Emánuel, Emánuéla, Larissza, Árpád2023. március 26., vasárnap
Kultúra

Programajánló július 15-től

National Geographic Magyarország

Nemcsak a nyári hőség, hanem a fesztiváli évad is a csúcspontja felé közeleg. Ezen a héten a szabadtéri, és a hűsítő vízparti programok mellett, számos múzeumi kiállító- és színházterem is tartalmas kulturális élményt tartogat a szellemi felfrissülést keresők számára.

Július. 9 – szeptember. 15. Démonok világa – Kultúrák arcai, kultúrák maszkjai
Különleges kiállítást rendez a Déri Múzeum a nyári szünet idejére, amely a budapesti Néprajzi Múzeum és a Déri Múzeum közös szervezésében, a múzeum Zoltai termében lesz megtekinthető. A kiállítandó maszkok nagy része, mintegy 70-80 darab, a Néprajzi Múzeum Bíró Lajos által gyűjtött törzsanyagából származik, amely kiegészül a Déri Frigyes gyűjteményéből származó szamuráj-öltözékekkel és maszkokkal, illetve magyar népszokások alkalmi maszkjaival, jelmezeivel. A világ minden égtájáról származó kiállítási anyag funkcionálisan is több csoportba sorolható: vannak köztük színházi maszkok Japánból, szertartási maszkok Jáva szigetéről és Afrikából, halotti maszkok Dél-kelet Ázsiából, rituális maszkok Mexikóból és busó maszkok Mohácsról. A mexikói maszkok kivételével, melyek mintegy 1200-1300 éves darabok, a gyűjtemény javarészt a XIX-XX. század élő néphagyományait és kézművességét tükrözi. A maszkok mögé rejtett világról szóló kiállítás rendkívül izgalmasnak ígérkezik, mert e tárgyak egyszerre mutatják fel a használatukban megnyilvánuló kulturális sokféleséget azokkal az általános vonásokkal, amelyek az emberi kultúrákat az időbeli formák mögött összeköti.
Helyszín: Debrecen, Déri Múzeum Déri tér 1.
Internet: http://www.derimuz.hu/deri/deri_nyito.html

Július 12 – augusztus 12. XX. Vajdahunyadvári Zenei Fesztivál
Zenei fesztivál a komolyzenék kedvelőinek. A klasszikus művek mellett több dzsesszkoncert is szerepel a vajdahunyadvári nyári fesztivál programjában. A szervezők az idén is “teltházas” koncertekre számítanak. A nyári koncertsorozat hagyományos fellépője a Budapest Klezmer Band, amely július 29-én szórakoztatja a közönséget. Ugyancsak visszatérő fellépő a 100 Tagú Cigányzenekar, amelynek programját augusztus 5-én nézhetik és hallgathatják az érdeklődők.
Helyszín: Budapest, Vajdahunyadvár (XIV. ker. Városliget)
Internet: www.vajdahunyad.hu

Július 13 – július 18. EFOTT – “Csak szabadon…”
A nyár legjelentősebb múltra visszatekintő diákrendezvénye az EFOTT, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója. A fesztivál története 1976-ra nyúlik vissza, ekkor volt az első találkozó, a Pécs melletti Abaligeten. Huszonöt főiskola, illetve egyetem 350 hallgatója találkozott akkor. Manapság az egyik legnagyobb magyar ifjúsági rendezvény, a tavalyi évben minden korábbinál többen, mintegy 64 ezren látogattak el az EFOTT-ra. Idén Pécs-Orfű lesz az EFOTT házigazdája. A fesztivál állandó jellemvonása, hogy évente más-más helyszínen kerül megrendezésre. Három évtized alatt a rendezvény bejárta az országot. A zenei programok mellett Európa Kulturális Fővárosában számos kulturális program vár mindenkit, idén is lesz Civil Falu, illetve sport és turisztikai programok, fürdési lehetőség és megannyi őrültség; minden, ami Magyarország legnagyobb hallgatói bulijára jellemző!
Helyszín: Pécs, Orfű
Internet: http://efott.hu/

