákat kínál: az operákon kívül szimfonikus és kamarazenei előadások, dal- és kórusestek is műsorra kerülnek, sőt még az úgynevezett könnyű műfaj is tiszteletét teszi a fesztiválon. A társművészetek is jelen vannak: képzőművészei kiállításokat, utcafesztiválokat, bor- és fröccsfesztivált, irodalmi esteket rendeznek, a város különböző pontjain pedig utcai zenészek és táncosok tűnnek fel. A részletes program megtekinthető a rendezvény honlapján.
Idén 9. alkalommal kerül megrendezésre a régió legnagyobb kulturális rendezvényének a Miskolci Nemzetközi Operafesztiválnak a kísérő rendezvénye, a Miskolci Borfesztivál és Kézművesvásár. A belváros nagy területét elfoglalja a rendezvény, amit színesít a sok zenei és kulturális szabadtéri program. Az elmúlt hetek tartós esőzései nyomán kialakult árvizek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, családok százait hozták kilátástalan helyzetbe. A Miskolci Nemzetközi Operafesztivál a Magyar Vöröskereszttel együttműködve, a rendezvény ideje alatt adománygyűjtést szervez a bajba jutottak megsegítésére.
Helyszín: Miskolci Nemzeti Színház és Miskolc belvárosa
Internet: www.operafesztival.hu, www.dominum.hu

2010. június 10. A Magyar Nemzeti Galéria csütörtöki szabadegyetem programjai
Kovásznai György (1934-1983) életmű-kiállítása
16.00 – Tárlatvezetés: Iványi-Bitter Brigitta a kiállítás kurátorának vezetése
17.00 – Előadás: Egy magánnyomozó esete az elfeledett művésszel. (Helyszín: A épület, előadóterem)
Depero, a futurista és a futurizmus hatása a magyar avantgárd művészetben
16.00 – Tárlatvezetés
17.00 – Előadás: Az olasz futurista mozgalom. Ordasi Zsuzsa művészettörténész, egyetemi docens előadása (Helyszín: B épület, előadóterem)
A mindkét tárlatvezetésen a kiállításra váltott belépőjeggyel lehet részt venni, az előadás látogatása ingyenes.
Internet: www.mng.hu

2010. június 11–12. Keceli meggyfesztivál
Idén nyáron először kerül megrendezésre a Keceli Meggyfesztivál, amelynek nevéből adódóan a fő motívuma a meggy, mint gyümölcs lesz. A meggy köthető a keceli termelési kultúrához, tudáshoz, az itt élő lakosság generációi során kialakult hagyományokhoz. A meggyet nem csak a keceliek, de a kistérség, sőt az ország lakossága is Kecelre jellemző gyümölcsnek tartja.
A rendezvény két napja alatt szakmai, kulturális, családi és sport programok várják az idelátogatókat.
Helyszín: Kecel, piactér, Viola u. 8.
Internet: www.freshfruit.hu, http://civilmuhely.blog.hu/

2010. június 11–13. III. Ecsedi-láp Fesztivál
A szervezők és résztvevők célja, hogy felelevenítsenek minél több helyi hagyományt, bemutassák az Ecsedi-láp egykori és mai életét. A legfontosabb, hogy mindez elősegítse a jó hangulatot és a vendégek minden téren megfelelő kiszolgálást kapjanak. A program:
Június 11. Konferencia az Ecsedi-láp vidékéről, 2 nap Ecsedi-láp Fesztivál, vásár, kavalkád. Június 12. Ecsedi-láp Fesztivál, vásár, kavalkád.
Június 13. Agár futtató verseny, kutya bemutató.
A kiállítókon, kézműveseken kívül, színpadi programok, lovasversenyek és bemutatók, valamint lápi betyárok színesítetik a rendezvényt. Lesznek sportrendezvények: Labdarúgó Lápi Kupa, Ulti-bajnokság, Lápi települések vetélkedője és Erőemelő Lápi Kupa. A gyermekeket sok játék és interaktív program és Városnéző kisvasút is vártja.
Helyszín: Nagyecsed
Internet: www.lapfeszt.atw.hu

2010. június 11–20. „Értékek és élmények nyomában nemzeti parkjainkban”
Magyar Nemzeti Parkok Hete 2010

