Erik, Alexandra, János2024. május 18., szombat
Kultúra

Programajánló augusztus 5-től

National Geographic Magyarország

Barlangtúra, vizes kalandozások és természetfilm fesztivál. Várjátékok, hagyományőrzés és betyárnosztalgia. Kisebbségek bemutatkozása és rokon türk népek találkozója. Tőmondatokban így foglalható össze heti színes programajánlónk.

Ladányi László rovata

2010. június 5. – augusztus 8. Szőnyi István – Itáliai képek
Szőnyi István 1959-60-ban – nem sokkal halála előtt – leánya meghívására pár hónapot töltött Itáliában. Hazatérve egy kiállításra készült az ott festett képekből, de a tárlat már nem valósult meg. Jó néhány üde akvarellt, gouache képet, tusrajzot hozott haza az útról. Most ezeket a képeket láthatja a közönség a Szőnyi múzeum időszaki termeiben 50 évvel keletkezésük után.
A tárlat anyagát magángyűjteményekből és a Szőnyi múzeum gyűjteményéből válogatták.
Helyszín: Zebegény, Szőnyi István Emlékmúzeum.
Bővebben: itt>>

2010. augusztus 3. – augusztus 7. III. Vármentő Hét
Idén már harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Szádvárért Baráti Kör szervezésével a nyári Vármentő Hét, melynek keretein belül másodszorra kap helyt a nemzetközi ifjúsági tábor. A táborban egyfelől tartalmas programot kínálunk a diákoknak, akik a közös tevékenység során megismerhetik és megérthetik a környék kultúráját, szokásait, gondolkodásmódját. Másfelől bevonják őket a Szádvárért Baráti Kör által kitűzött cél eléréséhez szükséges tevékenységbe. A hét folyamán a fiatalok részt vehetnek a vár állagmegóvásának munkálataiban. Műemlékvédelmi szakemberek és régész tolmácsolásában értelmezve mind az elvégzendő napi munkákat, mind a tervezett folyamatokat. Augusztus 6-án a Szalamandra-vendégház bekerített udvarán hagyományőrző egyesület segítségével Várnapot tartanank. A diákok középkori bemutatót láthatnak a Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagok részvételével. A szervezők szívesen látnak mindenkit a munkálatokban segítőként, és az előadások alatt hallgatóként, vitapartnerként.
Bővebben: itt>>

2010. augusztus 3. – augusztus 8. Európai Kisebbségek Folklór Fesztiválja és Kézműves Vásár
A rendezvény célja, hogy a kisebbségben élő csángó magyarok kulturális értékeit, életét, a csángó embereket minél szélesebb rétegnek bemutassa. Hozzá szeretne járulni, hogy minél tovább sikerüljön megőrizniük kisebbségi létükben a tradicionális, egyedi csángó magyar kultúrájukat. Közel 30 program, 20 zenekar, 10 jászberényi együttes, 19 hagyományőrző együttes: Moldvából, Gyimesből, Erdélyből, 4 külföldi együttes a világ minden tájáról; közel 1000 fő művészeti közreműködő segít abban, hogy minél többen megismerjék a határainkon innen és túli autentikus magyar és európai kultúrákat, népművészeti értékeket.
Helyszín: Jászberény
Bővebben: itt>>

2010. augusztus 5.- augusztus 8. Stefánia Fesztivál
Második alkalommal rendezik meg Siófokon az Osztrák-Magyar Monarchia kultúráját megidéző Stefánia Fesztivált, melyre a budapesti Nyugati pályaudvarról korabeli nosztalgiavonaton utazhatnak az érdeklődők. A program lehetőséget teremt arra, hogy átsétáljunk a múltba, amikor az irodalmi és művészeti élet magával ragadó és pezsgő volt, nagy egyéniségek éltek és alkottak Magyarországon. A vendégek megcsodálhatják a balatoni panorámát a nosztalgiahajóról, táncolhatnak a Monarchia bálon, kellemesen érezhetik magukat a korabeli vurstliban vagy a színvonalas színházi estéken, melyek közül kiemelkedik a Budapesti Operettszínház „Elisabeth” című musicalje. Hungarikumok udvara, táncház, kuplé-est, kosztümös szereplők felvonulása, kiállítások, irodalmi és történelmi előadások fogadják a résztvevőket. Bárki beszélgethet Stefánia főhercegnővel, akit egy szerepjáték segítségével a Balaton-parti városba varázsolnak erre a hétvégére. Egyedülálló produkciónak ígérkezik a fesztivál fényfestészeti attrakciója (raypainting). A lenyűgöző, terekre és épületekre történő monumentális vetítésnek mindenki részese lehet a Fő téren, a fesztivál minden estéjén.
Helyszín: Siófok, Hajóállomás, Rózsakert, Fő tér
Bővebben: itt>>