Július 14 – július 18. II. Somló Hangja Fesztivál
Idén nyáron ismét hallhatjuk a Somló Hangját. Dobán, az Erdődy Kastély ősparkjában, hatalmas árnyas fák, hangulatos épületek gyönyörű környezetében, több mint tíz különböző helyszínen várják a művészetek, a zene iránt érdeklődő vendégeket. A fesztivál elsősorban világ- és népzenei, valamint jazz koncertekre épül, de számtalan kiegészítő program színesíti: néptánc előadások, gyermek- és családi programok, bor- és gasztronómiai bemutatók, kézműves vásár. Lesz történelmi lovastúra, lovaskocsizás, Népi Komédiás Találkozó, Lucullus Főzőverseny, zenés játszóház, bábszínházak, állatsimogató, lovaglási lehetőség, íjászat, valamint táncház és utcaszínházi programok.
Július 18-án szombaton 10 órától geotúrán vehetnék részt az arra vállalkozók. Ennek keretében megismerhetik a Somló-hegy geológiájának mesés világát. A Bakonyalja Barátai Egyesület geotúra-vezetője kalauzolásával nemcsak az élettelen, de az élő természeti értékek és a kultúrtörténeti látnivalók is bemutatásra kerülnek. A túra a Balaton-felvidéki Nemzeti Park létrehozott Bakony-Balaton Geopark területén zajlik.
Helyszín: Dobai Erdődy Kastély parkja (Somló hegy)
Internet: www.somlohangja.com

Július 15. – július 25. Végvári Vigasságok – Történelmi fesztivál az Egri Várban
1996-tól rendezik meg minden év július utolsó hetében, kilenc napon keresztül “Végvári Vigasságok Egerben” címmel, az egri várjátékokat. A fesztivál során tradicionális mesterségeket folytató kézművesek kínálják portékájukat és mutatják be a szakma “mesterfogásait” az érdeklődőknek. A programsorozat négy napján a korhű kosztümökbe öltözött szereplők Eger történelmi belvárosán keresztül kikiáltóval – zenével vonulnak fel a várba. Itt egymást váltják a történelmi programok. A középkort idéző haditorna a közönség egyik kedvence. Évről-évre több csoportot hívnak meg, akik a kard-szablyavívástól a hajítófegyvereken át az íjig valamennyi hagyományos fegyvert felhasználják mozgalmas bemutatóikhoz, melyeket a Gótikus palota udvarán tartanak. A várjátékok alatt három országos verseny is zajlik minden évben. Az egyik a történelmi íjászverseny, ahol -kategóriánként- több látványosan kiépített pályán mérik össze tudásukat a jelentkezők hagyományos fegyverekkel és öltözetben. A másik a bástyamászó-verseny. Itt képzett sziklamászók és amatőrök, minél rövidebb idő alatt igyekeznek felmászni a Dobó-bástyán. A harmadik, pedig a katonai hagyományőrző csoportok találkozója és versenye. A Történelmi Vigasságok rendezvénysorozat Eger város történelmi hagyományaira építve idézi meg a látogató számára a középkor világát.
Helyszín: Eger, Egri Vár. A Középkori Piactér helyszíne a Dobó tér, Művészetek háza előtti tér és a történelmi belváros. A Végvári Vigasságok helyszíne a Dobó István Vármúzeum.
Honlap: www.egrivar.hu

