Gedeon, Johanna2024. március 28., csütörtök
Kultúra

Programajánló június 17-től

National Geographic Magyarország

Ezen a héten mind a fővárosban, mind vidéken a Múzeumok éjszakája a leggrandiózusabb rendezvény, de próbáltam egyéb kulturális, valamint a szabadban is folytatható tevékenységet és programot becsempészni.

A Magyar Nemzeti Galéria időszaki kiállításai
2010. június 5. – 2010. szeptember 26. Kovásznai György (1934-1983) életmű-kiállítása melyet a Magyar Nemzeti Galéria és Kovásznai Kutatóműhellyel közösen rendez meg. Kovásznai György (1934–1983) a 20. századi magyar művészet kiemelkedő alakja, egyéni hangú festőművész, különleges kísérleti animációs filmek alkotója, emellett író, költő és filozófus volt. Kovásznai György életművéről elemző tanulmány eddig még nem jelent meg, és munkásságának értékelése ugyancsak hiányzott a közelmúlt magyar művészetének történetéből. A Kovásznai Kutatóműhely tevékenysége nyomán az elmúlt években sor került az életmű professzionális feldolgozására, és ennek a munkának az eredménye ez az életmű-kiállítás, valamint az ehhez kapcsolódóan megjelent tudományos monográfia a művész filmjeit tartalmazó mellékletekkel. A magyar képzőművészet történetében egyedülálló, festészeti és filmes anyagot egyaránt magában foglaló életmű most először jelenik meg teljes keresztmetszetében a nyilvánosság előtt.

2010. június 15. – 2011. február 13. Gyűjtemény a gyűjteményben
A Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményei közül számát tekintve a grafikai gyűjtemény a legnagyobb. Ennek ellenére, a sokszorosított grafikák és a rajzok jelentősége kevésbé köztudott, mivel a papíralapú tárgyak igen érzékenyek és állandó kiállításon nem szerepelhetnek. A rendezők immár ötödik éve ezen próbálnak változtatni azzal, hogy újabb és újabb válogatást mutatnak be a 20. századi alkotásokból. Az utóbbi időben kezdtek előtérbe kerülni a budapesti múzeumok plakátgyűjteményei. Ugyanakkor továbbra is rejtett értékek maradtak a rajz és a nyomtatvány határmezsgyéjén álló plakát- és könyvművészeti tervek, amelyek részben a rajzgyűjteményben, részben pedig a plakátgyűjteményben találhatók: mintegy rejtett “gyűjtemény a gyűjteményben”. 2010-ben két kiállításon is szerepet kap az alkalmazott grafika: illusztrációkkal találkozhat a közönség Félicien Rops szeptemberben nyíló tárlatán, októberben pedig a két világháború között készült, modern magyar kereskedelmi plakátokat mutatják be az Országos Széchényi Könyvtár gyűjteményéből. A mostani grafikai kabinetsort a Magyar Nemzeti Galéria grafikai gyűjteményében található alkalmazott grafikai, azaz könyv- és reklámművészeti terveiből állították össze.
Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria, Budavári Palota A-B-C-D épület Szent György tér 2.
Internet: http://www.mng.hu/

2010. június 6. – augusztus 29. Térzenék és táncházak Pécs belvárosában
Tizenhárom hétig tartó fúvószenei és táncházsorozat vette kezdetét a pécsi belvárosban. Régi idők hagyományát idézik egészen nyár végéig, vasárnap délutánonként hat órai kezdettel tartandó térzenék, amelyet pécsi és baranyai, bányász-, tűzoltó, ifjúsági és német nemzetiségi fúvósegyüttesek előadásában hallgathat a nagyközönség. Szerda esténként, pedig tucatnyi népcsoport tánclépéseivel koptathatják a macskakövet az érdeklődők.
A Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa program keretében zajló sorozat, hétről hétre kínál kellemes promenádhangulatot, illetve nyár esti pezsgést a történelmi központban. A táncházsorozat valódi körutazást kínál, melynek programja elsősorban a Pécsett és környékén élő nemzetiségek (németek, horvátok, szerbek, cigányok, görögök és bolgárok), valamint más balkáni népek tüzes zenei világára és táncaira épül. Emellett az igen népszerű moldvai csángó táncok, valamint távolabbi kultúrák folklórjába is belekóstolhatnak a szerda esték látogatói.
Helyszín: Pécs belvárosa
Internet: www.pecsikult.hu