Idén az Őrségi Nemzeti Park ad otthont a IV. Magyar Nemzeti Parkok Hete központi nyitórendezvényének, amely már június 11-én elkezdődik az Őriszentpéteren tartandó ökoturisztikai és természetvédelmi konferenciával. Június 12-én, szombaton a nagyközönségé a főszerep, Pityerszeren a tíz hazai nemzeti park bemutatkozása, hagyományőrző kézművesek bemutatója és vására, “Zöld forgatag” várja az érdeklődőket. A játékos természetismereti és turisztikai vetélkedők résztvevői hasznos nyereményekkel gazdagodhatnak. 2010-ben a Magyar Nemzeti Parkok Hete ökoturisztikai rendezvény új programja a Magyar Nemzeti Parkok Ízei névre keresztelt, tájjellegű ételek kóstoltatással egybekötött bemutatója, amelyet ugyanitt, ugyanekkor tartanak. Egész hétvégén garantált szakvezetéses túrák indulnak. Vasárnap gyalog, kerékpáron és szekéren, lehet bejárni és megismerni az Őrségi Nemzeti Park csodálatos természeti szépségeit.
2010. június 14-20. között valamennyi nemzeti parkunkban (Aggteleki NP, Balaton-felvidéki NP, Bükki NP, Duna-Dráva NP, Duna-Ipoly NP, Fertő-Hanság NP, Hortobágyi NP, Kiskunsági NP, Körös-Maros NP, Őrségi NP.) számtalan izgalmas program, kedvezményes túrák és belépési lehetőségek várják a nagyközönséget. A teljesség igénye nélkül lássunk néhány programot a sokszínű kínálatból!
Az Aggteleki Nemzeti Parkban csillagászati és denevérismereti túrán vehetünk részt Jósvafőn, de lesz Zorán koncert is a Baradla-barlangban.
A Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén többek között a Csodabogyós-barlangban tehetünk izgalmas kalandtúrát előzetes bejelentkezéssel, de részt vehetünk a tihanyi Levendula Fesztiválon is.
A Bükki Nemzeti Parkban igazi „őserdőben”, sziklatornyok, szurdokok és kaptárkövek között túrázhatunk, de megismerkedhetünk a gyógyfüvek erejével is.
A Duna-Dráva Nemzeti Parkban pedig kedvenc gombáinkat ismerhetjük meg közelebbről és kenu túrán is részt vehetünk.
A Duna–Ipoly Nemzeti Park gyurgyalaglest hirdet az esztergomi lőtérre, és borkóstolóval egybekötött irodalomtörténeti est lesz a Jókai-kertben Budapesten. A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel közös programokat szervez, a Hortobágyi Nemzeti Parkban pedig a hihetetlenül gazdag madárvilág lakóit – nádiposzátától kezdve függőcinkén keresztül a kárókatonáig – figyelhetik meg a természet szerelmesei. A Körös-Maros Nemzeti Park szervezésében érdemes lesz például Szarvasra látogatni, ahol Szent Iván éjjelén Éjjeli lepkék tánca címmel vár mindenkit vigasság.
Az Őrségi Nemzeti Parkban a Körtike tanösvény Szalafő környékének természeti értékeit mutatja be, de kerékpározhatunk is a hodosi Vidra tanösvény érintésével, vagy szekérre ülve ismerkedhetünk az őrségi erdők élővilágával. Ezen időtartam alatt a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének számos szolgáltatója kedvezményes szállásajánlatokkal várja a látogatókat. A hét részletes programja és a kedvezményt adó falusi szállások listája a honlapon olvasható. Ugyanakkor az árvízi helyzet miatt, minden programmal kapcsolatosan érdemes előzetesen érdeklődni az érintett nemzeti parkok igazgatóságán.
Internet: www.nemzetipark.gov.hu/mnph

2010. június 12. Kékes Csúcsfutás
A tizenharmadik alkalommal megrendezett Kékes Csúcsfutás résztvevői nem kisebb feladatra vállalkoznak, mint hogy futva érjenek fel Magyarország 1014 méter magas csúcsára, a Kékesre. A megmérettetés távja egy tapasztalt futó számára nem tűnik hosszúnak, hiszen 11, 6 km a Mátrafüred és Kékes közti szakasz hossza. A verseny igazi nehézségét a rajt és a cél közötti 671 méteres szintkülönbség adja.
Helyszín: Gyöngyös-Mátrafüred, park
Internet: www.futanet.hu/cikk/13.-kekes-csucsfutas-1

