Géza, Cézár, Vanda2024. február 25., vasárnap
Kultúra

NatGeo pályázat: Össznépi szaurusz parádé

2022.11.16.NG
National Geographic Magyarország

A magyar Dinoszaurusz Alapítvány és az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar Őslénytani Tanszékének védnökségével és szakmai támogatásával indul a National Geographic Magyarország pályázata.

Tyrannosaurus rex
Forrás: Getty Images

Keltsd életre saját dinoszauruszodat!
Fotó, videó, rajz, festmény, animáció,  papír, plüss, fa, fém – küldd be nekünk kedvenc szauruszodat, és nyerj vele!
Legyen bár jópofa vagy félelmetes, bumfordi vagy hátborzongató, mi minden szaurusznak örülünk. A lényeg: az ötlet!

A pályázatokat a dino@ng.hu email címre várjuk.

A legjobbakat különleges díjakkal jutalmazza a National Geographic magazin szerkesztősége
és az ELTE őslénykutatóinak Ősi Attila által vezetett szakmai zsűrije.

A pályázat két kategóriája:
16 év alattiak korcsoportja
16 év felettiek korcsoportja

Díjak a 16 év alattiak versenyén
1.helyezett:
egész napos túra Iharkúton, a dinoszaurusz-ásatásokon egy szakavatott őslénykutató vezetésével
2.helyezett: valódi, eredeti, igazi dinoszaurusz-csontlelet Iharkútról
3.helyezett: A legújabb kutatási eredménynek szerint számítógépben  modellezett, lézernyomtatott és festett, élethű dinoszaurusz-figura
4-10. helyezett: egyéves NatGeo-előfizetés

Díjak a 16 év felettiek versenyén
1.helyezett:
egész hetes részvételi és tanulási lehetőség Iharkúton,
a dinoszaurusz-ásatásokon
2.helyezett: valódi, eredeti, igazi dinoszaurusz-csontlelet Iharkútról
3.helyezett: A legújabb kutatási eredménynek szerint számítógépben  modellezett, lézernyomtatott és festett, élethű dinoszaurusz-figura
4-10. helyezett: egyéves NatGeo-előfizetés.

 

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK 

A jelen Pályázati feltételek (a továbbiakban: Szabályzat) a Central Médiacsoport Zrt. (1037 Budapest, Montevideo utca 9. a továbbiakban: „Central Médiacsoport”) által üzemeltetett www.meglepetes.hu weblapon és a nyomtatottan kiadott National Geographic magazin 2022/Szaurusz különszámában megjelenő Össznépi szaurusz parádé elnevezésű pályázatra (a továbbiakban: Pályázat) vonatkozik az alábbi feltételekkel.

A Pályázat kiírója és lebonyolítója a Central Médiacsoport.
A Central Médiacsoport adatai:
Név: Central Médiacsoport Zrt.
Cím: 1037 Budapest, Montevideo u. 9.
Levélcím: 1872 Budapest
E-mail: info@centralmediacsoport.hu
Web: www.centralmediacsoport.hu
Telefon: +36 1 437 1100
Fax: +36 1 437 3737
Adószám: 25087910-2-41
Cégjegyzékszám: 01 -10- 048280
Bejegyző bíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

A Pályázatra jelentkező a részvétellel minden további jogcselekmény nélkül, automatikusan elfogadja a jelen Szabályzat rendelkezéseit, és magára nézve kötelezőnek ismeri el az abban foglaltakat és tudomásul veszi a tájékoztatást.

A Pályázaton résztvevő személyek

A Pályázaton részt vehet minden olyan magyar állampolgársággal rendelkező természetes személy, aki Magyarországon tartózkodási vagy lakóhellyel, magyarországi adószámmal rendelkezik, és aki a jelen Szabályzatban foglalt valamennyi feltételnek maradéktalanul megfelel, és akivel szemben nem áll fenn a Pályázatból történő kizárás bármely feltétele (továbbiakban: Pályázó).