Július 15. – július 20. Fertő-Hanság Nemzeti Park túrák, kirándulások és kiemelt turisztikai programok
Változatos programkínálattal várja hónapról-hónapra természetkedvelő vendégeit a Fertő-Hanság Nemzeti Park. Túrák, kirándulások, kenutúrák, hajnali madárles, barangolás a Fertő-tó ausztriai részén.
2010. július 15. /csütörtök/ 9:00 – 13:00 Kalandos túra a Hanságban
Eszterházy Madárvárta, Osli és Földsziget között. Barangolás a hajdani vadvízország rejtett útjain. Résztvevőszám: maximum 7 fő! A program időtartama kb. 4 óra. A részvételi díj: 3000 Ft/fő, de minimum 12000 Ft/túra
2010. július 20. /kedd/ 6:00 – 7:30 Hajnali madárles
Hansági-főcsatorna. A program meghatározott résztvevőszámmal indul.
A program meghatározott résztvevőszámmal indul! Időtartama másfél óra. A részvételi díj: 1200 Ft/fő, de minimum 8000 Ft/túra. Családok 10 év alatti gyermekei részére 50%-os kedvezményt biztosítanak.
Helyszín: Sarród, Rév-Kócsagvár
Internet: http://www.ferto-hansag.hu/

Július 15. – július 29. Erdei vonatozás csoportoknak az ország leghosszabb nyomtávú kisvasútján Dél-Zalában
Az „Erdei kisvonattal hét falun át” program fiataloknak és idősebbeknek egyaránt élményt jelent. Az ország leghosszabb nyomtávú kisvasútján vonatozva megismerhetik a kisvasutak történetét, és a Dél-Zala határőrizetét egykor ellátó bunkerrendszereket is.
Időpont:
július 15. /csütörtök/ 10:30
július 22. /csütörtök/ 10:30
július 29. /csütörtök/ 10:30
május 1-től szeptember 26-ig Erdei kisvonattal hét falun át elnevezésű programot szervez csütörtökönként Bázakerettyén a Budafaluus Programiroda. Minimális létszám: 20 fő.
Helyszín: Bázakerettye, Fő út 40.
Internet: http://www.budafaluus.hu/portal2/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=65

Július 15. – augusztus 5. A Hubble Univerzum a Planetáriumban
A Hubble űrteleszkópot az amerikaiak vitték fel a világűrbe. A teleszkóp 60.000 km-re kering a Föld körül. Az ebből készült képek világába pillanthatunk be a budapesti Planetáriumban. A programon élőszavas csillagászati előadást is hallhatunk. A Hubble űrteleszkóp a Föld zavaró légkörén túl, a világűrben végzi a megfigyeléseket. A műsor az általa készített legszebb felvételekből ad válogatást. Lenyűgöző képeket láthatunk a bolygóról, a csillagközi gázfelhőkről és a távoli galaxisokról. Felfedezéseinek köszönhetően kozmikus határaink kitárulnak.
Időpont:
július 15. /csütörtök/ 14:30
július 22. /csütörtök/ 14:30
július 29. /csütörtök/ 14:30
augusztus 5. /csütörtök/ 14:30
Helyszín: Budapest, Planetárium, Népliget
Internet: http://www.planetarium.hu/musorrend.htm

Július. 16. – július 18. Nádasdy Történelmi Fesztivál
A fesztivál idén július 13-án és 14-én a Báthory Lakoma bevezető-rendezvénnyel kezdődik: ezen a két napom exkluzív, korabeli ételekkel, és italokkal ismerkedhetnek meg a XV. század gasztronómiája iránt érdeklődők.
A Nádasdy Történelmi Fesztivál három napja, július16, 17 és 18 – a három részre szakadt török kori Magyarországot szimbolizálja. Pénteken a Magyar Királyság mindennapjait idézik fel. Lesznek mesemondók, vásári mutatványosok, kézművesek és végvári vitézek és lesznek oszmán csapatokat is. Esti program a Hollóének Hungarica késő-középkori zenéje, és a Csongor és Tünde a Soltis Lajos Színháztól. Szombaton több mint kétszáz, korhű viseletű és fegyverzetű, hagyományőrző látványos felvonulásának lehetünk tanúi. A török kori hagyományőrzés, illetve a Vivát Huszár kísérőrendezvény mellett, szerepel a folytatásban: a XVI. századi török és magyar csapatok látványos csatája, valamint a szabadságharc és kiegyezés korát megjelenítő ügyességi lovasverseny, amely a Nádasdy-vár parkjában ingyenesen látogatható. A külső várban kézműves vásár, a magyar és török csapatok hagyományos tábora és a Villa Maecenae várja a látogatókat. A belső vár udvarán felállított nagyszínpadon pedig egymást váltják a különböző autentikus előadások, koncertek és gyermekprogramok. A „magyar virtus” napjának keresztelt napot táncház zárja. Vasárnapra virradva már a török hódoltság mindennapjai forgatagában találjuk magunkat. Az oszmán uralom kellemesebb oldalából ad ízelítőt az a hatvan hastáncos, akik egymással vetélkedve ismertetik meg a hastánc művészetét a látogatókkal. A kelet varázsát különböző mesék és bábszínházi előadások tárják a gyerekek elé.
Helyszín: Sávár, Nádasdy-vár
Internet: http://www.nadasdyfesztival.hu/?p=240