2010. június 12. Túra a Baláta-tónál
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság szakvezetője ezen a hétvégén, a 2008-ban erdőrezervátummá minősített Baláta-tó környékének és a Tuskósi-rét védett gyepterületének titokzatos életét, valamint különleges és kevéssé ismert fajait mutatja meg a résztvevőknek. Somogy megye legrégibb természetvédelmi területe 1942-től védett. Védettségét gazdag növény- és állatvilága, illetve a jégkorszaki lápmaradvány megőrzése indokolja. A Baláta ma is lefolyástalan, csapadék és talajvíz táplálja. Legnagyobb értéke, hogy a lebegő hínártársulásoktól a láperdőkig számos lápi növénytársulás található itt, továbbá több országosan ritka növény- és állatfaj élőhelye. A túra résztvevői megtekintik a botanikai ritkaságok élőhelyét, valamint a láphoz kapcsolódó más, védelemre érdemes erdőtársulásokat, mint például a genyőtés cseres-tölgyest. Túra hossza, időtartama: 7 km, 3 óra. Részvételi díj:
400 Ft/fő. Utazás: Egyénileg. Fontos az időjárásnak megfelelő túrafelszerelés megválasztása, a kullancsok elleni védelem. A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt
Helyszín: Kaszó, kisvasút állomás. Találkozó: 9.45-kor, a túra indulása: 10.00 órakor
Internet: www.ddnp.hu

2010. június 12. Éjszakai túra a Zselicben
A Magyar Csillagászati Egyesület és a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságának közös programja. A lakott területektől és azok közeléből a csillagos égbolt legtöbb látványossága eltűnt napjainkra a fényszennyezés miatt. Egyre kevesebb hely található a Földön és Magyarországon is, ahol a sötét éjszakai égbolt természetes állapotában megmaradt – ezek egyike a Zselic, Európa első Csillagoségbolt-parkja. A park területéről felhőmentes, holdtalan éjszakákon szabad szemmel is több ezer csillag látható. Naplemente után tiszta idő esetén a csillagos égbolt megfigyelésére lesz lehetőség Európa egyik legkisebb fényszennyezésű területén, csillagász segítségével.
Helyszín, időpont: Zselic, Hotel Kardosfa, 20 óra (gyülekező: 19:45-kor)
Túra hossza, időtartama: 5-6 km, 3 óra. Részvételi díj: 400 Ft/fő.
Internet: www.ddnp.hu

2010 június 12. Múzeumi Szombatok a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Tanulmánytárában
A magyar informatikatörténet élő legendája, dr. Muszka Dániel matematikus nyolcvanéves. Muszka Dániel a tervezője az 50-es, 60-as évek hazai közönségét – köztük személyesen a Kádár házaspárt is – megdöbbentő első magyar műállatnak, a szegedi Katicabogárnak, amelynek autentikus, működő másolatát a Tanulmánytár őrzi. A kis “robot” a pavlovi feltételes reflexeket modellezi, követi a zseblámpa fényét, hallja a sípszót, érzékeli a fájdalmat és a simogatást – és tanítható. A családi nap résztvevői az eredeti alkotó interaktív előadásában ismerkedhetnek meg a kedves és meglepő tárggyal.
A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatikatörténeti Fórumával (iTF) közösen szervezett programon a magyar informatikus társadalom elismert képviselői előadásokkal köszöntik Muszka Dánielt, az iTF tiszteletbeli elnökét
10:00 – Óránként szakmai tárlatvezetések a számítástechnikai gyűjteményben. Délelőtt és délután robotbemutató.
14:00 – 17:00 Beszélgetés Muszka Dániellel. Az ünnepelt interaktív Katicabogár-bemutatója.
Alkotóműhely: Élőzene modellezése kottaíró szoftverrel és szintetizátorral.
Helyszín: Budapest, Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Tanulmánytára
Internet: http://www.omm.hu/