A Pályázaton NEM vehetnek részt az alábbi személyek:

 • a szervező tulajdonosai, vezető tisztségviselői, munkavállalói, megbízottjai, valamint azok közeli hozzátartozói;
 • egyéb, a lebonyolításban közvetlenül közreműködő cégek (pl. a díj felajánlója, stb.) tulajdonosai, vezető tisztségviselői, munkavállalói, megbízottjai, valamint azok közeli hozzátartozói;.

Kizárásra kerül, aki bármilyen módon veszélyezteti a Pályázat tisztességes lebonyolítását, illetve a jelen Szabályzatban részletezett adatkezelési hozzájárulásokat a Pályázat időtartama alatt, vagy az elbírálást megelőzően visszavonja. A kizárás tényéről a Central Média nem értesíti a Pályázót.

A Pályázó kijelenti, hogy a Pályázatra történő jelentkezés során megadott adatai megfelelnek a valóságnak.

A Pályázat leírása

Össznépi szaurusz parádé
 a National Geographic magazin pályázata

A National Geographic magazin dinoszauruszokkal kapcsolatos alkotásokat vár a pályázóktól. Ez lehet fotó, videó, rajz, festmény, animáció, papír, plüss, fa, fém, bármi, ami a pályázót megihleti! Legyen bár jópofa vagy félelmetes, bumfordi vagy hátborzongató, mi minden szaurusznak örülünk. Lényeg az ötlet! A legjobbakat különleges díjakkal jutalmazza a zsűri.

Nevezni két kategóriában lehet:

 • 16 év alattiak korcsoportja
 • 16 év felettiek korcsoportja

Küldjék el a kész alkotásról készült fotót email-ben jpg formátumban, és pár mondatban mutassák be azt, illetve hogy mi ihlette az alkotást A fotó nélkül beküldött pályázat kizárást eredményez, ezek a pályázatok az elbírálásban sem vehetnek részt.

A szakmai zsűri szubjektív döntése alapján kategóriánként a kiválasztott legjobb 10 alkotást díjazzuk, a díjazott alkotásokat az ng.24.hu weboldalunkon is bemutatjuk.

A zsűri tagjai: Ősi Attila paleontológus, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar Őslénytani Tanszékének vezetője, Szabó Márton, az iharkúti dinoszaurusz-lelőhelyen tevékenykedő kutatócsoport tagja, a Magyar Természettudományi Múzeum Őslénytani és Földtani Tárának preparátora, Pecsics Tibor biológus, paleoművész, illusztrátor, Fitos Attila amatőr őslénykutató, blogger, a National Geographic Magyarország munkatársa, ifj. Vitray Tamás, a National Geographic Magyarország főszerkesztője.

Egy pályázó csak egy alkotással, egy email címről pályázhat. A pályázat leírásában kizárólag olyan személyes adatok és képek szerepelhetnek, amelyek megosztásához és nyilvánosságra hozatalához az érintett hozzájárult. A Central Médiacsoport az ezzel kapcsolatos felelősségét kizárja.

16 év alatti pályázóink esetében a pályázatok beküldését kizárólag a szülő/gondviselő teheti meg saját email címéről (aki ezzel hozzájárulását adja gyermeke pályázásához). Kérjük, az email szövegében adják meg pályázó gyermekük nevét és életkorát. A kapcsolattartás is kizárólag a szülő/gondviselőn keresztül történik a Central Médiacsoport részéről.

A pályázat időtartalma: 2022. november 16 – 2023. január 31.

A pályázatokat a dino@ng.hu email címre várjuk.

A pályázat eredményét 2023. március hónapban közzétesszük az ng.24.hu oldalunkon, a díjazottakat e-mailben értesítjük.

A Pályázat időtartama

A Pályázat 2022. november 16. 0.00 óra és 2023. január 31. éjfél között zajlik.

A Pályázaton részt venni, arra jelentkezni a Pályázat első napjának 0.00 órájától, a Pályázat utolsó napján 24.00 óráig lehetséges. A Pályázat időtartamának kezdete előtt és befejezése után érkezett jelentkezések érvénytelenek.

