Gasztro-design az Iparművészeti Múzeumban

A jellegzetes spanyol gasztronómiához kapcsolódó designműtárgyakat sorakoztatja fel az Iparművészeti Múzeumban megnyílt kiállítás.

Fotó: Illyés Tibor/MTI
A kiállítás három részre osztható: Konyha, Asztal, Étel. Mind a háromban különböző stílust képviselő designerek képzelőereje és tehetsége mutatkozik meg. Munkájuk során az alkotók neves séfekkel működtek együtt, feldolgozva és újraértelmezve közben számos hagyományos spanyol jelképet is.
A kiállításon szereplő tárgyak a legkülönbözőbb anyagból, más-más stílusban készültek. A 250 kiválasztott tárgy kiegészítéseképpen bemutatásra kerül egy-két fontosabb étterem nagy műgonddal létrehozott belsőépítészeti kialakítása, borászatok új típusú építészeti megoldásai, továbbá egy boroscímkékből álló válogatás.
Fotó: Illyés Tibor/MTI
Egy új koncepciót követve, Bécstől Madridig az iparművészeti múzeumok gasztronómia témákról is rendeznek kiállítást.
A tapas a spanyol konyha jellegzetességeként (a kisebb adagokban felszolgált) előételek és ropogtatnivalók változatos kínálata.
A kiállítás 2015. augusztus 6-tól október 4-ig látogatható az Iparművészeti Múzeumban (1091 Budapest, Üllői út 33-37.)