Túrák és kirándulások a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban – Időpontok, nyitva tartás
2010. augusztus 5. /csütörtök/ 9:00 – 12:00
Szomszédolás Ausztriában, Indulás: Kócsagvár, Sarród
2010. augusztus 6. /péntek/ 9:00 – 13:00
Kalandos túra a Hanságban. Eszterházy Madárvárta, Osli és Földsziget között. Barangolás a hajdani vadvízország rejtett útjain
2010. augusztus 10. /kedd/ 6:00 – 7:30
Hajnali madárles. Hansági-főcsatorna. A program meghatározott résztvevőszámmal indul
2010. augusztus 12. /csütörtök/ 9:00 – 13:00
Kalandos túra a Hanságban. Eszterházy Madárvárta, Osli és Földsziget között. Barangolás a hajdani vadvízország rejtett útjain
2010. augusztus 18. /szerda/ 9:00 – 12:00
Szomszédolás Ausztriában, Indulás: Kócsagvár, Sarród
2010. augusztus 19. /csütörtök/ 9:00 – 13:00
Kalandos túra a Hanságban. Eszterházy Madárvárta, Osli és Földsziget között. Barangolás a hajdani vadvízország rejtett útjain

2010. augusztus 5.- augusztus 19. Túrák és kirándulások a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban
Változatos programkínálattal várja augusztusban is természetkedvelő vendégeit a Fertő-Hanság Nemzeti Park. Túrák, kirándulások, kenutúrák, hajnali madárles, barangolás a Fertő-tó ausztriai részén.

Helyszín: Kócsagvár, Sarród
Bővebben: itt>>

2010. augusztus 6.- augusztus 7. XII. Bakonyi Betyárnapok – Országos Betyártalálkozó
Szilajok, hetykék, vakmerők voltak a legendás bakonyi betyárok. Szerették a szépet fegyverben, ruhában, leányban. Daliás tetteikről mesél a bakonyi szél. Róluk csacsognak a kristályvizű források, a fehér sziklák között csörgedező hegyi patakok. Romantikus kalandjaikról susog a rejtelmes Bakonyerdő. Makulátlan betyárbecsületük, perzselő szerelmük, kemény elszántságuk miatt senki máshoz nem hasonlíthatók
Folklór programok: néptánc-népzene, lovas bemutató, térségi ló szépségverseny, vadétel főző fesztivál, sportprogramok, gyermekjátékok, kézműves műhelyek, népművészeti vásár.
Helyszín: Zírc, Sportpálya
Bővebben: itt>>

2010. augusztus 6.- augusztus 8. Félhold és telihold – Kőszegi Ostromnapok
Kőszeg a történelembe nevét 1532-ben írta be, amikor a kőszegi vár védői hősiesen ellenálltak a félelmetes török seregnek. Erre az ostromra emlékezve született meg a Félhold és telihold – Kőszegi ostromnapok rendezvénysorozat.
Helyszín: Kőszeg
Bővebben: itt>>