A Pályázat időtartamát megelőzően, illetve az azt követően beérkező pályázati anyagok nem kerülnek elbírálásra.

Jelentkezés a Pályázatra, részvételi feltételek

A Pályázók közül kizárólag azok pályázati anyagai kerülnek elbírálásra, akik a jelen Szabályzatban meghatározott részvételi feltételeket együttesen és maradéktalanul teljesítik.

A Pályázat részvételi feltételei:

 • a Pályázat feltételeinek mindenben megfelelő pályázati anyag beküldése (különös tekintettel az elvárt fotóra és az ahhoz kapcsolódó bemutatásra),
 • a kért adatok hiánytalan, valóságnak megfelelően történő megadása, oly módon, hogy az adatok a Pályázó személyazonosító okmányával bizonyíthatóak legyenek. E dokumentumokat nem kell a pályázathoz megküldeni, csak kétség esetén bemutatni,
 • az itt meghatározottak szerint a Pályázó személyes adatainak kezeléséhez történő hozzájárulás megadása, valamint a jelen Szabályzatban foglaltak szerint és időpontig ezen adatkezelési hozzájárulás folyamatos megléte, illetőleg annak kijelentése, hogy a pályázati anyagban szereplő és felismerhető természetes személyek tudnak a pályázatról és a beküldő rendelkezik tőlük hozzájárulással a nyilvánosságra hozatalt is beleértve

Egy Pályázó csak egy alkalommal jelentkezhet, és vehet részt a Pályázaton. Több jelentkezés esetén a Central Médiacsoport a Pályázó első jelentkezését veszi figyelembe.

A Pályázatra történő jelentkezés a részvételi feltételek együttes és folyamatos teljesülése hiányában nem érvényes, azt a Central Média-nak nem áll módjában elfogadni, és a Pályázó pályázati anyaga nem kerül elbírálásra.

A Pályázathoz történő csatlakozás a Pályázat teljes időtartama alatt lehetséges, és a jelentkezés időpontja nem befolyásolja a Pályázó nyerési esélyeit.

 Szerzői jogok és felhasználás

A Pályázat beküldésével a résztvevő kizárólagos, ingyenes, visszavonhatatlan, időbeli és földrajzi korlátok nélküli felhasználási engedélyt ad a történet és a fotók tekintetében a Central Médiacsoport számára.

 Díj
Díjak:

16 év alattiak kategóriájában:
1.helyezett: egész napos túra Iharkúton, a dinoszaurusz-ásatásokon egy szakavatott őslénykutató vezetésével
2.helyezett: valódi, eredeti, igazi dinoszaurusz-csontlelet Iharkútról
3.helyezett: A legújabb kutatási eredménynek szerint számítógépben modellezett, lézernyomtatott és festett, élethű dinoszaurusz-figura
4-10. helyezett: egyéves National Geographic magazin előfizetés

16 év felettiek kategóriájában:
1.helyezett: egész hetes részvételi és tanulási lehetőség Iharkúton, a dinoszaurusz-ásatásokon
2.helyezett: valódi, eredeti, igazi dinoszaurusz-csontlelet Iharkútról
3.helyezett: A legújabb kutatási eredménynek szerint számítógépben modellezett, lézernyomtatott és festett, élethű dinoszaurusz-figura
4-10. helyezett: egyéves NatGeo-előfizetés

Nyertes a pályázatok elbírálásának eredményeképpen, a jelen Szabályzatban foglaltak alapján nyereményre jogosult Pályázó.

Amennyiben a nyeremény átvételének időpontjában nem áll rendelkezésre a megjelölt nyeremény, akkor ahhoz értékben hasonló nyeremény kerül átadásra.

A nyeremény másra át nem ruházható és pénzre át nem váltható.

A nyereménnyel kapcsolatban felmerülő adókötelezettség teljesítése során a Central Média és a Pályázó kötelesek együttműködni.