2010. június 17. – 2010 szeptember 19. A létezés ritmusa – Reigl Judit életmű-kiállítása
Az 1950 óta Franciaországban élő, nemzetközi szinten az egyik legnagyobb elismertségnek örvendő kortárs magyar származású festő tárlatát hosszas előkészítő munka előzte meg. Elismertségét mi sem tükrözi jobban, minthogy ő az egyetlen magyar identitású kortárs művész, akinek munkái a világ legnagyobb és legfontosabb kortárs közgyűjteményeinek szinte mindegyikében helyet kaptak: így például a New York-i Museum of Modern Artban (MoMA), a londoni Tate Modern-ben, a párizsi Pompidou központban vagy a New York-i Metropolitan Múzeumban. Nemzetközi megbecsülését az is jelzi, hogy a felsorolt gyűjtemények közül háromban az állandó kiállításokon láthatóak a munkái. Reigl Judit életmű-kiállítása a Modern és Kortárs Művészeti Központ (MODEM) második emeletén látható.
Helyszín: Debrecen, MODEM, Baltazár Dezső tér 1.
Internet: http://www.modemart.hu/?component=kiallitasok&id=1986394262

2010. június 18. – június 19. III. Ceglédi Bor-, és Laskafesztivál
Cegléd első nyárindító fesztiválja, amely egy igazi ízlelőbimbókat kényeztető rendezvénynek ígérkezik. A korábbi években Czigle Fesztivál nevet viselő programsorozatot harmadik éve Bor-és Laskafesztivál néven rendezik Az elnevezés ugyan megváltozott, a fellépők lelkesedése, a főzőmesterek szakértelme, az oda látogatók derűje és kíváncsisága a régi maradt. Idén közel 35 főzőhelyen mérik össze a szakácsok és amatőr mesterek a tudásukat.
Helyileg a főzőversennyel szemben a Gubody Parkban ceglédi, Cegléd környéki és az ország több tájegységének híres-neves borászai teszi közszemlére arany, ezüst és országos hírű borait, sőt a kilátogatók egy tucat pálinkafőzde nedűit is megízlelhetik majd. Helyszín: Cegléd, Gubody Park
Internet: http://www.laskafesztival.cegled.hu/

2010. június 18. – július 11. Soproni Ünnepi Hetek
A Soproni Ünnepi Hetek nagy tradíciójú fesztiválsorozat, mely 2007-ben ünnepelte 50 éves jubileumát. Az idegenforgalmi szezonban, június közepétől három héten át kínál különleges művészi produkciókat a város polgárainak, valamint a nagyszámú hazai és külföldi érdeklődőknek. A rendezvénysorozat elsődleges helyszíne a Fertőrákosi Barlangszínház. Kiváló akusztikája révén elsősorban opera és operett előadások, zenekari hangversenyek, táncszínházi produkciók bemutatására alkalmas.
A “Nyári Színház a Petőfi Színházban” előadássorozat a könnyed kikapcsolódásra vágyóknak kínál szórakoztató estéket. A kulturális rendezvényekben bővelkedő három hét idején a történelmi belváros terein, udvarain színházi előadások, kamarakoncertek, kirakodóvásár, folklórbemutatók, gyerekprogramok várják az érdeklődőket.
Ugyancsak ebben az időben színvonalas sportrendezvények, versenyek is zajlanak a városban. Ekkor kerül megrendezésre az egy hétig tartó Régi Zenei Napok programsorozat is, barokk zenei kurzusokkal és koncertekkel. A városi Festőterem csarnokában pedig képzőművészeti és iparművészeti különlegességek ragadják magával a műértő tekinteteket.
Helyszín: Fertőrákosi Barlangszínház, illetve Sopron belváros
Internet: http://www.prokultura.hu/

