Zoltán, Szultána2024. június 23., vasárnap
Kultúra

Programajánló december 2-től

National Geographic Magyarország

Közeleg advent második vasárnapja. Ilyenkor az ünnepekre való felkészülés határozza meg az időszak programjait is. A gyermekek számára a Mikulás közelgő érkezése a legizgalmasabb esemény, míg a felnőtteknek elkezdődik a karácsonyi nagybevásárlások időszaka. Az izgalmas várakozás közepette, az ajánló megpróbálja ezen a héten is a fenti témákhoz kapcsolódó, tartalmas programokra felhívni kicsik és nagyok figyelmét egyaránt.

2010. december 3. – december 4. Mikulás hétvége az Aggteleki Nemzeti Parkban
A szabadon látogatható értékek mellett, a Nemzeti Park Igazgatóság szervezett barlangtúrákat, falusétákat és különféle felszíni – ökológiai, botanikai, zoológiai – túrákat is ajánl vendégei számára.
Helyszín/Időpont:
2010. december 3. /pénteken/ 19:00, Zenehallgatás a Baradla-barlang Hangversenytermében, illetve az Óriások-termében.
2010. december 4. /szombat/ 10:00, Adventi játszóház Jósvafő – Kúria Oktatóközpont.
10:30, Mikulás-túra a Baradla-barlang aggteleki szakaszán családoknak Aggtelek, Baradla-barlang.
14:00, Lovaskocsizás Jósvafőn és Ó-falui séta Jósvafőn szakvezetéssel.
18:00, Tengerszem Szalon – Teaház és beszélgetés a Világörökség cím elnyerésének 15. évfordulóján.
Bővebben: itt>>

2010. december 3. – december 5. Télapó Expressz
Vonatkedvelők figyelem! 2010. decemberében egy mikulásruhába öltöztetett gőzmozdony a Nyugati pályaudvaron várja lelkes kis utasait. Péntektől-vasárnapig a Télapó Expresszel utazhattok a Nyugatiból a Vasúttörténeti Parkba, ahol egy felejthetetlen Mikulás ünnepségen vehettek részt. A Vasúttörténeti Park Orient Csarnokában, a Szeleburdi Meseszínház a Misu a Masiniszta zenés mikulásműsorával köszönti a gyerekeket. Ezt követően megérkezik a Mikulás is, hogy minden kisgyermeknek egy nyalánkságos mikuláscsomaggal kedveskedjen.
Helyszín: Budapest Nyugati pályaudvar – Vasúttörténeti Park.
A Télapó Expressz indulásai a Nyugati pályaudvarról
2010. december 3-án /pénteken/: 15:40-kor.
2010. december 4-én /szombaton/: 10:40-kor és 13:40-kor.
2010. december 5-én /vasárnap/: 10:40-kor és 13:40-kor.
Bővebben: itt>>

2010. december 3. – december 5. Flóra Nemzetközi Virágfesztivál és Országos Fazekas Kiállítás
Immár huszonnegyedik alkalommal kerül megrendezésre Kecelen, a Flóra 2010. Virágfesztivál és Kötészeti Verseny december első hétvégéjén. A rendezvény lehetőséget biztosít a hazai és helyi virágtermelők bemutatkozására. A kiállítás alatt szakiskolák kötészeti versenye folyik. A fazekas kiállítás segítséget nyújt a fazekas kultúra megismeréséhez, melyet nyolcadik alkalommal rendeznek meg. A rendezvényt képzőművészeti kiállítások és vásár, dísznövényvásár, kirakodóvásár és mesterségek bemutatója kíséri.
Helyszín: Kecel, Arany János Általános Iskola.
Bővebben: itt>>

2010. december 4. Mikulás túra a Bugaci Ősborókásban – A Kiskunsági Nemzeti Park szervezésében.
A téli táj szépségeit bemutató túra végén, a bugaci tájház megtekintése, ahol meglepetés várja a résztvevőket.
Bővebben: itt>>

2010. december 4. Téli madárgondozás a Pintér-kertben
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság 2010-ben tovább folytatja „Aktív természetvédelem” programsorozatát, melyben az érdeklődő gyerekek és felnőttek megismerhetik az igazgatóságon folyó természetvédelmi tevékenységet, miközben mindenki aktívan bekapcsolódhat a szakmai munkába. Programon a résztvevők megismerkedhetnek a téli madárgondozás fontosságával; megtudhatják, hogyan és mivel érdemes etetni a különböző madarakat.
Helyszín/Időpont: Pécs, Pintér-kert Arborétum, 10 óra.
Bővebben: itt>>