A Central Média vállalja, hogy kifizeti a díjra esetlegesen közvetlenül alkalmazandó személyi jövedelemadót és az esetlegesen közvetlenül felmerülő további adó vagy egyéb esetleges járulék megfizetését is vállalja. A Central Média nem vállalja a nyeremény átvételével (pl.: útiköltség), felhasználásával vagy egyébként, a nyereménnyel kapcsolatosan felmerülő egyéb költségek megfizetését.

A Central Média az itt felsorolt nyereményeken túl további nyereményeket a Pályázaton nem oszt ki.

A pályázatok elbírálása, a nyertes kiválasztása

A pályázatok elbírálása 2023. február 13. és 2023. február 15. között történik.

A pályázatokat zsűri bírálja el, és a döntés a pályázati feltételek betartásának ellenőrzésén túl alapvetően szükségszerűen szubjektív megítélésen alapul. A zsűri a döntését nem köteles indokolni.

A zsűri tagjai:
A zsűri tagjai: ifj. Vitray Tamás főszerkesztő, Ősi Attila az ELTE Őslénytani Tanszékének oktatója, Dévay Gabriella magazin értékesítési vezető. A Central Médiacsoport a zsűri összetételének esetleges változásának jogát fenntartja.

A pályázatok elbírálása alkalmával pótdíjazottak kiválasztására nem kerül sor. Amennyiben a nyertes a díjra nem jogosult, vagy azt megadott határidőn belül vagy előre egyeztetett időpontban nem veszi igénybe, a jogosultsága elvész.

Az elbírálásban nem vehet részt azon Pályázó pályázati anyaga, aki a jelen Szabályzatban meghatározott bármely adatkezelési hozzájárulást a zsűri döntése előtt visszavonja vagy az adatkezelési rendelkezéseket bármilyen tekintetben megsérti, beleértve azt az esetet is, ha a történetben / fotón szereplő harmadik személy tiltakozik az adatkezelés illetve a nyilvánosságra hozatal ellen.

Elveszti a nyereményre szóló jogosultságát az a nyertes, aki a döntés után a neve és fotója nyilvánosságra hozatalára vonatkozó adatkezelési hozzájárulást visszavonja. Ezen visszavonás kizárólag írásban tehető meg.

A Díjazottak értesítése  

A nyerteseket a Pályázatra történő jelentkezéskor megadott e-mail címen a döntést követő 5 munkanapon belül értesítjük.

A Central Média a nyertes(ek) nevét, történetét és fotóját az ng.24.hu weboldalon teszi közzé (nyilvánosságra hozatal).

A díjak, igénybe vehetőségéhez szükséges a pontos név, lakcím, e-mail cím, telefonszám megadása.

A díjak kézbesítése, átvétele

A Pályázók kötelesek együttműködni a Central Médiacsoporttal a nyeremények átvétele, illetve igénybe vétele érdekében. Amennyiben ennek nem tesznek eleget, és a nyeremény átvétele meghiúsul, a nyeremény a továbbiakban nem vehető át, illetve nem vehető igénybe, és a Central Médiacsoportot semmilyen felelősség nem terheli.

A nyereményt a Central Médiacsoport az első helyezettek esetében emailben, a többi díjazott esetében futárszolgálat segítségével juttatja el a Díjazottnak, az előfizetések postai úton kerülnek kézbesítésre.

A díjak kézbesítéséhez elengedhetetlenül szükséges a Pályázó értesítési adatainak hiánytalan és pontos megadása. A Central Médiacsoport mindent megtesz a nyeremények mielőbbi kézbesítése érdekében.

 

A díjakat kizárólag Magyarországi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező Pályázóknak áll módunkban biztosítani.

A díjak kézbesítésével kapcsolatos észrevételek és reklamációk a Central Média-nál tehetők meg.