Július 16. – július 17. Hat Nemzetiség Fesztiválja
Hagyományteremtő szándékkal jött létre a Hat nemzetiség Fesztiválja rendezvény. Miként Szent István korában, most is arra van szükség, hogy azok népek, akik e Kárpátoktól ölelt szép helyen megtalálják hazájukat, közösen a magyarokkal, azok együtt legyenek, a hétköznapokban és az ünnepek alkalmával is. Az együttélés sikerét bizonyítandó, e napon felvonulnak a kultúra, a népművészet képviselői, azok, akik a nemzetiségek értékeinek zászlóvivői. A színes műsor kavalkádban számos műfaj, néptánc, ének, fúvószene, bábelőadás, képzőművészeti kiállítás, mesemondás, lovasbemutató és még folk ihletésű rockzene is megtalálható lesz. A fesztivál ideje alatt kóstolóval egybekötött nemzetiségi ételbemutatókat, népviseleti kiállításokat is láthatnak az érdeklődők.
Helyszín: Esztergom, Mindszenty tér, Kis Duna sétány
Internet: www.esztergomprogram.hu

Július 16. – július 17. Csillag Erőd látogatás Komáromban
A komáromi erődrendszer egyik része a Csillag Erőd, amelyik csak hétvégén, délutánonként látogatható tavasztól őszig. A látogatóknak érdemes az egész erődrendszert felkeresni, a Monostori Erődöt, az Igmándi Erődöt, az Öregvárat és az Újvárat. A Komáromi Erődrendszer pályázik a Világörökség címre.
Helyszín: Komárom
Internet: http://www.fort-monostor.hu/A417cb71098179.php

Július 16. – július 17. Látványos előadások a komáromi Magyar Lovas Színházban
A lovas színház egy megvalósult álom, mely az ember, a művészet és a ló elválaszthatatlan egységét hivatott létrehozni. Színházkedvelő látogatóknak számára különös csemegét jelenthetnek az igazi lovas színházi előadások Komáromban.
Időpont: 2010. július 16. /péntek/ – 2010. július 17. /szombat/ 20:30 Trója-musical – Világpremier!
Helyszín: Komárom, Lovarda tér 4.
Internet: http://www.lovasszinhaz-komarom.hu/start2.php

Július 16. – július 18. XX. Nemzetközi Kamionos Country Találkozó
A rendezvény szervezői egy igazi családias hangulatú kamiontalálkozóra invitálják a látogatókat. Több száz, melyből kb. 20 amerikai csőrös kamion. Szakmai vetélkedők, kamionos terep és gyorsulási versenyek. Kempingezési, fürdési, főzési lehetőséggel, koncertekkel, vetélkedőkkel, gyerekprogramokkal várnak mindenkit.
Helyszín: Szeged-Sziksósfürdő
Internet: http://kamionostalalkozo.hu/