2010. augusztus 6.- augusztus 8. Kurultaj 2010
A Kurultaj célja a magyar kultúra valamint a sztyeppei lovasnomád (rokon) kultúrák bemutatása, valamint a rokoni kapcsolatok erősítése a közép- és belső- ázsiai, anatóliai, kaukázus-vidéki rokon népekkel. Tisztelgés a magyar hagyományban és a rokon népek tudatában is élő nagy és tisztelt Ősök, mint Attila, Baján kagán, Madjar baba, Karcig batir előtt. A Kurultaj műsorában elsősorban a legkiválóbb hagyományőrzők bemutatói kapnak helyet. Az ünnepségen a magyar kultúra hagyományait és értékeit jelenítik meg (magyar népmondák és legendák, népzene, néptánc). Olyan valós történelmi eseményeknek állítanak emléket, amelyeket szakmai alapon is bizonyítottak (történeti forráselemzés, régészet). A nemzetek közötti rokoni kapcsolatok esetében is azokat a szálakat próbálja erősíteni a rendezvény, amelyek tudományosan is megalapozottnak (antropológia, genetika) mondhatók.
Idén a Kiskunsági Nemzeti Park határában az ország egyik legszebb vidéke ad otthont az ünnepnek. Az ünnepségre felépül egy egyedi történelmi hangulatot árasztó, honfoglalás-kori tábor (szállás). A számos Kárpát-medencei díszvendég mellett az ünnepségre további 11 országból érkezik küldöttség.
Helyszín: Bugac
Bővebben: itt>>

2010. augusztus 6. – augusztus 8. VI. Pusztaszeri Országos Természetfilm-fesztivál
A Pusztaszeri Országos Természetfilm-fesztivál alapvető célja, hogy országos bemutatkozási lehetőséget biztosítson mindazon amatőr és professzionális filmkészítők számára, akik természeti értékeink bemutatását és környezetünk védelmét a filmművészet eszközeivel kívánják szolgálni, és műveikkel hozzájárulnak a jövőorientált környezet- és természetbarát gondolkodásmód terjesztéséhez. Kísérő rendezvényként a vendégek idén is kilátogathatnak a fokozottan védett Büdösszék-tóhoz, lovas kocsis kirándulás keretében, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság által biztosított szakmai vezetéssel. Továbbá, lesz fotó- és festménykiállítás, és szombat este részt vehetnek a Honeybeast együttes koncertjén is. A programok ingyenesen látogathatók! A részletes program a természetfilm-fesztivál honlapján olvasható.
Helyszín: Pusztaszer
Bővebben: itt>>

2010. augusztus 7. IV. Bajai SOL Sárkányhajó Fieszta Bajai Sárkányhajó Fieszta
Minden év augusztus első hetének szombatján kerül megrendezésre a Bajai Sárkányhajó Fieszta. A térségben egyedülálló sárkányhajós és gasztronómiai eseményről van szó, amely jó alkalom arra, hogy a legkülönbözőbb közösségek (cégek, iskolák, egyesületek, baráti társaságok stb.) számot adjanak küzdeni tudásból, csapatszellemről, erőnlétükről!
Helyszín: Baja, Sugovica belvárosi szakasza, Ifjúsági Szálló és Kemping
Bővebben: itt>>

2010. augusztus 7. XIII. Cseszneki Várjátékok
Mint ahogyan az minden évben Cseszneken lenni szokott, az idén is augusztus első szombatján rendezik meg a hagyományos, családi programnak számító Cseszneki Várjátékokat, mely tulajdonképpen a Vár születésnapját megünneplendő egész napos programsorozat az ország legjobb középkori katonai hagyományőrző csapatainak részvételével és fellépésével. Újra lesz Cseszneki Várkapitány választás: Lovagi hétpróba gyerekeknek, felnőtteknek, sólyomröptetés, gyalogos párviadalok, hadimustra, fegyvervizit, íjász-és számszeríjász, kelevéz-és hajító bárd bemutató, stb. és természetesen újra lesznek Zászlóforgatók és kézművesek is.
Helyszín: Cseszneki Vár.
Bővebben: itt>>