Adatkezelés

A Pályázók és a Pályázatokban szereplő harmadik személyek személyes adatainak kezelésére a jelen Szabályzat mint egyedi adatkezelési tájékoztató az irányadó. Az itt nem szabályozott kérdéseket a Central Médiacsoport Zrt. Általános Adatkezelési tájékoztatója fejti ki részletesen (link: https://centralmediacsoport.hu/company/adatkezelesi-tajekoztato/ ).

A Díjazottak személyéről és házastársukról a Central Médiacsoport nevük és azonosító adatuk megadásával értesíti a díjak felajánlóját, ki ezt követően önállóan, saját szabályzata alapján kezeli a személyes adatokat.

Az adatkezelő adatai:
Adatkezelő, üzemeltető: Central Médiacsoport Zrt.
Cím: 1037 Budapest, Montevideo u. 9.
Levélcím: 1872 Budapest
E-mail: info@centralmediacsoport.hu
Web: www.centralmediacsoport.hu
Telefon: +36 1 437 1100
Fax: +36 1 437 3737
Adószám: 25087910-2-41
Cégjegyzékszám: 01 -10- 048280
Bejegyző bíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége: adatvedelem@centralmediacsoport.hu
Cégjegyzésre jogosult törvényes képviselő: Varga Zoltán vezérigazgató
Adatbiztonság HTTPS protokoll titkosított adatátvitelhez.
A Central Médiacsoport Zrt. a Drávanet Zrt.-nél telepített, 24 órás őrzéssel védett szerveren tárolja a személyes adatokat.

Adatkezelési cél, jogalap és időtartam

A Pályázaton történő részvétel során a Pályázó a regisztráció során megadott adatainak alábbi adatkezelési célból történő kezeléséhez járul hozzá, illetve az alábbiak szerinti jogalap keletkezik. A Pályázat során kapott adatokat kizárólag a cél megvalósulásáig vagy a jogszabályban meghatározott ideig kezeli az adatkezelő.

A Central Médiacsoport Zrt. adatkezelési gyakorlatáról, a Pályázókat megillető adatkezelési igényekről (Igényérvényesítési cím: meglepetes@centralmediacsoport.hu, Central Médiacsoport Zrt. (1037 Budapest, Montevideo utca 9.) és egyéb a jelen Szabályzatban nem szabályozott adatkezelési feltételekről az Általános Adatkezelési Tájékoztató rendelkezik.

Adatvédelmi tisztviselő: adatvedelem@centralmediacsoport.hu

 1. Adattovábbítások és a továbbítás címzettjei
 2. A nyereménnyel kapcsolatos adminisztráció során a díjazottak személyes adatai és nyeremények adatai a NAV részére kerül továbbításra jogi kötelezettség teljesítése során.
 3. Jogi vita, hatósági eljárás vagy csalárd magatartás esetén az érintett Pályázó és a pályázatban szereplő harmadik személyek adatai az adatkezelővel együttműködő jogi képviselőkhöz illetve tanácsadókhoz kerül továbbításra.
 4. A Szervező a Nyertes nyeremény kézbesítéséhez szükséges adatait a Magyar Posta Zrt. (1138 Budapest, Dunavirág u. 2-6.) részére átadja.

Az érintett jogai és jogorvoslat

Részletes tájékoztatást a Central Médiacsoport Zrt. Általános Adatkezelési Tájékoztató X. pontja fejti ki részletesen (link: https://centralmediacsoport.hu/company/adatkezelesi-tajekoztato/ ).

 

Felelősség  

A pályázatok hiányosságáért (név-, címelírás, kevesebb válasz stb.), értesítési, vagy szállítási késedelemért a Central Médiacsoport nem vállal felelősséget. A Pályázók az általuk tévesen szolgáltatott adatokból, vagy a postafiókjuk levélfogadásra képtelen állapotából adódó valamennyi következményt maguk viselik. Az adatok helytállóságát a Pályázatra történő jelentkezés során (vagy azt követően) a Central Médiacsoportnak általában nem áll módjában ellenőrizni. Ezzel kapcsolatban a felelősség, és minden ezzel járó jogi és anyagi következmény minden esetben kizárólag a Pályázókat terheli.