2010. december 4. – 2011. január 2. Karácsony a kastélyban
Karácsonyi színek, formák, hangok, ízek, illatok. Az advent csöndes, visszafogott, várakozással teli időszakát felgyorsult városi környezetünkben egyre kevésbé élhetjük meg a maga meghittségében. A Nagytétényi Kastélymúzeum a főváros déli csücskében, csodálatos parkjában sajátosan elszigetelve nyújt utánozhatatlan helyszínt az elmélyülésre és feltöltődésre. Fűszerek illata, zeneszó, fények és szemet gyönyörködtető díszek évek óta mind egybeforrva, elengedhetetlenül hozzátartoznak a kastélymúzeum decemberi képéhez. A programokból: iparművészek karácsonyfái a kastély szobáiban, karácsonyfadíszek árverése, iparművészek és kézművesek karácsonyi vására, hangversenyek – előadások hétvégenként és a két ünnep között, mézvásár, gyógytea-, illóolaj és borvásár.
Helyszín: Nagytétényi Kastélymúzeum, Budapest, Kastélypark utca 9.-11.
Bővebben: itt>>

Programok a Millenárison
2010. november 27. – december 18. Adventi játékgyűjtési akció
A Millenáris Parkban az adventi hétvégéken, játékgyűjtési akciót szerveznek, azzal a szándékkal, hogy a gyermekotthonokban és a nevelőszülőknél élő gyermekek is szép karácsonyi ajándékokat kaphassanak. A gyűjtést és a beérkezett ajándékok szétosztását a Millenáris koordinálja.

2010. december 3. – december 19. Barbie és LEGO kiállítás a Millenárison
Millenáris jubileumi kiállításra invitálja a kicsiket és nagyokat, ahol közelebbről megismerkedhetünk a kedvenc játékaink 50 éves történetével. Az ős Barbie 1959-ben született meg a kaliforniai Mattel játékgyárban, és hihetetlen rövid idő alatt lett világszerte minden kislány álma és legjobb barátnője és szépség ideálja lett. A Dániában megszületett LEGO 1958-ban kerül a boltok polcira, és állítólag azóta annyit eladtak a pici egymásba rakható kockákból, hogy ha azt a Föld lakossága között egyenlően elosztanák, akkor mindenkinek 62 LEGO kockája lehetne.

2010. december 5. Adventi művészpiac
A havonta rendezett WAMP design piac mára az egyik legfontosabb kulturális és design fórummá nőtte ki magát. Nyáron az Erzsébet tér (volt buszpályaudvar), télen pedig a Gödör Klub ad otthont az eseménynek. Decemberben a Millenáris Park a helyszín. A havonta rendezett WAMP design piac mára az egyik legfontosabb kulturális és design fórummá nőtte ki magát. Decemberben minden vasárnap van művészpiac. A piacon ötvösök, grafikusok, textilesek, keramikusok, üvegművészek, recycling művészek, játékkészítők mellett több neves galéria, itthon és külföldön is díjazott valamint nemzetközileg elismert magyar tervezők és termékeik képviseltetik magukat.
Helyszín/Időpont: Millenáris Park: 2010. december 5. /vasárnap/ 10:00 – 18:00.
Bővebben: itt>>

Adventi programok:
Advent – a Karácsonyt megelőző böjt ideje. Az adventi böjt idején tiltották az ünnepélyes házasságkötést, a mulatozást. Az advent célja felkészülni a karácsonyra, várni a messiást. Az advent megünneplésével a hívők újra átélik az Isten eljövetele után vágyódást. Az advent szimbólumai a violaszín, a rózsaszín és az adventi koszorú.

2010. november 20. – december 19. Adventi kiállítás és vásár az Írottkő Natúrparkban
Bővebben: itt>>

2010. november 26. – december 23. Téli Fesztivál 2010 – Advent Győrben
Bővebben: itt>>

2010. november 28. – december 19. Adventi vasárnapok Diósgyőrben
Bővebben: itt>>

2010. november 20. – december 5. Adventi készülődés a Szentendrei Skanzenben
Bővebben: itt>>

2010. november 26. – december 23. Dóm téri Advent – Szeged
Bővebben: itt>>

2010. december 3. – december 19. Pécsi Advent
A Szent István által alapított Pécsi Püspökség az idei évben is adventi programmal vár minden érdeklődőt. A Székesegyház és a Dómmúzeum, immáron nyolcadik éve nyitja meg kapuit a Pécsi Advent rendezvénysorozat helyszíneként. A fellépők felkérés nélkül ajánlották fel ünnepi előadásukat, így mindkét helyszínen szebbnél szebb műsorokkal örvendeztetik meg a város lakóit és vendégeit. A Pécsi Advent ideje alatt a programok – kivéve a december 19-én 19:30 órakor kezdődő hangversenyt – ingyenesen látogathatók.
Helyszín: Pécs, Bazilika – Szent István tér és Dómmúzeum – Káptalan utca.
Bővebben: itt>>

Ladányi László

Hozzászólások

Sűrű erdő közepén magasodik Csák Máté egykori vára

Sűrű erdő közepén magasodik Csák Máté egykori vára

A festői környezetben fekvő Vöröskő vára belső tereivel is elkápráztatja a látogatókat.