2010. augusztus 7. Fertő-tó átúszás Fertőrákos-Mörbisch
A soproni Peiso Sportklub Egyesület 2010. augusztus 7-én rendezi meg az idei Fertő-tó átúszást. A kihívást kedvelő úszókat 10 órakor viszi át a hajó a fertőrákosi hajókikötőből Mörbischbe. A hajóra 9.45-ig lehet felszállni. Táv: 3, 8 km (teljes táv), ebből 2, 2 km (a határtól a magyarországi célig)
Esőnap: augusztus 8.
Helyszín: Fertőrákos, Hajókikötő
Bővebben: itt>>

2010. augusztus 7. – augusztus 8. Barokk Kastélynapok Gödöllőn
A gödöllői kastély történetének egyik legkiemelkedőbb és leglátványosabb eseménye Mária Terézia 1751-es látogatása volt. Grassalkovich I. Antal gróf, a kastély építtetője rendkívüli pompával és ünnepséggel fogadta az uralkodónőt. Felidézve a királynő itt töltött napjait, a látogatás 250. évfordulóján, 2001 augusztusában került először megrendezésre a Barokk Kastélynapok elnevezésű rendezvénysorozat. Az idei évben folytatva ezt a hagyományt, immáron 10. alkalommal ismét különleges programokkal várják az érdeklődőket. Korhű jelmezbe öltözött komédiások és igényes portékáikat kínáló vásárosok forgataga mind a 18. századi barokk ünnepségek hangulatát idézik.
Helyszín: Gödöllő, Királyi kastély
Bővebben: itt>>

2010. augusztus 7.- augusztus 8. Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató Kecskemét
A honvédelmi tárca kiemelt rendezvényeként, ez a program az évek során Közép-Európa egyik legszínvonalasabb, leglátogatottabb légi parádéjává vált. Az idei esemény rangját emeli, hogy a résztvevők programjaikkal köszöntik a 100 éves Magyar Katonai Repülés és az úgyszintén 100 éves Magyar Géprepülés jubileumát. Az évfordulók sorát gazdagítja a világhírű Frecce Tricolori repülő kötelék születésnapja, ugyanis az olasz légierő büszkesége 50 éves, amit Kecskeméten ünnepel majd. A meghívott 28 országból 20 nemzet már jelezte részvételi szándékát.
Helyszín: Kecskemét, Repülötér, MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis (Reptéri út 4.)
Bővebben: itt>>

2010. augusztus 7.- szeptember 28. Autós kirándulás a Balatonnál Keszthely-Fenékpusztára. Fekete István és Matula bácsi nyomában

Időpont, nyitva tartás
Időpont, nyitva tartás
2010. augusztus 5. /csütörtök/ 10:00 – 11:30
2010. augusztus 10. /kedd/ 10:00 – 11:30
2010. augusztus 12. /csütörtök/ 10:00 – 11:30
2010. augusztus 17. /kedd/ 10:00 – 11:30
2010. augusztus 19. /csütörtök/ 10:00 – 11:30
2010. augusztus 24. /kedd/ 10:00 – 11:30
2010. augusztus 26. /csütörtök/ 10:00 – 11:30
2010. augusztus 31. /kedd/ 10:00 – 11:30
2010. szeptember 2. /csütörtök/ 10:00 – 11:30
2010. szeptember 7. /kedd/ 10:00 – 11:30
2010. szeptember 9. /csütörtök/ 10:00 – 11:30
2010. szeptember 14. /kedd/ 10:00 – 11:30
2010. szeptember 16. /csütörtök/ 10:00 – 11:30
2010. szeptember 21. /kedd/ 10:00 – 11:30
2010. szeptember 23. /csütörtök/ 10:00 – 11:30
2010. szeptember 28. /kedd/ 10:00 – 11:30

Látogatás Fekete István író emlékszobájához és a Tüskevár regényből ismert Matula bácsi kunyhójához a Diás-szigeten. Kirándulás a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkba, a Diás-szigetre. Állandó kiállítás: Fekete István emlékhely, magyar irodalomtörténeti emlékhely, Matula kunyhó, kis-balatoni halászok életmódjának bemutatása, természetvédelmi terület.
Diák- és óvodás csoportok számára rövid foglalkozásokat is tartanak a halászatról és a terület halairól, megtekinthetők a Zala-folyó makrogerinctelen lakói, továbbá a Kis-Balaton ”kincsesládájába” pillantva is igazi érdekességre lehet bukkanni. A túrán való részvétel saját gépkocsival történik. Időtartam: 1, 5 óra. Naponta egyszer indul a kirándulás. Előzetes bejelentkezés nem szükséges.

