Orbán, Gergely2024. május 26., vasárnap
Kultúra

Szeretem a kihívásokat! (x)

2013.11.28.Admin
National Geographic Magyarország

Hegedüs Éva, a GRÁNIT Bank alelnök – vezérigazgatója nemcsak saját magát, hanem csapatát is kihívások elé állította, amikor 3 és fél éve a tulajdonosokkal úgy döntöttek, elindulnak egy, Magyarországon még meglehetősen ismeretlen úton, és létrehozzák az ország első, nagyrészt interneten működő bankját.

Azóta a GRÁNIT Bank mérlegfőösszege a tízszeresére nőtt, egyre többen bankolnak kényelmesen, „karosszékből”, a pénzintézet pedig a legújabb számlacsomagjaihoz a leginnovatívabb technikai újdonságokat vezeti be. Már sikeresen működik a VideóBank, és az online felületen 5-8 perc alatt bárki nyithat bankszámlát. November közepén indult el a „GRÁNIT Most” MasterCard betéti kártya termék, amelynél az ügyfél a számlanyitással együtt azonnal kézhez kapja a bankkártyáját.

A GRÁNIT Bank jelenleg közel 20 000 számlát kezel, amelynek több mint 60 százaléka olyan lakossági számla, amelyet már online nyitottak – mondja Hegedüs Éva. – Az eddigi eredmények visszaigazolták, hogy a lakossági ügyfelek nyitottak az általunk kínált megoldásokra. A különböző számlacsomagok megfelelően alkalmazkodnak azon ügyfelek igényeihez, akik sok tranzakciót bonyolítanak, de azokhoz is, akik elsősorban a megtakarításokat részesítik előnyben. A GRÁNIT Bajnok Plusz Számlacsomagunk például tranzakciós illeték nélkül(!) havi 4 ingyenes készpénzfelvételt tesz lehetővé bármely magyarországi ATM-ből. (részletek a http://bajnok.granitbank.hu/ oldalon)

Az ügyfelek könnyen informálódhatnak arról, menyire előnyösek számukra a GRÁNIT Bank ajánlatai, hiszen a mindenki számára elérhető, a bankoktól független, különböző lakossági számlacsomagokat összehasonlító internetes oldalakon gyakran az első, de legalább az első három helyen szerepelünk – hangsúlyozza az alelnök-vezérigazgató asszony. – Megjegyzem, ez igaz a vállalati szolgáltatásokra is. Szintén jó jel emellett, hogy az új ügyfeleink 50 százaléka már meglévő GRÁNIT Bankos kapcsolat alapján érkezik.

Arra a kérdésre, mennyire számított nagy bátorságnak a bank vezetése részéről belevágni egy olyan üzleti modell felépítésébe, amely jelentős mértékben az interneten alapuló szolgáltatásoknak bizalmat szavazó ügyfeleket kívánja megszólítani, Hegedüs Éva határozottan, mosolyogva válaszol.

Nincs kép

A GRÁNIT Bank valóban olyan üzleti modellt követ, amelyben kulcsszerepük van az innovatív, elektronikus és interneten alapuló szolgáltatásoknak. A Bank által alkalmazott megoldással azonban az ügyfél személyesen, kényelmesen és gyorsan intézheti pénzügyeit, anélkül, hogy elindulna egy bankfiókba sorszámot húzni. Ha van asztali gép, laptop, okostelefon (Android, iPhone) vagy táblagép a közelében, gyakorlatilag bármilyen banki ügyletet el tud intézni, úgy, hogy élő, valós idejű kapcsolatba lép munkatársunkkal. Ez a VideóBank szolgáltatásunk, amelyen keresztül az ügyfél a beszélgetés alatt kérdéseire, villámgyorsan kaphat írásos dokumentumokat is a banki ügyintézőtől. A kapcsolathoz az ügyfél a weblapunkról, vagy a Google Play áruházból illetve az Apple Appstore-ból egy kattintással letöltheti az alkalmazásunkat – sorolja a lehetőségeket Hegedüs Éva, miközben maga is megérinti készülékén a VideóBank szolgáltatás eléréséhez szükséges ikont.  