2010. június 19. 18:00-tól június 20. 3:00-ig Múzeumok Éjszakája 2010
Idén is több száz izgalmas programmal és kiállítással várják a közönséget az immár nyolcadik Múzeumok Éjszakáján június 19-én országszerte.
Az európai nagyvárosok hagyományait követve 2003 óta Magyarországon is az év leghosszabb napjához, Szent Iván napjához legközelebb eső szombat éjszakán rendezik meg a Múzeumok Éjszakáját. Késő éjszakáig lehet ilyenkor megtekinteni a kiállításokat, de a tárlatlátogatásokon kívül számos aktív program is várja az érdeklődőket késő délutántól akár hajnalig. Tűzzsonglőrködés, ismeretterjesztő, valamint tánc- és színielőadások, különleges performanszok, zenei műsorok és érdekes beszélgetések izgalmas egyvelege zajlik ilyenkor országszerte a Múzeumok Éjszakáján.
Az első hazai Múzeumok Éjszakájának még csak pár ezer látogatója volt, tavaly viszont már több mint 380 ezren jöttek el országszerte. Köszönhető ez annak is, hogy évről évre nő a részt vevő múzeumok száma is: idén újabb rekord dől meg, hiszen Budapesten 84, vidéken pedig 191 helyszínt kereshetnek fel az érdeklődők.
A Fonóban kortársakkal lehet majd „múzeumozni”, a Terror Házában rendhagyó történelemórákat tartanak, az Országos Széchényi Könyvtárban pedig a papír hallgatag hordozóból főszereplővé lép elő ezen az estén. Az Egyetemi Könyvtárban a megalapításának
375. évfordulóját ünneplő ELTE történetét bemutató jubileumi kiállítást lehet megtekinteni.
A Magyar Nemzeti Múzeumban Stukkos Pikivel és a Tegnap Kertjével lehet majd megismerkedni: itt a Múzeumok éjszakájának történései Pásztor Árpád Muzi című klasszikus ifjúsági regényét és a XIX. század végi Budapest modernizálódó világát idézik meg.
Az MTV székházában az Óbudai TV túra program során a látogatók találkozhatnak ismert és népszerű képernyős arcokkal, körbejárhatják a korabeli, az 50-60-as évek idejéből származó berendezéseket: kamerákat, video-rögzítőket, monitorokat. A szervezők kuriózumokat és meglepetéseket is tartogatnak, olyan eredeti jelmezeket például, mint a Tenkes kapitánya. A kíváncsiskodók természetesen a kulisszák mögé is bepillanthatnak majd. A Néprajzi Múzeumban búcsúpillantást lehet vetni a csodás aranymaszkokra, hiszen ezen az éjen utoljára látható az Aranyba rejtett arcok – aranymaszkok Ázsiából. A Zelnik-gyűjtemény a Néprajzi Múzeumban című kiállítás. A Magyar Földrajzi Múzeumban rendhagyó koncertet és Földgömb estet tartanak számos érdekes előadással. Budapesten a rendezvény egységes karszalagbelépővel látogatható, amely a felnőttnek 1300 Ft-ba, a gyermekeknek 600 Ft-ba kerül. 6 éves kor alatt a belépés ingyenes. A karszalag belépést biztosít a csatlakozott budapesti intézmények minden programjára, és feljogosít az állandó és időszaki kiállítások megtekintésére is. Budapesten a karszalag 2010. június 19-én este 18.00 és éjjel 3.00 óra között használható fel.
Helyszín: Országszerte
Internet és részletes program: www.muzeumokejszakaja.hu

2010. június 19. VI. Levendula Fesztivál, Tihany
A június-július fordulóján virágzó, tízhektárnyi levendulaültetvény különleges látnivaló a Balaton partján. Ennek kapcsán a Németh László Művelődési Ház és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága szeretettel vár mindenkit VI. Levendula Fesztiváljára. A virágzás idején szakemberek kalauzolásával szerveznek nyílt túrákat a Tihanyi-félszigeten található Levendula mező megtekintésére.A levendula évszázadok óta fontos és kiemelt szerepet játszik Tihany életében, mai napig jeles hagyományai vannak a levendula termesztésének és feldolgozásának. E nemes növény tiszteletére rendezik meg évről évre a Levendula Fesztivált, mely lehetőséget nyújt a helyi amatőr művészeti csoportok fellépésének is. Fontos szerepet játszik a rendezvényen a népművészeti kirakodóvásár, kézműves játszóház, ahol elsősorban a levendula feldolgozásának különböző módjait ismerhetik meg a látogatók.
Helyszín: Tihany, Belső-tó partja
Internet: http://hu.tihany.hu/programok/aktualis/vi-tihanyi-levendula-fesztival