Helyszín: Keszthely, Fenékpuszta, Vönöczky Schenk Jakab Kutatóház, Kis-Balaton Kutatóház
Bővebben: itt>>

2010. augusztus 7.- augusztus 28. Barlangi sportterápia asztmás, légúti allergiás gyermekeknek szombatonként Budapesten
A Barlangi Sportterápia programban krónikus légúti megbetegedéses gyermekek és családjaik vehetnek részt. Túráinkon barlangász túravezetők irányításával a természetes barlangi járatokban kúszunk-mászunk több órán át a rózsadombi Ferenc-barlangban.

Időpont, nyitva tartás
2010. augusztus 7. /szombat/ 10:00
2010. augusztus 14. /szombat/ 10:00
2010. augusztus 21. /szombat/ 10:00
2010. augusztus 28. /szombat/ 10:00
13 órakor is indul túra. A bejelentkezés telefonon történik.

Ennek a korábban még nem alkalmazott terápiának a lényege, hogy az aktív sporttevékenység és a barlangi klíma gyógyító hatása együtt fokozottan érvényesül. Azok az asztmás gyerekek is képesek ebben a sportban részt venni, akiknek a fizikai terhelés problémát okoz. A barlangban mozogni, sportolni is lehet, még teljesen kezdők is izgalmas felfedezőutakat tehetnek. Gyakorlott vezetők irányításával egy ilyen túra fizikai megterhelése a résztvevők kondíciójához igazított. A klíma és a mozgás jótékony hatásai egymást erősítve, fokozottan érvényesülnek.A barlangi túrázás minden izmot alaposan megmozgat és erősít. A sportban elért sikerek pszichésen javítják az asztmás gyermek állapotát.Ezt a fajta terápiát rajtunk kívül még nem alkalmazza más az asztma gyógyításában.

Helyszín: Budapest, Ferenc-hegyi barlang
Bővebben: itt>>

2010. augusztus 8. Barlangi kalandtúra a Mecsekben
Az Orfűi-tó közelében, a Balázs-hegy „gyomrában” tehet látogatást mindenki, aki kedvet érez egy kis adrenalin-fokozó barlangi túrához. Itt mindenki megtapasztalhatja, micsoda különbség van egy kiépített barlangban tett séta és egy érintetlen, természetes formájában jelenlévő barlang között, mekkora erőfeszítésbe telik egy barlang felfedezése, bejárása, amikor nincsenek ott a segítő járdák, pallók, lépcsők és korlátok. A túra időtartama 2-3 óra, a megtett távolság 400 méter. A barlang képződményei közül látványosak a vízesések, kőpengék, üstök, karrok, áramlási kagylók, kisebb-nagyobb cseppkövek, mikro-tetaráták. A barlang falát a mangánkiválás következtében helyenként fekete bevonat borítja. A résztvevőket szakképzett túravezető kíséri. Jelentkezési határidő: 2010. augusztus 6. 14:00 óra
Helyszín: A túra indulási helyéről és az időpontról a jelentkezők a túra előtt néhány nappal kapnak értesítést.
Bővebben: itt>>

Hozzászólások

Római kori barakk maradványaira bukkantak

Római kori barakk maradványaira bukkantak

A kutatók az exeteri székesegyház mellett végeztek ásatást.

Bemutatták III. Károly első királyi portréját

Bemutatták III. Károly első királyi portréját

Ez az első hivatalos portréfestmény, amelyet az angol király megkoronázása óta bemutattak róla.

Titokzatos, föld alatti építményt találtak a gízai piramisoknál

Titokzatos, föld alatti építményt találtak a gízai piramisoknál

A kutatók geofizikai vizsgálatok során észleltek anomáliákat a gízai piramisok szomszédságában.