Az ügyintézővel zajló beszélgetés ideje alatt, az online küldött dokumentumokat meg is tudja nézni az ügyfél – folytatja, miközben köszön a közben létrejött videókapcsolat miatt a vonal másik végén megjelenő ügyintézőnek. – Be kell látni – mondja határozottan –, hogy ma már senki nem szeret sok időt áldozni az ügyintézésre, beleértve a bankkal kapcsolatos ügyek bonyolítását is. A VideóBank-os megoldás azonban amellett, hogy az ügyfélnek is jó, mivel kényelmes és kedvező kondíciókat tesz lehetővé, a Bank számára is előnyös, hiszen a fiókok működési költségeit meg tudjuk spórolni. Ez pedig hosszú távon a hagyományos banki működéshez képest magasabb megtérülést jelent – magyarázza a vezérigazgató asszony, miközben elköszön a videóbank ügyintézőjétől, aki valóban mindenről pontosan úgy tájékoztatott bennünket a kép- és hangkapcsolat segítségével, mintha egymással szemben egy bankfiókban ülnénk. A www.granitbank.hu/bankfiokazotthonaban weboldalon egyébként mindenki egyszerűen és gyorsan kipróbálhatja, hogy hogyan érhető el asztali gépéről, laptopjáról, mobiltelefonjáról, vagy tabletjéről a GRÁNIT Bank VideóBank szolgáltatása.

Természetesen vannak olyan ügyek – folytatja Hegedüs Éva -, amelyeket csak bankfiókban lehet megoldani. Például a szerződéskötés aláírásához be kell fáradnia az ügyfélnek a GRÁNIT Bank központi ügyfélszolgálatára, vagy az értékesítési pontjainkra. Jelenleg Budapesten két helyszínen és 10 vidéki nagyvárosban van ilyen ügyfélirodánk. Ám ha az ügyfél úgy kívánja, a számlanyitáshoz szükséges szerződés aláíráshoz munkatársaink a fővárosban fel is tudják keresni Őt az otthonában, vagy a megadott címen. A folyamatos termékfejlesztés szintén alapvető követelmény a lakossági bankolásban, így a Westend bevásárlóközpontban egy kampányt indítottunk, amely egy új MasterCard betéti kártyát vezet be a piacra. Ez a GRÁNIT Most bankkártya. Ennek különlegessége, hogy az igénylést követően az ügyfél azonnal kézhez kapja kártyáját, ami egy órán belül aktiválódik is. Ezzel párhuzamosan betéti akciót is indítottunk, amellyel akár 5 százalékos éves kamat (és EBKM) is elérhetővé válik, sőt az az első éves kártyadíjat sem kell megfizetni.

Keressen minket az interneten a www.granitbank.hu oldalon és a VideóBankunkon keresztül: www.granitbank.hu/bankfiokazotthonaban 

(x)

Hozzászólások

Mamutcsontokat rejtett a borospince

Mamutcsontokat rejtett a borospince

A pince tulajdonosa eleinte azt hitte, fadarabokat talált.

Megpróbálnak felkutatni egy, a második világháborúban eltűnt pilótát

Megpróbálnak felkutatni egy, a második világháborúban eltűnt pilótát

A szakértők célja az, hogy a maradványokat visszajuttassák Amerikába.

Megoldódott az egyiptomi piramisok egyik rejtélye

Megoldódott az egyiptomi piramisok egyik rejtélye

A kutatók egy mára eltűnt folyóág nyomait észlelték.

Mintha egy mesekönyv elevenedne meg a szlovák faluban

Mintha egy mesekönyv elevenedne meg a szlovák faluban

A turistáskodás aranykorát éljük. Keresztül-kasul bejárható a Föld. Eközben sokfelé – például a Csehország keleti részén elterülő, történelmi régiónak minősülő Morvaországban, a Jemeni Köztársaságban, Indiában és Ukrajnában is – találhatunk olyan településeket, ahol különféle módon, más-más színekkel és eltérő mintákkal díszített házak kápráztatják el az odatévedő idegent. Az ilyen festéseknek gyakran komoly jelentőséget tulajdonítanak a helyiek, leginkább a hitviláguk szerint nekik ártani képes szellemekkel szembeni védelmet szolgálják. Szlovákia északnyugati részén található a festett házakkal teli település, Csicsmány (szlovákul Čičmany).