2010. június 12–13. IX. Cseresznyefesztivál Szomolya
A szervezők változatos programokkal várják a látogatókat, hogy bemutathassák a helyi értékeket és jellegzetességeket. Így lesz sütő- és főzőverseny a fekete cseresznye jegyében. Szerveznek bortúrákat a környező pincékhez és barlanglakásokhoz, valamint meglátogathatóak Szomolya büszkeségei, a Kaptárkövek is. A fesztiválon táj jellegű ételekkel és a magyar gasztronómia remekeivel várják a vendégeket. A kulináris élvezetek mellett megtekinthetők neves képző és iparművészek kiállításai is. A műsorszámok között folyamatosan kvíz játékokkal, vetélkedőkkel és tombolával szórakoztatják a közönséget.
Helyszín: Szomolya, a templom előtti tér
Intrenet: www.szomolya.hu

2010. június 12–13. Debreceni pulykanapok
Debrecenbe kéne menni, pulykakakast kéne enni…Debrecen belvárosában immár 8. alkalommal rendezik meg a város és egyben a régió legnagyobb gasztronómiai összejövetelét, a Debreceni Pulykanapokat.
A hagyományokhoz híven a kétnapos rendezvény középpontjában a gasztronómiai és a kulturális események állnak, a főszerep pedig természetesen a pulykáknak jut. A csábító ízek utcája és a gasztronómiai programok mellett igényes könnyű- és komolyzenei koncertek, cigányzene, utcaszínház, bábszínház, gyerekprogramok, kirakodóvásár, népművészeti és kézműves vásár is várja a látogatókat. Lesz lufi, ugráló vár, körhinta és arcfestés is!
A tavalyi év nagy sikere után idén is lesz Pincérfutó verseny, ahol a pingvinruhás urak elképesztő tempóban rohannak a tálcájukkal, és közben egy csepp sör sem megy kárba.
Helyszín: Debrecen, Kossuth tér és a belvárosi sétálóutcák
Internet: www.klubbarabas.hu, http://debrecen.varosom.hu/portal/program/471628/Debreceni_Pulykanapok

2010. június 12–20. XV. Duna Karnevál Nemzetközi Multikulturális Fesztivál
A Duna Karnevál különleges programsorozat a néptánc és a népzene, a világ- és kortárs tánc, a fúvós-, szimfonikus- és világzene ötvözetével, a fellépő országok sokszínű kultúrájával.
A külföldi vendégek között egyaránt megtalálhatók a határon túli magyar hivatásos és hagyományőrző, Európából és a tengerentúlról érkezett egzotikus társulatok is. Az idei évben 11 külföldi együttes közel 400 művésze érkezik a Duna Karneválra. Kiemelt szerepet kapnak a Visegrádi Országok hagyományait közösen bemutató együttesek is. A Duna Karnevál gálaműsorán, június 18-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a külföldi és hazai táncegyüttesek közel 400 művészének közös előadását élvezheti a közönség a Magyar Állami Népi Együttes és a Duna Művészegyüttes közreműködésével.
A Karnevál „beköltözik” a főváros egyik legszebb, reprezentatív középületébe, a Néprajzi Múzeumba, táncbemutató, táncházi mulatság, kiállítás az adott népek viseleteiből, tárgyi kultúrájának meghatározó darabjaiból, filmvetítés, gasztronómia várja az érdeklődőket.

Június 19-én a Karneváli Felvonuláson közel 1000 résztvevő teremt valódi karneváli hangulatot Budapest szívében. Az együttesek a Vörösmarty térre érkezve késő estig tartó táncgálával búcsúztatják a Karnevált.
Helyszínek: Budapest, Vörösmarty tér, Margitszigeti Szabadtéri Színpad, Néprajzi Múzeum, Hagyományok Háza, Mátyásföld – Erzsébetligeti Színház, Békásmegyeri Közösségi Ház, Budakalász, Üröm. A Vörösmarty téri, az Erzsébetligeti, a Békásmegyeri és a vidéki programok ingyenesen látogathatók.
Internet: www.dunaart.com

2010. június 13–20. XI. Nemzetközi Harley-Davidson Fesztivál
A fesztivál 2010-ben hosszabb időtartammal kerül megrendezésre azzal a céllal, hogy motorosok és motorrajongók még több időt tölthessenek együtt. A vasárnaptól vasárnapig tartó rendezvényeken több mint 30 hazai és külföldi zenekar, motoros felvonulás, kaszkadőr bemutatók, számos ügyességi verseny, valamint szervezett túrák várják a látogatókat.A szervezők folytatják az Országos Balesetmegelőzési Bizottság közreműködésével 2007-ben indított közlekedésbiztonsági kampányukat is.
Helyszín: Alsóörs, Európa Kemping
Internet: www.hog.hu

Ősi sziklarajzokat találtak Svédországban

Ősi sziklarajzokat találtak Svédországban

A 2700 éves ábrák egy meredek, mohával fedett sziklán bukkantak elő.