2010. június 19. Római-kori Vigasságok Balatongyörökön
Balatongyörökön első ízben rendezik meg a római-kori hagyományokhoz kapcsolódó Római-kori Vígasságok elnevezésű rendezvényt, melyet a Szépkilátó tövében lévő római-kori villa romjai ihlettek. Az esemény helyszíne a csodálatos panorámával rendelkező Szépkilátó, ahonnan az egész Szigligeti-öböl belátható, illetve a domb tövében csörgedező Római-forrás, mely a közelében fekvő romokról kapta nevét. A délelőtt folyamán római kort idéző eszközök készülnek a játszóházban, lesz gyógynövény-felismerés és gyógynövénytúra a közeli erdőben, római kort idéző ételek – italok kóstolója a lakoma sátorban, viselet és fegyverbemutató, a kort idéző harci bemutató, ókori zene, színjátszók idézik fel a római kort és szórakoztatják a látogatókat. Az ünnep tiszteletére megnyílnak a környék borospincéi is, ahol szabad a borkóstolás.
Helyszín: Balatongyörök, Szépkilátó, Római forrás
Internet: www.balatongyorok.hu

2010. június 20. Gólyagyűrűzés a Tápió-vidéken
Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársai – immáron évtizedek óta – felkeresik a fehér gólyák fészkei, hogy meggyűrűzzék a fiókákat. Ezen jelöléseknek köszönhetően tudjuk ma már nyomon követni, madaraink Afrika déli területeire történő vonulását. Néhány évvel ezelőtt a tápió-vidéki madarászoknak az a nagyszerű ötlete támadt, hogy a gólyagyűrűzésekre meghívják az esemény iránt érdeklődőket, akik szeretnének testközelből találkozni pl. felnőtt gólyával, vagy egy gólyafiókával. Így született meg a gólya road show ötlete. Az érdeklődők a gólyagyűrűzést nem csak a távolból, hanem a fészekhez megérkező a darus kocsiról is megfigyelhetik, sőt gólyafióka simogatásra is lehetőség nyílik.
Helyszín: Farmos, Göbölyjárás, Tápiószentmárton, Tápiószőlős, Tápiószele, Tápiógyörgye
Internet: http://mme.hu/csatlakozzon/kozossegi-programok/golya-road-show/golya-road-show-helyszinek-2010.html
http://www.tapiovidek.hu/tapio/tapio.news.page?nodeid=1510

2010. június 20. Apák napja
A JÓL_LÉT Közhasznú Alapítvány idén negyedik alkalommal rendezi meg Magyarországon APÁK NAPI rendezvényét. Célja, hogy egy családi program keretében megteremtse az APÁK NAPJA ünnep hazai hagyományát. Az APÁK NAPJA világszerte népszerű ünnepnap, melyet a 20. század elején kezdtek megtartani az anyák napja mellett. Az apaságot, a szülői szerepeket ünnepelik ezen a napon, köszöntve az apákat és nagyapákat. Ennek alkalmából 2010. harmadik vasárnapján, 10-14 óráig az Állatkerti Játszóházba várják változatos programokkal a családokat.
Helyszín: Állatkerti Játszóház, 1146 Budapest, Állatkerti Krt. 6-12.
Internet: www.jol-let.com