Tengeri Bastille-ként emlegették a festői apátságot

Tengeri Bastille-ként emlegették a festői apátságot

A Mont-Saint-Michel és a rajta magasodó épületek egészen elképesztő látványt nyújtanak.

National Geographic 2024. májusi címlap

Előfizetés

A nyomtatott magazinra,
12 hónapra

15 900 Ft

Korábbi számok

National Geographic 2010. januári címlapNational Geographic 2010. februári címlapNational Geographic 2010. márciusi címlapNational Geographic 2010. áprilisi címlapNational Geographic 2010. májusi címlapNational Geographic 2010. júniusi címlapNational Geographic 2010. júliusi címlapNational Geographic 2010. augusztusi címlapNational Geographic 2010. szeptemberi címlapNational Geographic 2010. októberi címlapNational Geographic 2010. novemberi címlapNational Geographic 2010. decemberi címlapNational Geographic 2011. januári címlapNational Geographic 2011. februári címlapNational Geographic 2011. márciusi címlapNational Geographic 2011. áprilisi címlapNational Geographic 2011. májusi címlapNational Geographic 2011. júniusi címlapNational Geographic 2011. júliusi címlapNational Geographic 2011. augusztusi címlapNational Geographic 2011. szeptemberi címlapNational Geographic 2011. októberi címlapNational Geographic 2011. novemberi címlapNational Geographic 2011. decemberi címlapNational Geographic 2012. januári címlapNational Geographic 2012. februári címlapNational Geographic 2012. márciusi címlapNational Geographic 2012. áprilisi címlapNational Geographic 2012. májusi címlapNational Geographic 2012. júniusi címlapNational Geographic 2012. júliusi címlapNational Geographic 2012. augusztusi címlapNational Geographic 2012. szeptemberi címlapNational Geographic 2012. októberi címlapNational Geographic 2012. novemberi címlapNational Geographic 2012. decemberi címlapNational Geographic 2013. januári címlapNational Geographic 2013. februári címlapNational Geographic 2013. márciusi címlapNational Geographic 2013. áprilisi címlapNational Geographic 2013. májusi címlapNational Geographic 2013. júniusi címlapNational Geographic 2013. júliusi címlapNational Geographic 2013. augusztusi címlapNational Geographic 2013. szeptemberi címlapNational Geographic 2013. októberi címlapNational Geographic 2013. novemberi címlapNational Geographic 2013. decemberi címlapNational Geographic 2014. januári címlapNational Geographic 2014. februári címlapNational Geographic 2014. márciusi címlapNational Geographic 2014. áprilisi címlapNational Geographic 2014. májusi címlapNational Geographic 2014. júniusi címlapNational Geographic 2014. júliusi címlapNational Geographic 2014. augusztusi címlapNational Geographic 2014. szeptemberi címlapNational Geographic 2014. októberi címlapNational Geographic 2014. novemberi címlapNational Geographic 2014. decemberi címlapNational Geographic 2015. januári címlapNational Geographic 2015. februári címlapNational Geographic 2015. márciusi címlapNational Geographic 2015. áprilisi címlapNational Geographic 2015. májusi címlapNational Geographic 2015. júniusi címlapNational Geographic 2015. júliusi címlapNational Geographic 2015. augusztusi címlapNational Geographic 2015. szeptemberi címlapNational Geographic 2015. októberi címlapNational Geographic 2015. novemberi címlapNational Geographic 2015. decemberi címlapNational Geographic 2016. januári címlapNational Geographic 2016. februári címlapNational Geographic 2016. márciusi címlapNational Geographic 2016. áprilisi címlapNational Geographic 2016. májusi címlapNational Geographic 2016. júniusi címlapNational Geographic 2016. júliusi címlapNational Geographic 2016. augusztusi címlapNational Geographic 2016. szeptemberi címlapNational Geographic 2016. októberi címlapNational Geographic 2016. novemberi címlapNational Geographic 2016. decemberi