A Central Médiacsoport a díjak minőségi hibáiért, meghibásodásáért kizárja a felelősségét, kivéve, ha a felelősség kizárását a magyar jogszabályok kifejezett rendelkezéssel tiltják. A nyertes a nyeremény hibájával, meghibásodásával kapcsolatos igényeit nyereményekhez kapcsolódó jótállás és szavatosság keretében érvényesítheti.

A Central Médiacsoport kizár minden felelősséget bármilyen kártérítési, kártalanítási igényért a Pályázatokban való részvétel során, a Pályázat esetleges hibáiból, hiányosságaiból, hibás működéséből, a Pályázat során bekövetkezett késésekből eredő vagy ahhoz kapcsolódó költségekért, károkért, veszteségekért. A Pályázó a Pályázaton történő részvétellel kifejezetten lemond a Pályázat lebonyolításával, az elbírálással, a nyereményekkel, a nyertesekkel kapcsolatos, a Central Médiacsoporttal vagy bármely harmadik személlyel szembeni igényérvényesítésről.

A Central Médiacsoport a Pályázat pontosságáért, megbízhatóságáért, hibamentes működéséért, teljességéért, adott célra való alkalmasságáért semmilyen felelősséget nem vállal. Central Médiacsoport nem vállal továbbá felelősséget azért, ha a Pályázat időtartama alatt a Pályázat, illetve a Pályázatot, valamint a jelen Szabályzatot tartalmazó www.marieclaire.hu technikai okokból időszakosan nem érhető el. A Central Médiacsoport nem felel továbbá a rajta kívül álló okkal (például az Internetes hálózatban keletkezett technikai meghibásodással vagy kimaradással) összefüggésben keletkezett hibákért és ezek következményeiért.

A Pályázat során beküldött tartalmakkal kapcsolatosan kizárólag az adott Pályázó tartozik felelősséggel. A Central Médiacsoport kizár minden felelősséget a Pályázó által a beküldött, illetve közzétett, vagy a Pályázathoz kapcsolódóan így nyilvánosságra  hozott tartalommal vagy másként okozott, vagy egyébként a Pályázó magatartásával összefüggésben felmerült mindennemű vagyoni vagy nem vagyoni kár és jogsérelem, illetve egyéb következmény vonatkozásában.

Amennyiben a Pályázó magatartása következtében vagy azzal összefüggésben harmadik személy vagy bármely hatóság illetve bíróság a Central Médiacsoporttal szemben bármilyen igényt támaszt illetve eljárást indít, a Pályázó köteles minden a Central Médiacsoport által megkövetelt intézkedést megtenni, és a Central Médiacsoportnak megtéríteni minden olyan kárt, vagyoni hátrányt és költséget, ami a Central Médiacsoportot a Pályázó bármely jogellenes magatartása miatt vagy azzal összefüggésben éri.

Egyéb

A Central Médiacsoport fenntartja magának a jogot a jelen Szabályzat megváltoztatására.

A Szabályzat a Pályázat időtartama alatt, és az elbírálást követő 15 napig elérhető a meglepetes.hu weboldalon.

Amennyiben a Pályázattal kapcsolatban kérdést kíván feltenni, írjon a Pályázatra történő jelentkezéskor megadott e-mail címről a meglepetes@centralmediacsoport.hu e-mail címre! Kérjük, hogy a levélben tüntesse fel a Pályázat elnevezését.

Kelt: Budapest, 2022. november 15.

Rejtélyes roncs sodródott partra egy brit parton

Rejtélyes roncs sodródott partra egy brit parton

Egyelőre nem sokat tudni a hajóról, de elképzelhető, hogy a 16. századból származik.

Középkori sírt találtak a velencei Szent Márk téren

Középkori sírt találtak a velencei Szent Márk téren

A régészek egy nyolc személy csontjait őrző nyughelyet, valamint egy templom maradványait tárták fel.