2010. június 22. – augusztus 28. Szervezett nyári túrák az Őrségi Nemzeti Parkban
Minden héten keddtől szombatig változatos túrák várják a tartalmas kikapcsolódást kedvelőket, az Őrségi Nemzeti Parkban. Garantált túrák: gyalog, kerékpáron, szekéren
Ha kedd, akkor gyalogtúra a Réti orchideák tanösvényen.
Találkozó: 9.00-kor Kétvölgyön az élelmiszerbolt előtt.
Ha szerda, akkor kerékpártúra, melynek során Őriszentpéter és Szalafő természeti, néprajzi értékeinek felfedezésére nyílik lehetőség.
Találkozó: 9.00-kor Őriszentpéteren az Égésszer 53. szám alatt lévő kerékpárkölcsönzőnél.
Ha csütörtök, akkor – újra – kerékpárral Nagyrákos értékeinek felfedezésére indulunk.
Találkozó: 9.00-kor Őriszentpéteren az Égésszer 53. szám alatt lévő kerékpárkölcsönzőnél.
Ha péntek, akkor muraközi lovakkal, szekérről tanulmányozzuk az őrségi erdők élővilágát.
Találkozó: 9.00-kor Szalafő-Pityerszeren.
Ha szombat, akkor Pityerszerről sétálva ismerjük meg a szerek világát.
Találkozó: 9.00-kor Szalafő-Pityerszeren.
Internet: http://onp.nemzetipark.gov.hu/

2010. június 23. – 2010. június 27. Somoskői Várfesztivál
Hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Várfesztivál, Nógrád megye északi csücskében, nevezetes turisztikai és történelmi helyszíneken. A központban Somoskő vára, tőle délre Salgó, északra pedig Fülek vára helyezkedik el, mindhárom varázslatos természeti környezetben.
A látogatók valóságos interaktív történelem órának, várjátékoknak, történelmi íjászversenynek és irodalmi estnek lehetnek részesei, miközben számtalan koncert, program és a messze földön híres palóc vendégszeretet hívatott a szórakoztatásukra. A zenei programok széles kínálata között ugyanúgy találunk skót dudást, mint szaxofon kvartettet, indiai autentikus zenét játszó csapatot és komolyzenét játszó formációt.
Helyszín: Somoskõ – Salgó – Fülek (pontos helyszínek a programnál)
Internet: www.salgotarjan.hu

2010. június 24. – június 29. VII. Magyar Táncfesztivál
Győr várja a táncrajongókat a VII. Magyar Táncfesztiválon. A rendezvényre a hazai táncélet legrangosabb együttesei mellett Európa számos helyszínéről érkeznek előadók A rendezvénysorozat keretében a magyar táncművészet vezető együttesei vesznek részt. A klasszikus balett mellett idén a kortárs és a modern tánc képviselői is jelen lesznek, csakúgy, mint a néptánc, a kísérletező együttesek, de megismerkedhetünk a hazai kisebbségek táncaival is. Emellett az idei fesztiválon bécsi és pozsonyi táncművészek legjobb produkcióival is találkozhatunk. A szabadtéri előadások némelyikén a nézők is tevékeny résztvevői lehetnek a produkcióknak, két előadás között pedig andaloghatunk egyet a varázslatosan szépen felújított Duna-parton. Lesz utcabál, táncház, komoly -és könnyűzenei koncertek, a gyerekeket pedig színházi produkciók várják.
Helyszín: Győr, Győri Nemzeti Színház, Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ,
Internet: www.magyartancfesztival.hu

2010. június 25. Református Énekek IX. Kórushangverseny
A VII. Református Zenei Fesztivál keretében 2010. 06. 25.-én pénteken, 19.30-22.00-ig kerül megrendezésre a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében a Református Énekek IX. Kórushangverseny. A Református Énekek-hangversenyt 2002 óta azzal a céllal rendezik meg minden évben, hogy ott a reformátusok használatára kiadott énekeskönyv zsoltáraiból és énekeiből koncertfelvétel készüljön professzionális előadók tolmácsolásában, amely új CD és DVD kiadását teszi lehetővé. A ma már 350 főt számláló Kárpát-medencei Egyesített Református Kórust, kitűnő karnagyokat, szólistákat, kamarakórust és világhírű orgonistákat felvonultató koncertet a hazai protestáns híveken kívül egyre több „világi zenekedvelő” és külföldi vendég látogatja.
Helyszín: Budapest, Művészetek Palotája, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
Internet: www.mupa.hu

Ladányi Lászó

Rejtett, ősi alagútrendszert találtak Izraelben

Rejtett, ősi alagútrendszert találtak Izraelben

A felszín alatti folyosókat rejtőzködésre használhatták a Bar Kohba-felkelés idején.