Kamikazeakcióban elsüllyedt hajót találtak

Kamikazeakcióban elsüllyedt hajót találtak

A USS Mannert L. Abele 1945 áprilisában süllyedt el, miután egy japán gép eltalálta.

Wisconsin újjáéledő városa

Wisconsin újjáéledő városa

Wisconsin állam élettől lüktető legnagyobb városát áthatja a kemény fizikai munkát végzők energiája és a művészvilág összetartása.

Shakespeare kortársa és vetélytársa

Shakespeare kortársa és vetélytársa

1593. május 30-án szúrták le egy kocsmai csetepaté során Christopher Marlowe angol költőt, drámaírót, Shakespeare kor- és vetélytársát, egyes tudósok szerint szerzőtársát. Élete fordulatos kalandregénybe illik, lángelme, de kötekedő kalandor is volt, aki alig harmincévesen halt erőszakos halált.

A világ nyolcadik csodájaként említik

A világ nyolcadik csodájaként említik

A Szentpétervárhoz tartozó Carszkoje Szelóban található Katalin-palota több díszes szobából áll, ezek közül az egyik legismertebb a Borostyánterem.

National Geographic 2023. májusi címlap

Előfizetés

A nyomtatott magazinra,
12 hónapra

16 500 Ft

Korábbi számok

National Geographic 2010. januári címlapNational Geographic 2010. februári címlapNational Geographic 2010. márciusi címlapNational Geographic 2010. áprilisi címlapNational Geographic 2010. májusi címlapNational Geographic 2010. júniusi címlapNational Geographic 2010. júliusi címlapNational Geographic 2010. augusztusi címlapNational Geographic 2010. szeptemberi címlapNational Geographic 2010. októberi címlapNational Geographic 2010. novemberi címlapNational Geographic 2010. decemberi címlapNational Geographic 2011. januári címlapNational Geographic 2011. februári címlapNational Geographic 2011. márciusi címlapNational Geographic 2011. áprilisi címlapNational Geographic 2011. májusi címlapNational Geographic 2011. júniusi címlapNational Geographic 2011. júliusi címlapNational Geographic 2011. augusztusi címlapNational Geographic 2011. szeptemberi címlapNational Geographic 2011. októberi címlapNational Geographic 2011. novemberi címlapNational Geographic 2011. decemberi címlapNational Geographic 2012. januári címlapNational Geographic 2012. februári címlapNational Geographic 2012. márciusi címlapNational Geographic 2012. áprilisi címlapNational Geographic 2012. májusi címlapNational Geographic 2012. júniusi címlapNational Geographic 2012. júliusi címlapNational Geographic 2012. augusztusi címlapNational Geographic 2012. szeptemberi címlapNational Geographic 2012. októberi címlapNational Geographic 2012. novemberi címlapNational Geographic 2012. decemberi címlapNational Geographic 2013. januári címlapNational Geographic 2013. februári címlapNational Geographic 2013. márciusi címlapNational Geographic 2013. áprilisi címlapNational Geographic 2013. májusi címlapNational Geographic 2013. júniusi címlapNational Geographic 2013. júliusi címlapNational Geographic 2013. augusztusi címlapNational Geographic 2013. szeptemberi címlapNational Geographic 2013. októberi címlapNational Geographic 2013. novemberi címlapNational Geographic 2013. decemberi címlapNational Geographic 2014. januári címlapNational Geographic 2014. februári címlapNational Geographic 2014. márciusi címlapNational Geographic 2014. áprilisi címlapNational Geographic 2014. májusi címlapNational Geographic 2014. júniusi címlapNational Geographic 2014. júliusi címlapNational Geographic 2014. augusztusi címlapNational Geographic 2014. szeptemberi címlapNational Geographic 2014. októberi címlapNational Geographic 2014. novemberi címlapNational Geographic 2014. decemberi címlapNational Geographic 2015. januári címlapNational Geographic 2015. februári címlapNational Geographic 2015. márciusi címlapNational Geographic 2015. áprilisi címlapNational Geographic 2015. májusi címlapNational Geographic 2015. júniusi címlapNational Geographic 2015. júliusi címlapNational Geographic 2015. augusztusi címlapNational Geographic 2015. szeptemberi címlapNational