Ősi sziklarajzok árulkodnak Amazónia meghódításáról

Ősi sziklarajzok árulkodnak Amazónia meghódításáról

A kutatók egy kolumbiai lelőhely különböző maradványait elemezték.

Több száz éves település maradványait rejtette egy erdő

Több száz éves település maradványait rejtette egy erdő

Egy skót szigeten terveztek kivágni egy telepített erdőt, amikor egy elveszett település romjaira bukkantak.

Gyönyörű középkori aranygyűrűt találtak

Gyönyörű középkori aranygyűrűt találtak

Az ékszer egy korábban ismeretlen fejedelmi családé lehetett.

National Geographic 2024. februári címlap

Előfizetés

A nyomtatott magazinra,
12 hónapra

16 500 Ft

Korábbi számok

National Geographic 2010. januári címlapNational Geographic 2010. februári címlapNational Geographic 2010. márciusi címlapNational Geographic 2010. áprilisi címlapNational Geographic 2010. májusi címlapNational Geographic 2010. júniusi címlapNational Geographic 2010. júliusi címlapNational Geographic 2010. augusztusi címlapNational Geographic 2010. szeptemberi címlapNational Geographic 2010. októberi címlapNational Geographic 2010. novemberi címlapNational Geographic 2010. decemberi címlapNational Geographic 2011. januári címlapNational Geographic 2011. februári címlapNational Geographic 2011. márciusi címlapNational Geographic 2011. áprilisi címlapNational Geographic 2011. májusi címlapNational Geographic 2011. júniusi címlapNational Geographic 2011. júliusi címlapNational Geographic 2011. augusztusi címlapNational Geographic 2011. szeptemberi címlapNational Geographic 2011. októberi címlapNational Geographic 2011. novemberi címlapNational Geographic 2011. decemberi címlapNational Geographic 2012. januári címlapNational Geographic 2012. februári címlapNational Geographic 2012. márciusi címlapNational Geographic 2012. áprilisi címlapNational Geographic 2012. májusi címlapNational Geographic 2012. júniusi címlapNational Geographic 2012. júliusi címlapNational Geographic 2012. augusztusi címlapNational Geographic 2012. szeptemberi címlapNational Geographic 2012. októberi címlapNational Geographic 2012. novemberi címlapNational Geographic 2012. decemberi címlapNational Geographic 2013. januári címlapNational Geographic 2013. februári címlapNational Geographic 2013. márciusi címlapNational Geographic 2013. áprilisi címlapNational Geographic 2013. májusi címlapNational Geographic 2013. júniusi címlapNational Geographic 2013. júliusi címlapNational Geographic 2013. augusztusi címlapNational Geographic 2013. szeptemberi címlapNational Geographic 2013. októberi címlapNational Geographic 2013. novemberi címlapNational Geographic 2013. decemberi címlapNational Geographic 2014. januári címlapNational Geographic 2014. februári címlapNational Geographic 2014. márciusi címlapNational Geographic 2014. áprilisi címlapNational Geographic 2014. májusi címlapNational Geographic 2014. júniusi címlapNational Geographic 2014. júliusi címlapNational Geographic 2014. augusztusi címlapNational Geographic 2014. szeptemberi címlapNational Geographic 2014. októberi címlapNational Geographic 2014. novemberi címlapNational Geographic 2014. decemberi címlapNational Geographic 2015. januári címlapNational Geographic 2015. februári címlapNational Geographic 2015. márciusi címlapNational Geographic 2015. áprilisi címlapNational Geographic 2015. májusi címlapNational Geographic 2015. júniusi címlapNational Geographic 2015. júliusi címlapNational Geographic 2015. augusztusi címlapNational Geographic 2015. szeptemberi címlapNational Geographic 2015. októberi címlapNational Geographic 2015. novemberi címlapNational Geographic 2015. decemberi címlapNational Geographic 2016. januári címlapNational Geographic 2016. februári címlapNational Geographic 2016. márciusi címlapNational Geographic 2016. áprilisi címlapNational Geographic 2016. májusi címlapNational Geographic 2016. júniusi címlapNational