Július 17. KecskeNap Gyalyatetőn
A Mátra sziklás hegyeihez szorosan köthetőek a kecskék. Miért is ne lenne részükre Elek névnaphoz kapcsolódóan egy kiemelt nap, ahol a kicsiktől a legnagyobbakig mindenki jól érezheti magát? Vadregényes táj, csodálatos panoráma, kecskedudaszó, mekegő verseny, felnőtt- és gyerekbarangolós versenyek, kecskesimogató, bábelőadás, Mekk Elek cégér keresés értékes nyereményekért, Lökd meg a kecskét, erőjáték, néptánc, fröccstúra várja a rendezvényre kilátogatókat.
Helyszín: Galyatető, Fogadó a Táncoló Kecskékhez Panzió, Mező Imre út, Sportpálya, és Park
Internet: www.tancolo-kecskek.hu

Július 17. Magyarországi Lovagrendek Találkozója
A szervezők a Cseszneki Várba invitálják a Magyarországon működő Lovagrendek képviselőit, illetve a nagyközönséget az elsőként itt megrendezésre kerülő Magyarországi Lovagrendek Találkozójára. A történelmi és nem történelmi Lovagrendek egyaránt meghívást kapnak ezen eseményre, hogy személyesen ismertethessék meg, mutathassák be a vendégek számára kitűzött céljaikat és tevékenységüket, ráirányítva a figyelmet napjainkban is a karitatív tevékenység fontosságára. Természetesen egész napos rendezvényről lévén szó, lovagi játékok és bemutatók valamint egyéb, a lovagkort idéző programok is bemutatásra kerülnek a Cseszneki Várban, illetve a közvetlenül a vár előtt kialakított Bajvívótéren.
Helyszín: Cseszneki Vár
Internet: www.csesznekinyar.hu

Július 17. – július 24. Kiskunsági Nemzeti Park programja
Változatos túraajánlatokkal várja a Kiskunsági Nemzeti Park a természet szerelmeseit. A túrák elsősorban egyéni turisták, családok, kisebb létszámú csoportok részére kerülnek megrendezésre.
Július 17. Az éjszaka hangjai Bugacpusztán
Egy nyári este kinn a pusztán nem mindennapi élményeket tartogat. Több olyan rejtett életmódú állattal is hallhatjuk a hangját, amiket nappal még a szakértő is csak ritkán vesz észre. Alighogy a nap lebukik, máris elkezdi egyhangú énekét a lappantyú, amit az ugartyúk dallamos kiáltása szakít meg.
Találkozó: 18.30 Karikás Csárdánál.

Július 24. Túra a Szelidi-tó körül a Kék moszat tanösvényen
A szikes jellegű morotvató kedvelt fürdőhely. Vizében számos, a horgászok által is kedvelt halfaj él. A nyílt víz, a part menti nádasok, a környező rétek gazdag madárközösségnek adnak otthont.
Találkozó: 9.00, az üdülőfalu buszmegállójában. (a víztorony közelében)
Internet: http://knp.nemzetipark.gov.hu/

Július 17.- július 25. Hetedhét Vigasság
A Hetedhét Vigasság elnevezésű kulturális, művészeti és hagyományőrző fesztivál a Magyar Turizmus Zrt. Fesztiválok Éve 2010 programsorozat keretén belül kerül megrendezésre. A rendezvény vezérgondolata a hagyományőrzés, a népmesei világ, valamint a mai modern ember kapcsolatából szövődik. A fesztiváloktól nem megszokott interaktivitással kívánják a településen élőket, és az odalátogatókat egyaránt részesévé tenni egy hetedhét országra szóló vigasságnak. A hagyományok kulturális és művelődési elemek (népzene, könnyűzene, néptánc, színház, stb.) megismerését minden fesztivállátogató számára könnyedebbé teszik majd a beépülő meseelemek.
A Vigasságon barangolva – a kiemelt programok mellett – lépten-nyomon vásározókba, utcazenészekbe, mutatványosokba, animátorokba, hagyományőrző kézművesekbe botlik majd a látogató. A település házai megnyitják kapuikat, ahol a helyi lakosok betekintést engednek a helyi ízek, mesterségek világába. A kulturális programok mellett a kulináris élvezetek is kiemelt szerepet kapnak.
Helyszín: Bernecebaráti, Kemence, Perőcsény
Internet: www.heted7vigassag.hu