Geographic 2015. októberi címlapNational Geographic 2015. novemberi címlapNational Geographic 2015. decemberi címlapNational Geographic 2016. januári címlapNational Geographic 2016. februári címlapNational Geographic 2016. márciusi címlapNational Geographic 2016. áprilisi címlapNational Geographic 2016. májusi címlapNational Geographic 2016. júniusi címlapNational Geographic 2016. júliusi címlapNational Geographic 2016. augusztusi címlapNational Geographic 2016. szeptemberi címlapNational Geographic 2016. októberi címlapNational Geographic 2016. novemberi címlapNational Geographic 2016. decemberi címlapNational Geographic 2017. januári címlapNational Geographic 2017. februári címlapNational Geographic 2017. márciusi címlapNational Geographic 2017. áprilisi címlapNational Geographic 2017. májusi címlapNational Geographic 2017. júniusi címlapNational Geographic 2017. júliusi címlapNational Geographic 2017. augusztusi címlapNational Geographic 2017. szeptemberi címlapNational Geographic 2017. októberi címlapNational Geographic 2017. novemberi címlapNational Geographic 2017. decemberi címlapNational Geographic 2018. januári címlapNational Geographic 2018. februári címlapNational Geographic 2018. márciusi címlapNational Geographic 2018. áprilisi címlapNational Geographic 2018. májusi címlapNational Geographic 2018. júniusi címlapNational Geographic 2018. júliusi címlapNational Geographic 2018. augusztusi címlapNational Geographic 2018. szeptemberi címlapNational Geographic 2018. októberi címlapNational Geographic 2018. novemberi címlapNational Geographic 2018. decemberi címlapNational Geographic 2019. januári címlapNational Geographic 2019. februári címlapNational Geographic 2019. márciusi címlapNational Geographic 2019. áprilisi címlapNational Geographic 2019. májusi címlapNational Geographic 2019. júniusi címlapNational Geographic 2019. júliusi címlapNational Geographic 2019. augusztusi címlapNational Geographic 2019. szeptemberi címlapNational Geographic 2019. októberi címlapNational Geographic 2019. novemberi címlapNational Geographic 2019. decemberi címlapNational Geographic 2020. januári címlapNational Geographic 2020. februári címlapNational Geographic 2020. márciusi címlapNational Geographic 2020. áprilisi címlapNational Geographic 2020. májusi címlapNational Geographic 2020. júniusi címlapNational Geographic 2020. júliusi címlapNational Geographic 2020. augusztusi címlapNational Geographic 2020. szeptemberi címlapNational Geographic 2020. októberi címlapNational Geographic 2020. novemberi címlapNational Geographic 2020. decemberi címlapNational Geographic 2021. januári címlapNational Geographic 2021. februári címlapNational Geographic 2021. márciusi címlapNational Geographic 2021. áprilisi címlapNational Geographic 2021. májusi címlapNational Geographic 2021. júniusi címlapNational Geographic 2021. júliusi címlapNational Geographic 2021. augusztusi címlapNational Geographic 2021. szeptemberi címlapNational Geographic 2021. októberi címlapNational Geographic 2021. novemberi címlapNational Geographic 2021. decemberi címlapNational Geographic 2022. januári címlapNational Geographic 2022. februári címlapNational Geographic 2022. márciusi címlapNational Geographic 2022. áprilisi címlapNational Geographic 2022. májusi címlapNational Geographic 2022. júniusi címlapNational Geographic 2022. júliusi címlapNational Geographic 2022. augusztusi címlapNational Geographic 2022. szeptemberi címlapNational Geographic 2022. októberi címlapNational Geographic 2022. novemberi címlapNational Geographic 2022. decemberi címlapNational Geographic 2023. januári címlapNational Geographic 2023. februári címlapNational Geographic 2023. márciusi címlapNational Geographic 2023. áprilisi címlapNational Geographic 2023. májusi címlap

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, erősítsd meg a feliratkozásod az e-mailben kapott linkre kattintva!

Kövess minket