Több száz éves női lábbelit találtak Veszprémben

Több száz éves női lábbelit találtak Veszprémben

A kutatók a 17. századi papucs mellett egy csipkedíszes selyemruhát is felfedeztek.

A haikuk tükrözik a rovarokhoz fűződő viszonyunkat

A haikuk tükrözik a rovarokhoz fűződő viszonyunkat

A japán versekben említett rovarok közt legtöbbször a lepkék, méhek, tücskök, szentjánosbogarak szerepeltek.

Elveszett város nyomaira bukkantak egy szigeten

Elveszett város nyomaira bukkantak egy szigeten

A szakértők úgy vélik, hogy a maradványok a régóta keresett Tu'amtól származnak.

Ókori kincset rejtett a lerombolt épület

Ókori kincset rejtett a lerombolt épület

A kutatók olyan érmékre bukkantak, amelyeket egy 1700 évvel ezelőtti zsidó felkelés során rejthettek el.

National Geographic 2024. júniusi címlap

Előfizetés

A nyomtatott magazinra,
12 hónapra

15 900 Ft

Korábbi számok

National Geographic 2010. januári címlapNational Geographic 2010. februári címlapNational Geographic 2010. márciusi címlapNational Geographic 2010. áprilisi címlapNational Geographic 2010. májusi címlapNational Geographic 2010. júniusi címlapNational Geographic 2010. júliusi címlapNational Geographic 2010. augusztusi címlapNational Geographic 2010. szeptemberi címlapNational Geographic 2010. októberi címlapNational Geographic 2010. novemberi címlapNational Geographic 2010. decemberi címlapNational Geographic 2011. januári címlapNational Geographic 2011. februári címlapNational Geographic 2011. márciusi címlapNational Geographic 2011. áprilisi címlapNational Geographic 2011. májusi címlapNational Geographic 2011. júniusi címlapNational Geographic 2011. júliusi címlapNational Geographic 2011. augusztusi címlapNational Geographic 2011. szeptemberi címlapNational Geographic 2011. októberi címlapNational Geographic 2011. novemberi címlapNational Geographic 2011. decemberi címlapNational Geographic 2012. januári címlapNational Geographic 2012. februári címlapNational Geographic 2012. márciusi címlapNational Geographic 2012. áprilisi címlapNational Geographic 2012. májusi címlapNational Geographic 2012. júniusi címlapNational Geographic 2012. júliusi címlapNational Geographic 2012. augusztusi címlapNational Geographic 2012. szeptemberi címlapNational Geographic 2012. októberi címlapNational Geographic 2012. novemberi címlapNational Geographic 2012. decemberi címlapNational Geographic 2013. januári címlapNational Geographic 2013. februári címlapNational Geographic 2013. márciusi címlapNational Geographic 2013. áprilisi címlapNational Geographic 2013. májusi címlapNational Geographic 2013. júniusi címlapNational Geographic 2013. júliusi címlapNational Geographic 2013. augusztusi címlapNational Geographic 2013. szeptemberi címlapNational Geographic 2013. októberi címlapNational Geographic 2013. novemberi címlapNational Geographic 2013. decemberi címlapNational Geographic 2014. januári címlapNational Geographic 2014. februári címlapNational Geographic 2014. márciusi címlapNational Geographic 2014. áprilisi címlapNational Geographic 2014. májusi címlapNational Geographic 2014. júniusi címlapNational Geographic 2014. júliusi címlapNational Geographic 2014. augusztusi címlapNational Geographic 2014. szeptemberi címlapNational Geographic 2014. októberi címlapNational Geographic 2014. novemberi címlapNational Geographic 2014. decemberi címlapNational Geographic 2015. januári címlapNational Geographic 2015. februári címlapNational Geographic 2015. márciusi címlapNational Geographic 2015. áprilisi címlapNational Geographic 2015. májusi címlapNational Geographic 2015. júniusi címlapNational Geographic 2015. júliusi címlapNational Geographic 2015. augusztusi címlapNational Geographic 2015. szeptemberi címlapNational Geographic 2015. októberi címlapNational Geographic 2015. novemberi címlapNational Geographic 2015. decemberi címlapNational Geographic 2016. januári címlapNational Geographic 2016. februári címlapNational Geographic 2016. márciusi címlapNational Geographic 2016. áprilisi címlapNational Geographic 2016. májusi címlapNational Geographic 