Július 17. – július 31. Csónaktúrák a Kis-Balatonon
Csónaktúra a Kis-Balatonnál a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szervezésében. A természet szerelmesei kalandos utazást tehetnek a Zala-folyón és felfedezhetik a Kis-Balaton élővilágának rejtett szépségeit. A résztvevők egy hangulatos kirándulás keretében közvetlen bepillantást nyerhetnek a vízi világ rejtelmeibe.
Időpont:
2010. július 17. /szombat/ 8:00 – 10:30
2010. július 24. /szombat/ 8:00 – 10:30
2010. július 31. /szombat/ 8:00 – 10:30
2010. augusztus 7. /szombat/ 8:00 – 10:30
2010. augusztus 14. /szombat/ 8:00 – 10:30
2010. augusztus 21. /szombat/ 8:00 – 10:30
2010. augusztus 28. /szombat/ 8:00 – 10:30
Napi egy csónak indul. A csónaktúrákra előzetes bejelentkezés szükséges! Létszám: 4 – 7 fő.
Helyszín: Keszthely, Fenékpuszta, Kis-Balaton Kutatóház
Találkozóhely: Vönöczky Schenk Jakab Kutatóház Kis-Balaton Kutatóház Keszthely mellett Fenékpusztán
Internet: http://www.bfnp.hu/magyar/nyitolap/

Július 17. – július 31. Hétvégi családi kirándulás a Sümegi Várba
A Sümegi várban szombatonként egy családi kirándulás keretében lehetünk részesei a fantasztikus Történelmi Lovasjátékok & Középkori Lakomák lehengerlő élményének. Ügyességi fegyverbemutató, íjászat, csatacsillag-, csatabárd-, dárdahajítás, gyalogosan és lovon – ez egyaránt része az előadásnak. A szereplők mindvégig korabeli jelmezben és zenei aláfestés mellett vesznek részt a rendezvényen. A vacsora ideje alatt cigányzene szól, s jelmezbe öltözött vitézek és várúrhölgyek szolgálják ki a vendégeket.
Magyarországon az újkorban a Sümegi várban kezdtek elsőként lovagi tornákat rendezni. Először csak nyaranta néhány alkalommal, mostanában pedig nyáron (júliusban és augusztusban) már minden nap akár többször is, ősztől-tavaszig pedig hetente szerdán és szombaton látható a Történelmi Lovasjátékok program.
Időpont:
2010. július 17. /szombat/ 18:00
2010. július 24. /szombat/ 18:00
2010. július 31. /szombat/ 18:00
Helyszín: Sümeg. A műsor a Sümegi Vár lábainál található Lovagi Arénában, vagy a fedett Lovagteremben zajlik, az időjárástól függően.
Internet: http://www.sumegvar.hu/

Július 18. – augusztus 1. Családi vasárnapok a Közlekedési Múzeumban
A szervezők július hónap minden vasárnapján, érdekes programokkal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt, a Budapesti Közlekedési Múzeum Gyermekstúdiójában.
Helyszín: Budapest, Közlekedési Múzeum, Városligeti krt. 11.
Internet: http://www.km.iif.hu/

Ladányi László

Házasságtörésről és betegségekről is árulkodnak Beethoven génjei

Házasságtörésről és betegségekről is árulkodnak Beethoven génjei

Beethoven hajtincséből kivont genetikai információkat elemzett egy nagy, nemzetközi kutatócsoport.