Ezeréves korcsolyát találtak

Ezeréves korcsolyát találtak

A Csehországban feltárt lelet ritka bepillantást nyújt a középkori emberek találékonyságába és mindennapjaiba.

Bronzkincsekkel teli ősi sírokat találtak Kínában

Bronzkincsekkel teli ősi sírokat találtak Kínában

Egy tükör, egy tányér, egy harang és más leletek kerültek elő.

Megtalálták Nagy-Britannia Pompejiét

Megtalálták Nagy-Britannia Pompejiét

A több ezer éves település ritka betekintést nyújt a bronzkori mindennapokba.

Gyönyörű falfestményeket találtak egy egyiptomi sírban

Gyönyörű falfestményeket találtak egy egyiptomi sírban

A 4300 éves nyughelyben felfedezett festmények hétköznapi jeleneteket ábrázolnak.

National Geographic 2024. márciusi címlap

Előfizetés

A nyomtatott magazinra,
12 hónapra

18 780 Ft

Korábbi számok

National Geographic 2010. januári címlapNational Geographic 2010. februári címlapNational Geographic 2010. márciusi címlapNational Geographic 2010. áprilisi címlapNational Geographic 2010. májusi címlapNational Geographic 2010. júniusi címlapNational Geographic 2010. júliusi címlapNational Geographic 2010. augusztusi címlapNational Geographic 2010. szeptemberi címlapNational Geographic 2010. októberi címlapNational Geographic 2010. novemberi címlapNational Geographic 2010. decemberi címlapNational Geographic 2011. januári címlapNational Geographic 2011. februári címlapNational Geographic 2011. márciusi címlapNational Geographic 2011. áprilisi címlapNational Geographic 2011. májusi címlapNational Geographic 2011. júniusi címlapNational Geographic 2011. júliusi címlapNational Geographic 2011. augusztusi címlapNational Geographic 2011. szeptemberi címlapNational Geographic 2011. októberi címlapNational Geographic 2011. novemberi címlapNational Geographic 2011. decemberi címlapNational Geographic 2012. januári címlapNational Geographic 2012. februári címlapNational Geographic 2012. márciusi címlapNational Geographic 2012. áprilisi címlapNational Geographic 2012. májusi címlapNational Geographic 2012. júniusi címlapNational Geographic 2012. júliusi címlapNational Geographic 2012. augusztusi címlapNational Geographic 2012. szeptemberi címlapNational Geographic 2012. októberi címlapNational Geographic 2012. novemberi címlapNational Geographic 2012. decemberi címlapNational Geographic 2013. januári címlapNational Geographic 2013. februári címlapNational Geographic 2013. márciusi címlapNational Geographic 2013. áprilisi címlapNational Geographic 2013. májusi címlapNational Geographic 2013. júniusi címlapNational Geographic 2013. júliusi címlapNational Geographic 2013. augusztusi címlapNational Geographic 2013. szeptemberi címlapNational Geographic 2013. októberi címlapNational Geographic 2013. novemberi címlapNational Geographic 2013. decemberi címlapNational Geographic 2014. januári címlapNational Geographic 2014. februári címlapNational Geographic 2014. márciusi címlapNational Geographic 2014. áprilisi címlapNational Geographic 2014. májusi címlapNational Geographic 2014. júniusi címlapNational Geographic 2014. júliusi címlapNational Geographic 2014. augusztusi címlapNational Geographic 2014. szeptemberi címlapNational Geographic 2014. októberi címlapNational Geographic 2014. novemberi címlapNational Geographic 2014. decemberi címlapNational Geographic 2015. januári címlapNational Geographic 2015. februári címlapNational Geographic 2015. márciusi címlapNational Geographic 2015. áprilisi címlapNational Geographic 2015. májusi címlapNational Geographic 2015. júniusi címlapNational Geographic 2015. júliusi címlapNational Geographic 2015. augusztusi címlapNational Geographic 2015. szeptemberi címlapNational Geographic 2015. októberi címlapNational Geographic 2015. novemberi címlapNational Geographic 2015. decemberi címlapNational Geographic 2016. januári címlapNational Geographic 2016. februári címlapNational Geographic 2016. márciusi címlapNational Geographic 2016. áprilisi címlapNational Geographic 2016. májusi