2016. júniusi címlapNational Geographic 2016. júliusi címlapNational Geographic 2016. augusztusi címlapNational Geographic 2016. szeptemberi címlapNational Geographic 2016. októberi címlapNational Geographic 2016. novemberi címlapNational Geographic 2016. decemberi címlapNational Geographic 2017. januári címlapNational Geographic 2017. februári címlapNational Geographic 2017. márciusi címlapNational Geographic 2017. áprilisi címlapNational Geographic 2017. májusi címlapNational Geographic 2017. júniusi címlapNational Geographic 2017. júliusi címlapNational Geographic 2017. augusztusi címlapNational Geographic 2017. szeptemberi címlapNational Geographic 2017. októberi címlapNational Geographic 2017. novemberi címlapNational Geographic 2017. decemberi címlapNational Geographic 2018. januári címlapNational Geographic 2018. februári címlapNational Geographic 2018. márciusi címlapNational Geographic 2018. áprilisi címlapNational Geographic 2018. májusi címlapNational Geographic 2018. júniusi címlapNational Geographic 2018. júliusi címlapNational Geographic 2018. augusztusi címlapNational Geographic 2018. szeptemberi címlapNational Geographic 2018. októberi címlapNational Geographic 2018. novemberi címlapNational Geographic 2018. decemberi címlapNational Geographic 2019. januári címlapNational Geographic 2019. februári címlapNational Geographic 2019. márciusi címlapNational Geographic 2019. áprilisi címlapNational Geographic 2019. májusi címlapNational Geographic 2019. júniusi címlapNational Geographic 2019. júliusi címlapNational Geographic 2019. augusztusi címlapNational Geographic 2019. szeptemberi címlapNational Geographic 2019. októberi címlapNational Geographic 2019. novemberi címlapNational Geographic 2019. decemberi címlapNational Geographic 2020. januári címlapNational Geographic 2020. februári címlapNational Geographic 2020. márciusi címlapNational Geographic 2020. áprilisi címlapNational Geographic 2020. májusi címlapNational Geographic 2020. júniusi címlapNational Geographic 2020. júliusi címlapNational Geographic 2020. augusztusi címlapNational Geographic 2020. szeptemberi címlapNational Geographic 2020. októberi címlapNational Geographic 2020. novemberi címlapNational Geographic 2020. decemberi címlapNational Geographic 2021. januári címlapNational Geographic 2021. februári címlapNational Geographic 2021. márciusi címlapNational Geographic 2021. áprilisi címlapNational Geographic 2021. májusi címlapNational Geographic 2021. júniusi címlapNational Geographic 2021. júliusi címlapNational Geographic 2021. augusztusi címlapNational Geographic 2021. szeptemberi címlapNational Geographic 2021. októberi címlapNational Geographic 2021. novemberi címlapNational Geographic 2021. decemberi címlapNational Geographic 2022. januári címlapNational Geographic 2022. februári címlapNational Geographic 2022. márciusi címlapNational Geographic 2022. áprilisi címlapNational Geographic 2022. májusi címlapNational Geographic 2022. júniusi címlapNational Geographic 2022. júliusi címlapNational Geographic 2022. augusztusi címlapNational Geographic 2022. szeptemberi címlapNational Geographic 2022. októberi címlapNational Geographic 2022. novemberi címlapNational Geographic 2022. decemberi címlapNational Geographic 2023. januári címlapNational Geographic 2023. februári címlapNational Geographic 2023. márciusi címlapNational Geographic 2023. áprilisi címlapNational Geographic 2023. májusi címlapNational Geographic 2023. júniusi címlapNational Geographic 2023. júliusi címlapNational Geographic 2023. augusztusi címlapNational Geographic 2023. októberi címlapNational Geographic 2023. novemberi címlapNational Geographic 2023. decemberi címlapNational Geographic 2024. januári címlapNational Geographic 2024. februári címlapNational Geographic 2024. márciusi címlapNational Geographic 2024. áprilisi címlapNational Geographic 2024. májusi címlapNational Geographic 2024. júniusi címlap

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, erősítsd meg a feliratkozásod az e-mailben kapott linkre kattintva!

Kövess minket