címlapNational Geographic 2017. januári címlapNational Geographic 2017. februári címlapNational Geographic 2017. márciusi címlapNational Geographic 2017. áprilisi címlapNational Geographic 2017. májusi címlapNational Geographic 2017. júniusi címlapNational Geographic 2017. júliusi címlapNational Geographic 2017. augusztusi címlapNational Geographic 2017. szeptemberi címlapNational Geographic 2017. októberi címlapNational Geographic 2017. novemberi címlapNational Geographic 2017. decemberi címlapNational Geographic 2018. januári címlapNational Geographic 2018. februári címlapNational Geographic 2018. márciusi címlapNational Geographic 2018. áprilisi címlapNational Geographic 2018. májusi címlapNational Geographic 2018. júniusi címlapNational Geographic 2018. júliusi címlapNational Geographic 2018. augusztusi címlapNational Geographic 2018. szeptemberi címlapNational Geographic 2018. októberi címlapNational Geographic 2018. novemberi címlapNational Geographic 2018. decemberi címlapNational Geographic 2019. januári címlapNational Geographic 2019. februári címlapNational Geographic 2019. márciusi címlapNational Geographic 2019. áprilisi címlapNational Geographic 2019. májusi címlapNational Geographic 2019. júniusi címlapNational Geographic 2019. júliusi címlapNational Geographic 2019. augusztusi címlapNational Geographic 2019. szeptemberi címlapNational Geographic 2019. októberi címlapNational Geographic 2019. novemberi címlapNational Geographic 2019. decemberi címlapNational Geographic 2020. januári címlapNational Geographic 2020. februári címlapNational Geographic 2020. márciusi címlapNational Geographic 2020. áprilisi címlapNational Geographic 2020. májusi címlapNational Geographic 2020. júniusi címlapNational Geographic 2020. júliusi címlapNational Geographic 2020. augusztusi címlapNational Geographic 2020. szeptemberi címlapNational Geographic 2020. októberi címlapNational Geographic 2020. novemberi címlapNational Geographic 2020. decemberi címlapNational Geographic 2021. januári címlapNational Geographic 2021. februári címlapNational Geographic 2021. márciusi címlapNational Geographic 2021. áprilisi címlapNational Geographic 2021. májusi címlapNational Geographic 2021. júniusi címlapNational Geographic 2021. júliusi címlapNational Geographic 2021. augusztusi címlapNational Geographic 2021. szeptemberi címlapNational Geographic 2021. októberi címlapNational Geographic 2021. novemberi címlapNational Geographic 2021. decemberi címlapNational Geographic 2022. januári címlapNational Geographic 2022. februári címlapNational Geographic 2022. márciusi címlapNational Geographic 2022. áprilisi címlapNational Geographic 2022. májusi címlapNational Geographic 2022. júniusi címlapNational Geographic 2022. júliusi címlapNational Geographic 2022. augusztusi címlapNational Geographic 2022. szeptemberi címlapNational Geographic 2022. októberi címlapNational Geographic 2022. novemberi címlapNational Geographic 2022. decemberi címlapNational Geographic 2023. januári címlapNational Geographic 2023. februári címlapNational Geographic 2023. márciusi címlapNational Geographic 2023. áprilisi címlapNational Geographic 2023. májusi címlapNational Geographic 2023. júniusi címlapNational Geographic 2023. júliusi címlapNational Geographic 2023. augusztusi címlapNational Geographic 2023. októberi címlapNational Geographic 2023. novemberi címlapNational Geographic 2023. decemberi címlapNational Geographic 2024. januári címlapNational Geographic 2024. februári címlapNational Geographic 2024. márciusi címlapNational Geographic 2024. áprilisi címlapNational Geographic 2024. májusi címlap

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, erősítsd meg a feliratkozásod az e-mailben kapott linkre kattintva!

Kövess minket