Ókori pillanatképre bukkantak Pompejiben

Ókori pillanatképre bukkantak Pompejiben

A villában feltárt, feltételezhetően éppen száradó edényeket a korabeliek hátrahagyták a kitöréskor.

Fáraószobrokat találtak a héliopoliszi naptemplomban

Fáraószobrokat találtak a héliopoliszi naptemplomban

A leletek megerősítik, hogy az uralkodói reprezentáció különösen fontos volt a helyszínen.

Ókori mozaikot találtak egy épülő szupermarketnél

Ókori mozaikot találtak egy épülő szupermarketnél

A közelben fekszik egy római kori lelőhely, de a felfedezés így is meglepte a kutatókat.

Kincsekre bukkantak egy ókori szemétdombon

Kincsekre bukkantak egy ókori szemétdombon

A rómaiak eldobálták szemétnek ítélt tárgyaikat, melyek a mai kutatók számára valóságos kincsek.

National Geographic 2023. márciusi címlap

Előfizetés

A nyomtatott magazinra,
12 hónapra

16 500 Ft

Korábbi számok

National Geographic 2010. januári címlapNational Geographic 2010. februári címlapNational Geographic 2010. márciusi címlapNational Geographic 2010. áprilisi címlapNational Geographic 2010. májusi címlapNational Geographic 2010. júniusi címlapNational Geographic 2010. júliusi címlapNational Geographic 2010. augusztusi címlapNational Geographic 2010. szeptemberi címlapNational Geographic 2010. októberi címlapNational Geographic 2010. novemberi címlapNational Geographic 2010. decemberi címlapNational Geographic 2011. januári címlapNational Geographic 2011. februári címlapNational Geographic 2011. márciusi címlapNational Geographic 2011. áprilisi címlapNational Geographic 2011. májusi címlapNational Geographic 2011. júniusi címlapNational Geographic 2011. júliusi címlapNational Geographic 2011. augusztusi címlapNational Geographic 2011. szeptemberi címlapNational Geographic 2011. októberi címlapNational Geographic 2011. novemberi címlapNational Geographic 2011. decemberi címlapNational Geographic 2012. januári címlapNational Geographic 2012. februári címlapNational Geographic 2012. márciusi címlapNational Geographic 2012. áprilisi címlapNational Geographic 2012. májusi címlapNational Geographic 2012. júniusi címlapNational Geographic 2012. júliusi címlapNational Geographic 2012. augusztusi címlapNational Geographic 2012. szeptemberi címlapNational Geographic 2012. októberi címlapNational Geographic 2012. novemberi címlapNational Geographic 2012. decemberi címlapNational Geographic 2013. januári címlapNational Geographic 2013. februári címlapNational Geographic 2013. márciusi címlapNational Geographic 2013. áprilisi címlapNational Geographic 2013. májusi címlapNational Geographic 2013. júniusi címlapNational Geographic 2013. júliusi címlapNational Geographic 2013. augusztusi címlapNational Geographic 2013. szeptemberi címlapNational Geographic 2013. októberi címlapNational Geographic 2013. novemberi címlapNational Geographic 2013. decemberi címlapNational Geographic 2014. januári címlapNational Geographic 2014. februári címlapNational Geographic 2014. márciusi címlapNational Geographic 2014. áprilisi címlapNational Geographic 2014. májusi címlapNational Geographic 2014. júniusi címlapNational Geographic 2014. júliusi címlapNational Geographic 2014. augusztusi címlapNational Geographic 2014. szeptemberi címlapNational Geographic 2014. októberi címlapNational Geographic 2014. novemberi címlapNational Geographic 2014. decemberi címlapNational Geographic 2015. januári címlapNational Geographic 2015. februári címlapNational Geographic 2015. márciusi címlapNational Geographic 2015. áprilisi címlapNational Geographic 2015. májusi címlapNational Geographic 2015. júniusi címlapNational Geographic 2015. júliusi címlapNational Geographic 2015. augusztusi címlapNational Geographic 2015. szeptemberi címlapNational Geographic 2015. októberi címlapNational Geographic 