címlapNational Geographic 2016. júniusi címlapNational Geographic 2016. júliusi címlapNational Geographic 2016. augusztusi címlapNational Geographic 2016. szeptemberi címlapNational Geographic 2016. októberi címlapNational Geographic 2016. novemberi címlapNational Geographic 2016. decemberi címlapNational Geographic 2017. januári címlapNational Geographic 2017. februári címlapNational Geographic 2017. márciusi címlapNational Geographic 2017. áprilisi címlapNational Geographic 2017. májusi címlapNational Geographic 2017. júniusi címlapNational Geographic 2017. júliusi címlapNational Geographic 2017. augusztusi címlapNational Geographic 2017. szeptemberi címlapNational Geographic 2017. októberi címlapNational Geographic 2017. novemberi címlapNational Geographic 2017. decemberi címlapNational Geographic 2018. januári címlapNational Geographic 2018. februári címlapNational Geographic 2018. márciusi címlapNational Geographic 2018. áprilisi címlapNational Geographic 2018. májusi címlapNational Geographic 2018. júniusi címlapNational Geographic 2018. júliusi címlapNational Geographic 2018. augusztusi címlapNational Geographic 2018. szeptemberi címlapNational Geographic 2018. októberi címlapNational Geographic 2018. novemberi címlapNational Geographic 2018. decemberi címlapNational Geographic 2019. januári címlapNational Geographic 2019. februári címlapNational Geographic 2019. márciusi címlapNational Geographic 2019. áprilisi címlapNational Geographic 2019. májusi címlapNational Geographic 2019. júniusi címlapNational Geographic 2019. júliusi címlapNational Geographic 2019. augusztusi címlapNational Geographic 2019. szeptemberi címlapNational Geographic 2019. októberi címlapNational Geographic 2019. novemberi címlapNational Geographic 2019. decemberi címlapNational Geographic 2020. januári címlapNational Geographic 2020. februári címlapNational Geographic 2020. márciusi címlapNational Geographic 2020. áprilisi címlapNational Geographic 2020. májusi címlapNational Geographic 2020. júniusi címlapNational Geographic 2020. júliusi címlapNational Geographic 2020. augusztusi címlapNational Geographic 2020. szeptemberi címlapNational Geographic 2020. októberi címlapNational Geographic 2020. novemberi címlapNational Geographic 2020. decemberi címlapNational Geographic 2021. januári címlapNational Geographic 2021. februári címlapNational Geographic 2021. márciusi címlapNational Geographic 2021. áprilisi címlapNational Geographic 2021. májusi címlapNational Geographic 2021. júniusi címlapNational Geographic 2021. júliusi címlapNational Geographic 2021. augusztusi címlapNational Geographic 2021. szeptemberi címlapNational Geographic 2021. októberi címlapNational Geographic 2021. novemberi címlapNational Geographic 2021. decemberi címlapNational Geographic 2022. januári címlapNational Geographic 2022. februári címlapNational Geographic 2022. márciusi címlapNational Geographic 2022. áprilisi címlapNational Geographic 2022. májusi címlapNational Geographic 2022. júniusi címlapNational Geographic 2022. júliusi címlapNational Geographic 2022. augusztusi címlapNational Geographic 2022. szeptemberi címlapNational Geographic 2022. októberi címlapNational Geographic 2022. novemberi címlapNational Geographic 2022. decemberi címlapNational Geographic 2023. januári címlapNational Geographic 2023. februári címlapNational Geographic 2023. márciusi címlapNational Geographic 2023. áprilisi címlapNational Geographic 2023. májusi címlapNational Geographic 2023. júniusi címlapNational Geographic 2023. júliusi címlapNational Geographic 2023. augusztusi címlapNational Geographic 2023. októberi címlapNational Geographic 2023. novemberi címlapNational Geographic 2023. decemberi címlapNational Geographic 2024. januári címlapNational Geographic 2024. februári címlapNational Geographic 2024. márciusi címlap

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, erősítsd meg a feliratkozásod az e-mailben kapott linkre kattintva!

Kövess minket