Több száz éves cipőkre és ruhákra bukkantak

Több száz éves cipőkre és ruhákra bukkantak

A kutatók szerint ez a legnagyobb ilyen típusú leletegyüttes a 16-17. századi Európából.

Hírhedt csaló elásott kincsére bukkantak

Hírhedt csaló elásott kincsére bukkantak

Antoni Jaczewiczar egy 18. századi pestisjárvány idején használta ki az emberek kétségbeesését.

National Geographic 2024. májusi címlap

Előfizetés

A nyomtatott magazinra,
12 hónapra

15 900 Ft

Korábbi számok

National Geographic 2010. januári címlapNational Geographic 2010. februári címlapNational Geographic 2010. márciusi címlapNational Geographic 2010. áprilisi címlapNational Geographic 2010. májusi címlapNational Geographic 2010. júniusi címlapNational Geographic 2010. júliusi címlapNational Geographic 2010. augusztusi címlapNational Geographic 2010. szeptemberi címlapNational Geographic 2010. októberi címlapNational Geographic 2010. novemberi címlapNational Geographic 2010. decemberi címlapNational Geographic 2011. januári címlapNational Geographic 2011. februári címlapNational Geographic 2011. márciusi címlapNational Geographic 2011. áprilisi címlapNational Geographic 2011. májusi címlapNational Geographic 2011. júniusi címlapNational Geographic 2011. júliusi címlapNational Geographic 2011. augusztusi címlapNational Geographic 2011. szeptemberi címlapNational Geographic 2011. októberi címlapNational Geographic 2011. novemberi címlapNational Geographic 2011. decemberi címlapNational Geographic 2012. januári címlapNational Geographic 2012. februári címlapNational Geographic 2012. márciusi címlapNational Geographic 2012. áprilisi címlapNational Geographic 2012. májusi címlapNational Geographic 2012. júniusi címlapNational Geographic 2012. júliusi címlapNational Geographic 2012. augusztusi címlapNational Geographic 2012. szeptemberi címlapNational Geographic 2012. októberi címlapNational Geographic 2012. novemberi címlapNational Geographic 2012. decemberi címlapNational Geographic 2013. januári címlapNational Geographic 2013. februári címlapNational Geographic 2013. márciusi címlapNational Geographic 2013. áprilisi címlapNational Geographic 2013. májusi címlapNational Geographic 2013. júniusi címlapNational Geographic 2013. júliusi címlapNational Geographic 2013. augusztusi címlapNational Geographic 2013. szeptemberi címlapNational Geographic 2013. októberi címlapNational Geographic 2013. novemberi címlapNational Geographic 2013. decemberi címlapNational Geographic 2014. januári címlapNational Geographic 2014. februári címlapNational Geographic 2014. márciusi címlapNational Geographic 2014. áprilisi címlapNational Geographic 2014. májusi címlapNational Geographic 2014. júniusi címlapNational Geographic 2014. júliusi címlapNational Geographic 2014. augusztusi címlapNational Geographic 2014. szeptemberi címlapNational Geographic 2014. októberi címlapNational Geographic 2014. novemberi címlapNational Geographic 2014. decemberi címlapNational Geographic 2015. januári címlapNational Geographic 2015. februári címlapNational Geographic 2015. márciusi címlapNational Geographic 2015. áprilisi címlapNational Geographic 2015. májusi címlapNational Geographic 2015. júniusi címlapNational Geographic 2015. júliusi címlapNational Geographic 2015. augusztusi címlapNational Geographic 2015. szeptemberi címlapNational Geographic 2015. októberi címlapNational Geographic 2015. novemberi címlapNational Geographic 2015. decemberi címlapNational Geographic 2016. januári címlapNational Geographic 2016. februári címlapNational Geographic 2016. márciusi címlapNational Geographic 2016. áprilisi címlapNational Geographic 2016. májusi címlapNational Geographic 2016. júniusi címlapNational Geographic 2016. júliusi címlapNational Geographic 2016. augusztusi címlapNational Geographic 2016. szeptemberi címlapNational Geographic 2016. októberi