Randi Gasztrohős módra
A Gasztrorandi keretén belül az idén is lehetőséget kapnak a termelők és étteremtulajdonosok, hogy kicseréljék tapasztalataikat.
2018. szeptember 6-án újra Gasztro Randit szerveznek a Gasztrohősök, a Budapesti Gazdasági Egyetem Markó utcai épületében. A 2015-ben életre hívott esemény célja, hogy elindítsa a beszállítói együttműködések kialakulását a hazai termelők, környezetbarát szolgáltatást nyújtó cégek és a vendéglátóhelyek között.
„Sokszor hallottuk a vendéglátóhelyektől, hogy nagyon nehéz megtalálni a jó minőségű árut kínáló, megbízható termelőket, akikkel együtt tudnak dolgozni. A Gasztrohősök pedig ott segítenek, ahol tudnak, így elindítottuk a Gasztro Randit, hogy minél több helyi alapanyagból készült étel kerülhessen a vendégek tányérjára” – mondta el Vighné Boóc Judit az alapítvány fenntartható vendéglátóhely szakértője.
2017-ben nem csak a fővárosban, hanem két vidéki helyszínen; Balatonszárszón és Egerben is randizhattak a termelők és az éttermesek, ahol szintén nagy érdeklődés övezte a kezdeményezést. Így az összes eddigi esemény során több mint száz termelő és vendéglátóhely találkozott egymással és több együttműködés is megszületett.
A civil szervezet és a Budapesti Gazdasági Egyetem 2016 óta működnek együtt. Az oktatási intézmény Fenntarthatósági Stratégiájához jól illeszkedik a Felelős Gasztrohős célja – a felelős étkezés elterjesztése és a hazai vendéglátóhelyek környezetbarát törekvéseinek segítése- ezért a két szervezet a későbbiekben is tervez együttműködéseket.