Geographic 2016. júliusi címlapNational Geographic 2016. augusztusi címlapNational Geographic 2016. szeptemberi címlapNational Geographic 2016. októberi címlapNational Geographic 2016. novemberi címlapNational Geographic 2016. decemberi címlapNational Geographic 2017. januári címlapNational Geographic 2017. februári címlapNational Geographic 2017. márciusi címlapNational Geographic 2017. áprilisi címlapNational Geographic 2017. májusi címlapNational Geographic 2017. júniusi címlapNational Geographic 2017. júliusi címlapNational Geographic 2017. augusztusi címlapNational Geographic 2017. szeptemberi címlapNational Geographic 2017. októberi címlapNational Geographic 2017. novemberi címlapNational Geographic 2017. decemberi címlapNational Geographic 2018. januári címlapNational Geographic 2018. februári címlapNational Geographic 2018. márciusi címlapNational Geographic 2018. áprilisi címlapNational Geographic 2018. májusi címlapNational Geographic 2018. júniusi címlapNational Geographic 2018. júliusi címlapNational Geographic 2018. augusztusi címlapNational Geographic 2018. szeptemberi címlapNational Geographic 2018. októberi címlapNational Geographic 2018. novemberi címlapNational Geographic 2018. decemberi címlapNational Geographic 2019. januári címlapNational Geographic 2019. februári címlapNational Geographic 2019. márciusi címlapNational Geographic 2019. áprilisi címlapNational Geographic 2019. májusi címlapNational Geographic 2019. júniusi címlapNational Geographic 2019. júliusi címlapNational Geographic 2019. augusztusi címlapNational Geographic 2019. szeptemberi címlapNational Geographic 2019. októberi címlapNational Geographic 2019. novemberi címlapNational Geographic 2019. decemberi címlapNational Geographic 2020. januári címlapNational Geographic 2020. februári címlapNational Geographic 2020. márciusi címlapNational Geographic 2020. áprilisi címlapNational Geographic 2020. májusi címlapNational Geographic 2020. júniusi címlapNational Geographic 2020. júliusi címlapNational Geographic 2020. augusztusi címlapNational Geographic 2020. szeptemberi címlapNational Geographic 2020. októberi címlapNational Geographic 2020. novemberi címlapNational Geographic 2020. decemberi címlapNational Geographic 2021. januári címlapNational Geographic 2021. februári címlapNational Geographic 2021. márciusi címlapNational Geographic 2021. áprilisi címlapNational Geographic 2021. májusi címlapNational Geographic 2021. júniusi címlapNational Geographic 2021. júliusi címlapNational Geographic 2021. augusztusi címlapNational Geographic 2021. szeptemberi címlapNational Geographic 2021. októberi címlapNational Geographic 2021. novemberi címlapNational Geographic 2021. decemberi címlapNational Geographic 2022. januári címlapNational Geographic 2022. februári címlapNational Geographic 2022. márciusi címlapNational Geographic 2022. áprilisi címlapNational Geographic 2022. májusi címlapNational Geographic 2022. júniusi címlapNational Geographic 2022. júliusi címlapNational Geographic 2022. augusztusi címlapNational Geographic 2022. szeptemberi címlapNational Geographic 2022. októberi címlapNational Geographic 2022. novemberi címlapNational Geographic 2022. decemberi címlapNational Geographic 2023. januári címlapNational Geographic 2023. februári címlapNational Geographic 2023. márciusi címlapNational Geographic 2023. áprilisi címlapNational Geographic 2023. májusi címlapNational Geographic 2023. júniusi címlapNational Geographic 2023. júliusi címlapNational Geographic 2023. augusztusi címlapNational Geographic 2023. októberi címlapNational Geographic 2023. novemberi címlapNational Geographic 2023. decemberi címlapNational Geographic 2024. januári címlapNational Geographic 2024. februári címlap

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, erősítsd meg a feliratkozásod az e-mailben kapott linkre kattintva!

Kövess minket