címlapNational Geographic 2016. novemberi címlapNational Geographic 2016. decemberi címlapNational Geographic 2017. januári címlapNational Geographic 2017. februári címlapNational Geographic 2017. márciusi címlapNational Geographic 2017. áprilisi címlapNational Geographic 2017. májusi címlapNational Geographic 2017. júniusi címlapNational Geographic 2017. júliusi címlapNational Geographic 2017. augusztusi címlapNational Geographic 2017. szeptemberi címlapNational Geographic 2017. októberi címlapNational Geographic 2017. novemberi címlapNational Geographic 2017. decemberi címlapNational Geographic 2018. januári címlapNational Geographic 2018. februári címlapNational Geographic 2018. márciusi címlapNational Geographic 2018. áprilisi címlapNational Geographic 2018. májusi címlapNational Geographic 2018. júniusi címlapNational Geographic 2018. júliusi címlapNational Geographic 2018. augusztusi címlapNational Geographic 2018. szeptemberi címlapNational Geographic 2018. októberi címlapNational Geographic 2018. novemberi címlapNational Geographic 2018. decemberi címlapNational Geographic 2019. januári címlapNational Geographic 2019. februári címlapNational Geographic 2019. márciusi címlapNational Geographic 2019. áprilisi címlapNational Geographic 2019. májusi címlapNational Geographic 2019. júniusi címlapNational Geographic 2019. júliusi címlapNational Geographic 2019. augusztusi címlapNational Geographic 2019. szeptemberi címlapNational Geographic 2019. októberi címlapNational Geographic 2019. novemberi címlapNational Geographic 2019. decemberi címlapNational Geographic 2020. januári címlapNational Geographic 2020. februári címlapNational Geographic 2020. márciusi címlapNational Geographic 2020. áprilisi címlapNational Geographic 2020. májusi címlapNational Geographic 2020. júniusi címlapNational Geographic 2020. júliusi címlapNational Geographic 2020. augusztusi címlapNational Geographic 2020. szeptemberi címlapNational Geographic 2020. októberi címlapNational Geographic 2020. novemberi címlapNational Geographic 2020. decemberi címlapNational Geographic 2021. januári címlapNational Geographic 2021. februári címlapNational Geographic 2021. márciusi címlapNational Geographic 2021. áprilisi címlapNational Geographic 2021. májusi címlapNational Geographic 2021. júniusi címlapNational Geographic 2021. júliusi címlapNational Geographic 2021. augusztusi címlapNational Geographic 2021. szeptemberi címlapNational Geographic 2021. októberi címlapNational Geographic 2021. novemberi címlapNational Geographic 2021. decemberi címlapNational Geographic 2022. januári címlapNational Geographic 2022. februári címlapNational Geographic 2022. márciusi címlapNational Geographic 2022. áprilisi címlapNational Geographic 2022. májusi címlapNational Geographic 2022. júniusi címlapNational Geographic 2022. júliusi címlapNational Geographic 2022. augusztusi címlapNational Geographic 2022. szeptemberi címlapNational Geographic 2022. októberi címlapNational Geographic 2022. novemberi címlapNational Geographic 2022. decemberi címlapNational Geographic 2023. januári címlapNational Geographic 2023. februári címlapNational Geographic 2023. márciusi címlapNational Geographic 2023. áprilisi címlapNational Geographic 2023. májusi címlapNational Geographic 2023. júniusi címlapNational Geographic 2023. júliusi címlapNational Geographic 2023. augusztusi címlapNational Geographic 2023. októberi címlapNational Geographic 2023. novemberi címlapNational Geographic 2023. decemberi címlapNational Geographic 2024. januári címlapNational Geographic 2024. februári címlapNational Geographic 2024. márciusi címlapNational Geographic 2024. áprilisi címlapNational Geographic 2024. májusi címlap

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, erősítsd meg a feliratkozásod az e-mailben kapott linkre kattintva!

Kövess minket