2015. novemberi címlapNational Geographic 2015. decemberi címlapNational Geographic 2016. januári címlapNational Geographic 2016. februári címlapNational Geographic 2016. márciusi címlapNational Geographic 2016. áprilisi címlapNational Geographic 2016. májusi címlapNational Geographic 2016. júniusi címlapNational Geographic 2016. júliusi címlapNational Geographic 2016. augusztusi címlapNational Geographic 2016. szeptemberi címlapNational Geographic 2016. októberi címlapNational Geographic 2016. novemberi címlapNational Geographic 2016. decemberi címlapNational Geographic 2017. januári címlapNational Geographic 2017. februári címlapNational Geographic 2017. márciusi címlapNational Geographic 2017. áprilisi címlapNational Geographic 2017. májusi címlapNational Geographic 2017. júniusi címlapNational Geographic 2017. júliusi címlapNational Geographic 2017. augusztusi címlapNational Geographic 2017. szeptemberi címlapNational Geographic 2017. októberi címlapNational Geographic 2017. novemberi címlapNational Geographic 2017. decemberi címlapNational Geographic 2018. januári címlapNational Geographic 2018. februári címlapNational Geographic 2018. márciusi címlapNational Geographic 2018. áprilisi címlapNational Geographic 2018. májusi címlapNational Geographic 2018. júniusi címlapNational Geographic 2018. júliusi címlapNational Geographic 2018. augusztusi címlapNational Geographic 2018. szeptemberi címlapNational Geographic 2018. októberi címlapNational Geographic 2018. novemberi címlapNational Geographic 2018. decemberi címlapNational Geographic 2019. januári címlapNational Geographic 2019. februári címlapNational Geographic 2019. márciusi címlapNational Geographic 2019. áprilisi címlapNational Geographic 2019. májusi címlapNational Geographic 2019. júniusi címlapNational Geographic 2019. júliusi címlapNational Geographic 2019. augusztusi címlapNational Geographic 2019. szeptemberi címlapNational Geographic 2019. októberi címlapNational Geographic 2019. novemberi címlapNational Geographic 2019. decemberi címlapNational Geographic 2020. januári címlapNational Geographic 2020. februári címlapNational Geographic 2020. márciusi címlapNational Geographic 2020. áprilisi címlapNational Geographic 2020. májusi címlapNational Geographic 2020. júniusi címlapNational Geographic 2020. júliusi címlapNational Geographic 2020. augusztusi címlapNational Geographic 2020. szeptemberi címlapNational Geographic 2020. októberi címlapNational Geographic 2020. novemberi címlapNational Geographic 2020. decemberi címlapNational Geographic 2021. januári címlapNational Geographic 2021. februári címlapNational Geographic 2021. márciusi címlapNational Geographic 2021. áprilisi címlapNational Geographic 2021. májusi címlapNational Geographic 2021. júniusi címlapNational Geographic 2021. júliusi címlapNational Geographic 2021. augusztusi címlapNational Geographic 2021. szeptemberi címlapNational Geographic 2021. októberi címlapNational Geographic 2021. novemberi címlapNational Geographic 2021. decemberi címlapNational Geographic 2022. januári címlapNational Geographic 2022. februári címlapNational Geographic 2022. márciusi címlapNational Geographic 2022. áprilisi címlapNational Geographic 2022. májusi címlapNational Geographic 2022. júniusi címlapNational Geographic 2022. júliusi címlapNational Geographic 2022. augusztusi címlapNational Geographic 2022. szeptemberi címlapNational Geographic 2022. októberi címlapNational Geographic 2022. novemberi címlapNational Geographic 2022. decemberi címlapNational Geographic 2023. januári címlapNational Geographic 2023. februári címlapNational Geographic 2023. márciusi címlap

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, erősítsd meg a feliratkozásod az e-mailben kapott linkre kattintva!

Kövess minket